Lieliskā lazaņja

 
Autors: Kristīne Dišlere, 04.03.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • lazaņjas plāksnes (apmēram viens iepakojums)
  • tomātu pasta 350 g
  • četri lieli sarīvēti burkāni
  • maltā gaļa 700 g
  • četri lieli tomāti
  • trīs sarkanās paprikas
  • piens 0,5 l
  • milti (ēdamkarote)
  • olīveļļa vai sviests (pusotra ēdamkarote)
  • mozarellas siers (1-2 iepakojumi)
  • parmesan siers (samalts)
  • sāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana:

1. sīkos gabaliņos sagriež tomātus un papriku. lielā katlā ielej nedaudz ūdens un liek tos sautēties.

2. sacep malto gaļu, pievieno tomātiem un paprikai katā.

3. pannā apcep burkānus, pievieno tiem tomātu pastu. cep ~5 minūtes, tad liek katlā pie pārējām sastāvdaļām. katlu atstāj pasautēties kādu laiciņu.

4. gatavo bešamela mērci: katliņā izkausē sviestu (uzkarsē olīveļļu). pievieno miltus un minūti maisa. kad iegūta viendabīga brūna masa, tai pamazām pievieno pienu un nepārtraukti maisa. maisīšanu turpina, līdz mērce ieguvusi bieza krējuma konsistenci. tad pievieno piparus, daudz sāls un citas garšvielas pēc izvēles.

5. sastāvdaļas kārto karstumizturīgā traukā ar augstām malām. vispirms liek kārtu lazaņjas plākšņu (tās ir viegli salauzt, lai noklātu visu trauku), tad kārtu gaļas mērces, pa virsu plāksnes. nākošajā kārtā liek gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru un plāksnes. pēc tam atkal - gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru. tad uzklāj plāksnes un visu virsmu nosmērē ar bešamela mērci. tai virsū uzber parmesan sieru un šķēlēs sagrieztu mozarellu.

lai labi garšo!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Lazanja ar sēnēm un gaļu

Lazanja ar sēnēm un gaļu

50 min.
Pievienoja: Marina Orlova

Pamatmērce: 1. Smalki sagriezt sīpolu un ķiploku un cept kopā ar malto gaļu. 2. Kamēr malta gaļa tiek cepta, apliet tomātus ar karsto ūdeni, lai varētu noņemt miziņu. Tad sagriezt tomātus kubiciņos. Kad maltā gaļa gandrīz…

Lazanja plāksnes (atkarībā no trauka lieluma), Maltā gaļa-500g., Siers-300g., Tomāti-4…
Lazanja ar brieža gaļu

Lazanja ar brieža gaļu

20 min.
Pievienoja: Baltic Wild

Jāsagriež lociņi, un ne pārāk smalki gailenes. Sviestā apcep gailenes un lociņus. Pievieno brieža gaļu. Visu samaisa un turpina cept. Pievieno klāt saldo krējumu. Izklāj lazanjas plāksnītes virs maisījuma, tad kārtām gaļu un…

2 gab. Baltic Wild Medījumu gaļas konservi „Briedis”, 250 g, 150 g saldais krējums, 800…

Baklazanu, tomatu& parmezana siera lazanja

50 min.
Pievienoja: Lovite

Sasildam cepeskrasni 190gradus. Sakarse ellu liela cepespanna un klat pievieno baklazanus, sipolus, 5min, gatavo videja karstuma lidz paliek miksti, pievieno sampinjonus un tomatus un gatavo 5min. Pielejam klat Dolmio Tomatu…

2tejkarotes olivella vai darzenju ella, 1 videjs baklazans, smalki sagriezts, 1sipols,…
Mūsmājas lazanja ar tomātiem

Mūsmājas lazanja ar tomātiem

120 min.
Pievienoja: Kristīne Hartmane

1) Tomātus applaucē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu noņemt mizu. Kad tomāti applaucēti-mizu nomizo un tomātus sagriež kubiņos. 2) Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. 3) Uz sakarsētas pannas liek cepties malto gaļu,…

Lazanjas plāksnītes (cik iepakojumi-atkarīgs no formas lieluma un kārtām), 500-700 g…
Lazaņja

Lazaņja

60 min.
Pievienoja: katrina antonova

Izvāra mērci: verdošā pienā ieber 1 tēj.k. vegetas un pielej atšķaidītu cieti, un izvāra pabiezu tādu kā ķīseli. Ļauj nedaudz atdzist. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus, tad pievieno smalki sarīvētus…

- 200 g (1 paciņa) Lazaņjas makaronu, - 0.5 l piena, - 1 ēd.k. kartupeļu cietes, - 2…
Ēdiena veids: makaronu ēdieni.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
7298 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 16050