Latviskā mannā putra

 
Autors: Ina Fominova, 27.02.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 l piena
  • 1 tasīte mannā putraimu
  • ½ tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • ½ tasītes ūdens

Pagatavošana: 15 min.

Katlā ielej ūdeni, kad tas uzvārās pielej pienu. Kad piens gandrīz vārās, pieber sāli un cukuru. Tad enerģiski maisot ber mannā putraimus. Maisot vāra līdz biezputra paliek biezāka. Tūlīt liek šķīvī un ēd ar sviestu ( margarīnu), ievārījumu vai ar cukuru samaisītu kanēli.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

klsa
klsa
22.09.2010
Ir gan rakstīts

Katlā ielej ūdeni, kad tas uzvārās pielej pienu. Kad piens gandrīz vārās, pieber sāli un cukuru. TAD ENERĢISKI MAISOT PIEBER MANNĀ PUTRAIMUS. Maisot vāra līdz biezputra paliek biezāka. Tūlīt liek šķīvī un ēd ar sviestu ( margarīnu), ievārījumu vai ar cukuru samaisītu kanēli.
Iveta
Iveta
21.11.2009
Starp citu, lai nevajadzētu enerģiski maisīt, es beru mannā aukstā pienā, un mierīgi maisu, līdz uzsit burbuli... un nav riska, ka saies kunkuļos...
kristine
kristine
01.05.2014  / 
ļoti garšīgi
paula
paula
10.04.2013  / 
es ta ari nesapratu cik mannas jaber
mix
mix
17.09.2012  / 
garsot garshoja mana putra bet ija par daudz !
Diedzii
Diedzii
18.12.2010
Tiešām - CIK DAUDZ IR VIENA TASĪTE????
Ega
Ega
23.03.2010  / 
biagi garšo šī putra ar zapti, ņam ņam, es tikai ūdeni klāt nelieku, man liekas tas ir nevajadzīgi.
Linda Vieraite
Linda Vieraite
07.08.2009
Cik daudz ir viena tasīte???
zane
zane
11.04.2011  / 
KA VAR ZINAT CIK IR VIENA TASITE?????
normunds Lapins
normunds Lapins
28.12.2009
Katlā ielej ūdeni, kad tas uzvārās pielej pienu. Kad piens gandrīz vārās, pieber sāli un cukuru. Tad enerģiski maisot ber mannā putraimus. Maisot vāra līdz biezputra paliek biezāka. Tūlīt liek šķīvī un ēd ar sviestu ( margarīnu), ievārījumu vai ar cukuru samaisītu kanēli.

Šajā tekstā nav teikts kad jāieber mannās putras putraimi......
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Mannas putra ar svaigiem bumbieriem

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Ielejiet pienu kastrolī, pievienojiet mannas putraimus, uzvāriet un turpiniet vārīt 2 min. Pievienojiet bumbieri, kļavu sīrupu, kanēli, visas sastāvdaļas samaliet pārtikas dzirnaviņās, lai biezenis būtu vienmērīgs, vai…

1 ēdk mannas putraimu ½ gl piena 1 labi nogatavojies bumbieris, nomizots, bez serdes,…

Mannā putra

30 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Uzvāra ūdeni, ieber mannā un maisa. Kad manna sāk briest, putra paliek bieza. Uzliek uz šķīvja un ar karoti var visu noēst, uzliekot virsū kādu ievārījumu vai sviestu, pārkaisot ar kanēli un cukura kārtiņu.

ūdens, mannacukurs vai sāls garšai

5% mannā putriņa

30 min.
Pievienoja: Rita Prane

Vārošā ūdenī iebērt mannā un maisot vārīt 10-15 minūtes, pievienot pienu un cukuru, maisot ļaut uzvārīties un var slēgt ārā. Putriņa der barošanai ar pudelīti. Var sākt dot mazulim no 1 mēneša vecuma.

2 tējk. mannā 1 glāze piena ½ glāze ūdens ¼ tējk. cukura

Mannā putriņa dārzeņu buljonā

30 min.
Pievienoja: Rita Prane

Burkānu, kartupeli un kāli rūpīgi nomazgāt, nomizot, sagriezt un likt vārīties zem vāka uz vidējas uguns. Kad buljons novārījies līdz aptuveni 300 gr, izkāst caur marli. Likt buljonu atkal vārīties, kad uzvārās pievienot mannā.…

1 ēdk. mannā 1 neliels burkāns 1 neliels kartupelis 1 gabaliņš kāļa (apt. 20 g) ½ litra…

Mannas putra ar olu mērcii

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Pienu uzvāra, pievieno sāli, iemaisa mannu un vāra 15 minūtes, patstāvīgi maisot uz mazas uguns. Beigās pievieno cukuru un samaisa. Mērce: Sviestu samaisa kopā ar olu dzeltenumiem un ½ glāzi piena. Putru liek šķīvjos un pārlej…

1 glāze mannas, 2 glāzes piena, 1 ĒK cukura. Mērcei: ½ TK sāls, 3 olu dzeltenumi, ½…
Ēdiena veids: brokastu ēdieni, putras.
Galvenās sastāvdaļas: manna.
Laiks
15 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
23308 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 7887