Mājas plovs

 
Autors: Anda Brauna, 30.07.2005
Iesaki:  
Mājas plovs

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg liellopu gaļas (var arī vistas, cūkas)
  • 4-5 vidēja lieluma sīpoli
  • 3-4 lieli burkāni
  • 0.5kg rīsu (ērtāk paciņās)
  • 3-4 daiviņas ķiploku
  • maltie pipari, sāls, univ.garšv.mais.
  • eļļa (sviests, tauki) cepšanai
  • ūdens

Pagatavošana: 90 min.

1. Gaļu sagriež kubikos (lielums pēc gaumes, bet īpaši lieli nebūs labi) uz pannas apcep (nevis izcep) ar pipariem un sāli.

2. Ieber katliņā.

3. Sīpolus un ķiplokus sīki sagriež - apcep (zeltaini brūnus), ber klāt gaļai.

4. Burkānus sarīvē skaidiņās un arī apcep (zem vāka), pievieno gaļai.

5. Pārlej ar ūdeni, pieber "Univ.garšv.mais." un sautē (sāli un piparus vēl pievieno pēc garšas), kamēr gaļa mīksta un ūdens gandrīz izvārījies (apmēram stunda).

6. Pa to laiku izvāra rīsus, pievienojot sāli (gaumes lieta, bet nebūtu vēlams pārāk mīkstus), noskalo (aukstā ūdenī), notecina.

7. Kad viss gatavs kārtīgi sajauc rīsus ar sautējumu (ar visu atlikušo šķidrumu).

Pasniedz siltu.

Mājas plovs
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

ineta kokorevica
ineta kokorevica
19.05.2009
Aatri, garsiigi tiem kuriem nav laika, bet istais plovs garsigs ir ....
Marčiks
Marčiks
23.03.2011  / 
vel žāvētas tumšās plūmes pielieku tad ir oki:)
Fredis
Fredis
20.03.2010  / 
Es drusku sajaucu - apcepto gaļu uzreiz samaisīju ar rīsiem(ko iepriekš biju uzvārījis vistas buljonā) un rozīnēm, tad apcepu sīpolus un burkānus un visu piegāzu katliņā pie rīsiem. Nezin, kas tur būs sanācis.
P.S
Kā garšvielas izmantoju sāli, melnos piparus un Anniņu bez sāls.
Rozīnes nežēloju.
Eva
Eva
22.10.2012  / 
man arii plovs neliekas plovs bez tomaatu meerces!bet visa visumaa mums jaunai paaudzei sitaa viglaak zinam miilie ka taa nav 100 procnti patiesa recepte ka gatavot plovu bet pameginiet ir labi ari sitaa!
Edmunds
Edmunds
08.12.2010  / 
Pieci par to kad googlē uzrakstiju plovs un parādījās šī mājaslapa un plovu arī uztaisiju, nu vismas pēc skata kautkas līdzīgs sanāca, domāju priekš pirmās reize Man sanāca labi! :)
marina
marina
24.06.2011  / 
vai nav labaak izmantot tomaatu merci nekaa kecupu?domaju tad sanak garsiigaak.par taam roziineem un pluumeem pirmo reizi dzirdu bet esmu ar mieru pameginaat.
Anna
Anna
23.11.2011
Rīsus vajag kārtīgi noskalot pirms vārīšnas, tad nesalips.
Aivars Brandals
Aivars Brandals
17.07.2010
{Pirmo reizi gatavoju plovu jo biju spiests ar savu dzivi anglija un badu :D:D:D
Prieks pirmas receptes bija protams afigenaa tikai pievienoju labi daudz kecupa
Pareja zinja recepte laba :P
drtraktor
drtraktor
17.03.2010
Man sanāca ļoti garšīgi, paldies par recepti!
Anna
Anna
23.11.2011
Un īstam plovam kečupu neliek klāt...
Rīsus arī nevāra atsevišķi.. vardarīt visu tāpat kā šajā receptē, bet beigās nosklaotus (nevārītus) rīsus uzber pa virsu gaļai un burkāniem, aplej ar ūdeni tā lai ūdens visu nosedz un tad liek cepeškrāsnī lai rīsi piebriest. Tad visu samaisa un plovs gatavs.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ātrais plovs

45 min.
Pievienoja: Jelena Jekimova

Uz pannas apcep cūkgaļas šķiņķi un pasautē, kad gaļa kādu laiku ir sautējusies, tad pievieno burkānus un pēc laiciņa arī papriku, tad, kad tas viss ir izcepies, to sajauc ar rīsiem, kas jau ir izvārījušies un pielej tomātu…

3 paciņas rīsu, 1 paprika, 4 burkāni, sāls, pipari pēc garšas0,500 kg cūkgaļas šķiņķa

Vistas gaļas plovs

40 min.
Pievienoja: Gunita

Sagriež vistas fileju gabaliņos un liek uz pannas cepties, pievieno sāli, piparus, kariju. Pa to laiku sagriež burkānu, sīpolu un papriku. Kad vista apcepusies, liek klāt sagrieztos dārzeņus.Tos nedaudz apcep, tad iemet pannā…

3-4 gab vistas fileja 500g rīsi 0.5 kg burkāni 1-2 sīpoli paprika buljona kubiņš 2 ēd.k.…

Buhāras plovs

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Aitas gaļu sagriež palielos gabalos un izvāra. Buljonā liek rīsus, salmiņos sagrieztus un apceptus burkānus un sīpolus un rozīnes. Kad rīsi mīksti, tajos ieliek taukus un izmaisa. Pasniedzot plovu, kārtām liek rīsus un plānās…

350 g aitas gaļas, 180 g rīsu, 300 g burkānu, 100 g aitas tauku, 60 g sīpolu, 60 g rozīņu

Dušanbe plovs

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Gaļu kopā ar sīpoliem samalt.Pielikt sāli, piparus un izmaisīt. Sadalīt divās daļās un izveidot plāceņu formā. Plāceņos ietīt notīrītas cieti vārītas olas un apcept taukos. Atsevišķi taukos apcept sīpolus, pēc brīža pievienot…

250 g aitas gaļas, 4 sīpoli, 2 olas, 100 g aitu tauku, 200 g rīsu, 200 g…

Ēģiptiešu plovs

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Bez eļļas apceptus un izvārītus rīsus, salmiņos sagrieztas, apceptas vistas aknas, kubiņos sagrieztu žāvētu gaļu, šķēlītēs sagrieztas svaigas sēnes liek kastrolī, pārlej ar ūdeni vai buljonu, uzvāra, pieliek sāli, stingri…

500 g rīsu, 200 g sviesta, sīpols, 200 g žāvētas gaļas, 100 g vistas aknu, 100 g…
Ēdiena veids: dārzeņu ēdieni, gaļas ēdieni, liellopu gaļas ēdieni, rīsu ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: cūkgaļa, liellopa gaļa, rīsi, vistas gaļa.
Laiks
90 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
77295 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 3990