Latgales svaigo gurķu salāti

 
Autors: Rita Siņavska, 10.07.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 800g gurķu
  • 200g sīpolu
  • 1-1,5 ēdamkarotes sāls
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes 9%etiķa
  • 5-10 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote diļļu
  • tomāti krāsainībai
  • Šī proporcija ir domāta1l burkas pildīšanai

Pagatavošana:

Svaigus gurķus nomazgā un sagriež 0,5cm biezās šķēlēs, sīpolus nomizo un sagriež ripiņās pēc iespējas plānāk.Iegūto masu izmaisa bļodā, pievieno garšvielas, vēlreiz izmaisa. Istabas temperatūrā patur 2-3h, līdz izdalās sula. Šādus salātus var lietot uzreiz uzturā. Ja ir vēlēšanās uzglabāt ziemai, tad salātus pilda sterilizētās burkās un vēlreiz sterilizē 85-90o C 0,5l burkas 20 min., 1l burkas -25 min. Aizvāko un apgāž otrādi līdz atdziest.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Rita
Rita
29.08.2010
protams, tomāti var būt, var nebūt. Uz 1 l burku ir liku aptuveni 1/3 tomāta
ieva
ieva
09.07.2013  / 
garsiigi ir kad pievieno tomatus!
Jolanta
Jolanta
16.08.2009  / 
un kās jādara ar tomātiem????
Mona
Mona
22.08.2011
Lieciet taču maziņos ķiršu vai vīnogu tipa tomātiņus-ļoti stingri un arī dekoratīvs izskats. Nevar tak griezt konservos lielo buļļasirds tomātu!!! Kur jums prāts?!
Lelde Zviedre
Lelde Zviedre
27.08.2010
Pēc manām domām tomātus jāsvītro ārā, tad sanāk ļoti garšīgi Latgales salātiņi!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gurķu salāti ar pētersīļiem

Gurķu salāti ar pētersīļiem

12 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Gurķi nomizo un sagriež šķēlītēs, pievieno krējumu un samaisa, pievieno sāli un sakapātus zaļumus.

1-2 vidēja lieluma gurķi, 2 ēd.k. sagrieztu pētersīļu zaļumu, 1 gl. krējuma, 1 ēd. k.…

Redīsu un marinētu gurķu salāti

30 min.
Pievienoja: XPovar

Sastāvdaļu daudzums aptuvens. Variācijas dažādas. Redīsus nomazgā atbrīvo no lapām un saknēm un sarīvē uz dārzeņu rīves, vai smalki sagriež. Pievieno sāli un pamatīgi sakrata, tad nospiež (vai ieliek sietā) lieko šķidrumu.…

Redīsi 400 g, Marinēti gurķi 250 g, 3 vārītas olas, 1 neliels sīpols (var nebūt),…
Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

30 min.
Pievienoja: Kristīne Urbāne

* Nomizojam gurķus un sagriežam šķēlēs, ieliekam bļodā. * Gatavojam marinādi - veikalā nopērkamus mārrutkus samaisām ar etiķi, sāli un cukuru, pievienojam ūdeni un vēlreiz samaisām (līdz cukurs izkusis). * Pēc tam…

1 kg gurķu (var būt arī pārauguši), 150 g etiķa, 100 g ūdens, 250 g cukura, 100 g…

Skābētu gurķu salāti ar eļļu

15 min.
Pievienoja: anta egita

1) Gurķus sagriež rombiņos, 2) Selerijas sakni un sīpolus kvadrātiņos 3) Pētersīļu zaļumus sasmalcina. 4) Produktus kārto traukā, pārlej ar eļļu un pārkaisa zaļumus. Labu apetīti!

3-4 skābēti gurķi, 1 sīpols, 1 vidēja selerijas sakne, 2 ēdamkarotes eļļas, 1 ēdamkarote…

Sēņu un gurķu salāti

20 min.
Pievienoja: Ginta Strode

Ja sēnes ir ziemas sālījumā, tās vispirms jāiemērc ūdenī uz pāris stundām. Sakapā sēnes. Sīki sagriež gurķus. Sajauc krējumu ar mārrutkiem. Sajauc visas sastāvdaļas. Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem.

500 g sālītu sēņu, 300 g marinētu vai skābētu gurķu, 150 g skāba krējuma, 2 ēdamk.…
Ēdiena veids: konservi, salāti.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
37271 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 10958