Mazsālīts lasis egona gaumē

 
Autors: Egons Neimanis, 31.10.2008
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Laša vai foreles fileja ar ādu - jebkurš pieejamais daudzums. (Fileja - zivs bez asakām) Nepieciešamas divas laša vai foreles puses.
  • Sāls.
  • Cukurs (smalkais, baltais).
  • Melnie pipari.
  • Alumīnija folija.
  • Izejvielu nepieciešamais daudzums aprakstīts receptē.

Pagatavošana:

Ņem sāli un cukuru attiecībā 1:1, sajauc kopā. Sāls un cukura daudzums ir atkarīgs no filejas lieluma. Parasti nepieciešmas vismaz 2-3 ēdamkarotes sāls un cukura.

Atsevišķā traukā sajauc sāli ar cukuru, tos ar karoti samaisot kopā.

Pie sāls-cukura maisījuma pieber sasmalcinātus melnos piparus. Piparus pieber tik daudz, lai sāls-cukura maisijums pēc krāsas kļūtu netīri pelēks.

Paņem laša vai foreles puses un uzliek uz alumīnija folijas.

Tām laša pusēm, kas ir bez ādas, uzkaisa nedaudz iepreikš sagatavotā sāls-cukura-piparu maisījuma.

Abas filejas puses saliek kopā. Uz ādas lielā vairumā - aptuveni vienu milimetru biezā slānī uzkaisa maisījumu.

Pirms maisījuma kaisīšanas zivi uzliek uz folijas. No sākuma maisījumu uzkaisa uz vienas filejas puses, tad uz otras. Visu satin alumīnija folijā, pēc tam ieliek ledusskapī.

Tur ledusskapī vismas divas stundas, tad pārgriež folijāieīto zivi uz otru pusi; atkal tur ledusskapī divas stundas.

Pēc tam, kad fileja pabijusi ledusskapī divreiz pa divām stundām, to var griezt šķēlītēs un ēst. Var ēst, liekot uz maizes, tādējādi veidojot lašmaizītes, var ēst kā uzkodu bez maizes.

Pēc izgatavošanas turēt tikai ledusskapī. Apēst 5.-6. dienu laikā.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Inese
Inese
22.09.2011
Zvejniekam...tak uzraksti sakarīgi recepti -
Mazsālīts lasis Zvejnieka gaumē!:)
Zvejnieks
Zvejnieks
27.04.2010
Pirmkārt: nekad nelietojiet piparus sālot lasi (tikai ēšanas laikā), otrkārt sāls un cukura attiecībai jābūt 3:1,(nekādā gadījumā 1:1), treškārt: lasis ir ēdams pēs stundas, ja nav ļoti liels
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Lasis poļu gaumē

60 min.
Pievienoja: Iveta Sausiņa

Katliņā ielej ūdeni, ieliek virces, lauru lapu, sāli.Liek vārīties. Kad ūdens uzvārījies vārošā ūdenī ieliek laša fileju un vāra 7 minūtes. Kamēr vārās zivs, noformējam sķīvi ar dārzeņiem un augļiem. Kad lasis gandrīz jau …

250g laša fileja, 100g sviesta, 1 vārīta ola, citrons, apelsīns, zaļumi, garšvielas…

Mazsālīts lasis

30 min.
Pievienoja: Līga V

Sajauc sāli, cukuru, piparus kopā,(izskatīsies ka baigi daudz,bet lasis sāli paņem tik cik viņam vajaga ) ar šo maisījumu apsmērē laša filejas,liek padziļākā bļodā mīkstumu pret mīkstumu,ādu pret ādu pa virsu nelielu…

1kg - Laša fileja, 2 ēd.k. - sāls, 1ēd.k. - cukurs, 1/2tējk. - pipari maltie

Juras lasis florenciesu gaume

30 min.
Pievienoja: Veronika

1. Fileju nomazga, nosusina, sasmere ar citrona sulu, uzkaisa sali un oregano. 2. Forma, kura ieziesta ar taukvielam, izvieto filejas gabalus un parlej baltvinu. 3. Formu parklaj ar foliju un saute 200 gradu krasni 20 min. 4.…

1. 2 lasa filejas (ap 400g), 2. puse citrona sula, 3. sals, 4. oregano, 5. 4 ed.k.…
[fotorecepte] mazsālīts lasīts

[fotorecepte] mazsālīts lasīts

20 min.
Pievienoja: jurka

Sveiciens. Parasti mazsālītu lasi ir slinkums taisīt, bet reizumis lielveikalos ir akcijas, kad paliela izmēra lopiņš nopērkams par samērā nelielām naudām un tad var uztaisīt laša maratonu. Parasti no viena laša pagatavoju 3…

Lasis, Sāls, Cukurs, Pipari, Citronpipari vai citrons

Mazsālīti gurķi pana gaumēi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Gurķiem nogriež galus un pārgriež uz pusēm. Sakārto dziļā traukā kopā ar dillēm. Pārlej ar ūdenī izškīdinātu sāli un sinepēm. Liek vēsā vietā zem sloga uz 2 diennaktīm. Tag ņem ārā un pārgriež vēlreiz us pusēm. Ņem ar rokām,…

5kg gurķu, sāls 100gr, mārrutki "omes" 2 ēd.k., dilles ar kātiem, ūdens 3…
Ēdiena veids: aukstās uzkodas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
5732 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 15445