Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem

 
Autors: Anna Māliņa, 06.03.2011
Iesaki:  
Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • *4 vistas stilbi
  • *~10 nelieli vārīti kartupeļi
  • *majonēze
  • *siers uzrīvēšanai pa virsu- pēc izvēles
  • *ķiploki 1/2- 1 -pēc izvēles
  • *timiāns 1 tējk.
  • *malts ingvers 1 tējk.
  • *olīveļļa apm. 3 ēd.k
  • *karijs 1 ēd.k.
  • *sāls un pipari pēc garšas
  • *kanēlis

Pagatavošana: 130 min.

1) Būtībā, visas sastāvdaļu proporcijas ir pēc katra individuālās gaumes.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 1

2) Cepešpannu mazliet apšļaksta ar olīveļļu, saliek vistas stilbus, apkaisa ar visām garšvielām, izņemot sāli.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 2

3) Liek cepties krāsnī 165°C uz apm. 40 min, kamēr vista ir pusgatava.

4) Tikmēr sagriež vārītos kartupeļus paresnās šķēlēs. Pēc 40 minūtēm blakus vistai izkārto sagrieztos kartupeļus, liek cepties vēl uz pusstundu.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 3

5) Pirms vista ir pilnībā gatava, ņem ārā no krāsns, apber ar sāli, uz kartupeļiem uzkaisa mazliet timiāna uzspiež visam pāris mazliet majonēzes un uzber vistai sieru.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 4

6)Liek cepties krāsnī vēl uz kādām 10 minūtēm- kamēr siers ir izkusi un ir izveidojusies brūna garoziņa. Var pasniegt ar svaigiem salātiem.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 5

Priekā!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

kristaps
kristaps
29.11.2011  / 
Sanaaca riktiigi laba, vieniigi nedaudz pa sausu sanaaca.. bet bija super, visi slaveeja! ;)
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Cepti vistu spārniņi, majonēzes un tomātu mērces marinādē

Cepti vistu spārniņi, majonēzes un tomātu mērces marinādē

60 min.
Pievienoja: Viktors D.

Apraksts attiecas uz abām marinādēm vienādi. 1) vistas spārniņus sadala 2-3 daļās; 2) ķiploku sadauza, un smalki sagriež, savieno visas marinādes sastāvdalas, samaisa; 3) liek dziļā traukā vistas spārniņu gabaliņus, aplej…

Majonēzes marināde:, 1) 1 kg vistas spārniņu;, 2) 6 ēd.k. majonēzes;, 3) 1/2 tēkj, malto…

Kartupeļu sacepums ar vistas fileju

90 min.
Pievienoja: Baiba Spņotāja

1) Kartupeļus nomizo un sagriež planas šķēlītēs. 2) Uz panas nedaudz apcep (aprauj) fileju ar garšvielām, kura sagrieztam mazos gabaliņos vai strēmelītēs. 3) Tad nepieciešam stikla trauks, kuru var likt cepeškrāsnī. Tajā…

~14 videji kartupeļi, 3 visatas filejas, Saldais krējums, Eļļa, Siers, Kartupeļu…

Cepta vista garšvielās

60 min.
Pievienoja: Una

Bagātīgi apkaisa vistu ar vegetu. Liek uz plāts un cep 200C karstā krāsnī. Pēc apm 30 minūtēm iegriež stilbiņa ādā dažas reizes un aplej ar izveidojušos suliņu. Cep kamēr vista gatava un ādiņa ir kraukšķīga un brūna. Ēd ar…

vistas stilbiņi vegeta

Ceptas vistu muguriņas

0 min.
Pievienoja: Dace Lūka

Vistu muguriņas apkaisa ar garšvielām un atstāj uz 1 stundu, lai ievelkas garšvielas. Uz sakarsētas, ietaukotas cepešpannas liek miltos apvārtītas vistu muguriņas, cep cepeškrāsnī 180 gr.temperatūrā.

Vistu muguriņas garšvielas milti

Avakado ar spinātiem un ceptu vistu

0 min.
Pievienoja: Inga Artemjeva

Vistas fileju pārkaisa ar sāli un pipariem, eļļā izcep un atdzesē.Arī riekstus apcep eļļā zeltainus. Spinātu lapas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, sieru un riekstus aplej ar mērci, ko pagatavo, sajaucot 4ēd.k. citronu sulas…

3gb. avakado 2gb. vistas filejas eļļa sāls pipari cukurs 2gb. citroni 200g spinātu…
Ēdiena veids: vista.
Laiks
130 min.
Sarežģītība
Vidēja
Porcijas
4
Apskatīta
9168 reizes