Lieliskā lazaņja

 
Autors: Kristīne Dišlere, 04.03.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • lazaņjas plāksnes (apmēram viens iepakojums)
  • tomātu pasta 350 g
  • četri lieli sarīvēti burkāni
  • maltā gaļa 700 g
  • četri lieli tomāti
  • trīs sarkanās paprikas
  • piens 0,5 l
  • milti (ēdamkarote)
  • olīveļļa vai sviests (pusotra ēdamkarote)
  • mozarellas siers (1-2 iepakojumi)
  • parmesan siers (samalts)
  • sāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana:

1. sīkos gabaliņos sagriež tomātus un papriku. lielā katlā ielej nedaudz ūdens un liek tos sautēties.

2. sacep malto gaļu, pievieno tomātiem un paprikai katā.

3. pannā apcep burkānus, pievieno tiem tomātu pastu. cep ~5 minūtes, tad liek katlā pie pārējām sastāvdaļām. katlu atstāj pasautēties kādu laiciņu.

4. gatavo bešamela mērci: katliņā izkausē sviestu (uzkarsē olīveļļu). pievieno miltus un minūti maisa. kad iegūta viendabīga brūna masa, tai pamazām pievieno pienu un nepārtraukti maisa. maisīšanu turpina, līdz mērce ieguvusi bieza krējuma konsistenci. tad pievieno piparus, daudz sāls un citas garšvielas pēc izvēles.

5. sastāvdaļas kārto karstumizturīgā traukā ar augstām malām. vispirms liek kārtu lazaņjas plākšņu (tās ir viegli salauzt, lai noklātu visu trauku), tad kārtu gaļas mērces, pa virsu plāksnes. nākošajā kārtā liek gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru un plāksnes. pēc tam atkal - gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru. tad uzklāj plāksnes un visu virsmu nosmērē ar bešamela mērci. tai virsū uzber parmesan sieru un šķēlēs sagrieztu mozarellu.

lai labi garšo!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Lazanja sicīliešu gaumē

Lazanja sicīliešu gaumē

180 min.
Pievienoja: Girts

Lazanju pēc šīs receptes man gatavoja īstens sicīlietis, kuram pieder pāris restorāniņi. No zemāk minētajām sastāvdaļām sanāk aptuveni 14 porcijas. Dotais produktu daudzums ir paredzēts 2 cepamtraukiem.

Sugo mērcei:, 500 g maltās gaļas (cūkgaļa + liellopu gaļa), 3 x 450 g bundžas…
Lazanja ar brieža gaļu

Lazanja ar brieža gaļu

20 min.
Pievienoja: Baltic Wild

Jāsagriež lociņi, un ne pārāk smalki gailenes. Sviestā apcep gailenes un lociņus. Pievieno brieža gaļu. Visu samaisa un turpina cept. Pievieno klāt saldo krējumu. Izklāj lazanjas plāksnītes virs maisījuma, tad kārtām gaļu un…

2 gab. Baltic Wild Medījumu gaļas konservi „Briedis”, 250 g, 150 g saldais krējums, 800…
Lazanja ar sēnēm un gaļu

Lazanja ar sēnēm un gaļu

50 min.
Pievienoja: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies, Receptes.lv lietotājam par gardo recepti! :)

Lazanjas plāksnes (atkarībā no trauka lieluma), 500 g maltās gaļas, 300 g siera, 4 …

Baklazanu, tomatu& parmezana siera lazanja

50 min.
Pievienoja: Lovite

Sasildam cepeskrasni 190gradus. Sakarse ellu liela cepespanna un klat pievieno baklazanus, sipolus, 5min, gatavo videja karstuma lidz paliek miksti, pievieno sampinjonus un tomatus un gatavo 5min. Pielejam klat Dolmio Tomatu…

2tejkarotes olivella vai darzenju ella, 1 videjs baklazans, smalki sagriezts, 1sipols,…
Mūsmājas lazanja ar tomātiem

Mūsmājas lazanja ar tomātiem

120 min.
Pievienoja: Kristīne Hartmane

1) Tomātus applaucē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu noņemt mizu. Kad tomāti applaucēti-mizu nomizo un tomātus sagriež kubiņos. 2) Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. 3) Uz sakarsētas pannas liek cepties malto gaļu,…

Lazanjas plāksnītes (cik iepakojumi-atkarīgs no formas lieluma un kārtām), 500-700 g…
Ēdiena veids: makaronu ēdieni.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
7545 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 16050