Mājas rupjmaize

 
Autors: L, 07.08.2008
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Mājas rupjmaize
  • 3 l rupjie rudzu milti
  • 1-1,5 l kviešu milti
  • 2 l ūdens
  • 2 saujas ķimenes
  • ieraugs
  • 50 gr.raugs
  • ½ l līdz 0,8 l cukurs
  • 1 sauja sāls

Pagatavošana: 90 min.

2 litri rupjie rudzu milti

2 litri ūdens –apm. 50 grādi silts

2 saujas ķimenes + ieraugs - visu kārtīgi sajauc uzber kārtu miltu un noliek siltumā pa nakti.

No rīta - liek ½ paciņu rauga , vai nedaudz mazāk, ½ tējk. cukura(var iztikt arī ar ieraugu, raugu neliekot); ½ litru līdz nepilnam litram ( kā labāk garšo) cukurs; sauju sāls (ja milti sliktāki, tad sāls vairāk) + 2 litri milti ( 1 litrs rudzu miltu un 1-1,5 litri kviešu milti, labāk rupjie kviešu milti). Kad mīkla samīcīta ( ar pirkstu pavelkot, maliņas neiet kopā), tad 1- 1,5 stundas raudzē siltā vietā.

Tālāk mīklu liek formās un tā 2- 2,5 stundas stāv formās, tad liek krāsnī.

Es pirmās 10 minūte lieki 220 grādos, tālāk 190 grādos. Cep 1,5- 2 stundas.

Izņemtu no krāsns pārsmērē ar ūdeni un pārklāj ar dvielīti.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rupjmaizes salāti ar kukurūzu

10 min.
Pievienoja: Baiba

Rupjmaizes šķēles sagriež kubiņos un uz pannas apcep, līdz tie ir kraukšķīgi. Vēl siltiem uzspiež ķiploku un iemaisa. Pievieno kukurūzu, atdzesētos kubiņus un majonēzi. Sajauc īsi pirms pasniegšanas- citādi garša nebūs īstā!

6 šķēles formas rupjmaizes ("ķieģelītis"), 1 ķiploks, 1/2 burciņa konservētas…

Pupiņu salāti ar rupjmaizes grauzdiņiem

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

rupjmaizi sagriež gabaliņos un apcep eļļā,liec uz salvetes nosusināt.burkānus smalki sagriež.olu sakapā,dilles smalki sagriež.visas sastāvdaļas kopā sajauc.

vārītas pupiņas 400gr. vārīts burkāns 1gab. vārīta ola…

Rupjmaizes grauzdiņi ar majonēzi

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

rupjmaizi sagriež kubiciņos,apcep eļļā,liek uz salvetes nosusināt. majonēzei pievieno saspiestu ķiploku(caur ķiploku spiedi),sagrieztas dilles,visu samaisa.pievieno rupjmaizei,visu samaisa.ļoti garšīga tūlīt pēc gatavošanas.ja…

šķēles rupjmaizes ķiploka daiviņa eļļa cepšanai majonēze dilles

Pikantie rupjmaizes salāti

30 min.
Pievienoja: una bekmane

Rupjmaizi sagriež kubiciņos, pārlej majonēzi un atstāj ievilkties. Pēc tam pievieno kapātu siļķi, šampinjonus un gurķa gabaliņus. Iemaisa etiķi, sāli un vēl nedaudz majonēzes. Salātu garšu variē, pievienojot tomātus, papriku,…

rupjmaize bez garoziņas, majonēze, siļķe, marinēti nelieli šampinjoni, marinēti vai…

Gaļas salāti, kad mājās nekā nav

15 min.
Pievienoja: Dace Trifanova

Sagriež tomātus, gurķus, desu un gaļu mazos gabaliņos. Sagriež gabaliņos rupjmaizi un ierīvē ar ķiploku. Maizes gabaliņus apcep uz pannas, izmantojot eļlu. Cep uz lēnas uguns. Apcepto maizi, gaļu, desu, tomātus un gurķus…

(1 personai) 2 tomāti 2 vidēja lieluma gurķi žāvēta desa žāvēta…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi.
Galvenās sastāvdaļas: ieraugs, kviešu milti, raugs, rudzu milti, ķimenes.
Citi atslēgvārdi: latviešu virtuve.
Laiks
90 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
7977 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 14484