Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem

 
Autors: Anna Māliņa, 06.03.2011
Iesaki:  
Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • *4 vistas stilbi
  • *~10 nelieli vārīti kartupeļi
  • *majonēze
  • *siers uzrīvēšanai pa virsu- pēc izvēles
  • *ķiploki 1/2- 1 -pēc izvēles
  • *timiāns 1 tējk.
  • *malts ingvers 1 tējk.
  • *olīveļļa apm. 3 ēd.k
  • *karijs 1 ēd.k.
  • *sāls un pipari pēc garšas
  • *kanēlis

Pagatavošana: 130 min.

1) Būtībā, visas sastāvdaļu proporcijas ir pēc katra individuālās gaumes.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 1

2) Cepešpannu mazliet apšļaksta ar olīveļļu, saliek vistas stilbus, apkaisa ar visām garšvielām, izņemot sāli.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 2

3) Liek cepties krāsnī 165°C uz apm. 40 min, kamēr vista ir pusgatava.

4) Tikmēr sagriež vārītos kartupeļus paresnās šķēlēs. Pēc 40 minūtēm blakus vistai izkārto sagrieztos kartupeļus, liek cepties vēl uz pusstundu.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 3

5) Pirms vista ir pilnībā gatava, ņem ārā no krāsns, apber ar sāli, uz kartupeļiem uzkaisa mazliet timiāna uzspiež visam pāris mazliet majonēzes un uzber vistai sieru.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 4

6)Liek cepties krāsnī vēl uz kādām 10 minūtēm- kamēr siers ir izkusi un ir izveidojusies brūna garoziņa. Var pasniegt ar svaigiem salātiem.

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem 5

Priekā!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

kristaps
kristaps
29.11.2011  / 
Sanaaca riktiigi laba, vieniigi nedaudz pa sausu sanaaca.. bet bija super, visi slaveeja! ;)
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Cepti vistu spārniņi, majonēzes un tomātu mērces marinādē

Cepti vistu spārniņi, majonēzes un tomātu mērces marinādē

60 min.
Pievienoja: Viktors D.

Apraksts attiecas uz abām marinādēm vienādi. 1) vistas spārniņus sadala 2-3 daļās; 2) ķiploku sadauza, un smalki sagriež, savieno visas marinādes sastāvdalas, samaisa; 3) liek dziļā traukā vistas spārniņu gabaliņus, aplej…

Majonēzes marināde:, 1) 1 kg vistas spārniņu;, 2) 6 ēd.k. majonēzes;, 3) 1/2 tēkj, malto…

Kartupeļu sacepums ar vistas fileju

90 min.
Pievienoja: Baiba Spņotāja

1) Kartupeļus nomizo un sagriež planas šķēlītēs. 2) Uz panas nedaudz apcep (aprauj) fileju ar garšvielām, kura sagrieztam mazos gabaliņos vai strēmelītēs. 3) Tad nepieciešam stikla trauks, kuru var likt cepeškrāsnī. Tajā…

~14 videji kartupeļi, 3 visatas filejas, Saldais krējums, Eļļa, Siers, Kartupeļu…
Krāsnī cepti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

Krāsnī cepti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

75 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus pamatīgi nomazgājam un gareniski pārgriezt uz pusēm. Ar tējkarotes palīdzību izdobiet tos, atstājot 1 cm biezu sieniņu. Izdoboto masu sagrieziet sīkos gabaliņos. 2) Šķiņķi un sieru sagrieziet mazos gabaliņos. 3)…

8 vidēji lieli miltaini kartupeļi ( apm. 1.2 kg), 200 g pusciets siers Gouda, 1 saišķītis…
Krāsnī cepti kartupeļi (kartupeļu čipsi)

Krāsnī cepti kartupeļi (kartupeļu čipsi)

60 min.
Pievienoja: Inga Ceriņa

Nomizo un uz plānās rīves sarīvē kartupeļus plānās 1.5 mm šķēlītēs, kuras nomazgā vairākos piegājienos. Tad uzliek uz tīra virtuves dvielīša un ļauj nožūt, lai ir sausi. Kartupeļiem pievieno 1 ēd.karoti eļļu, sāli, maltus…

7 "Lauras" kartupeļi, Sāls, Pipari, Timiāns, Eļļa

Cepta vista garšvielās

60 min.
Pievienoja: Una

Bagātīgi apkaisa vistu ar vegetu. Liek uz plāts un cep 200C karstā krāsnī. Pēc apm 30 minūtēm iegriež stilbiņa ādā dažas reizes un aplej ar izveidojušos suliņu. Cep kamēr vista gatava un ādiņa ir kraukšķīga un brūna. Ēd ar…

vistas stilbiņi vegeta
Ēdiena veids: vista.
Laiks
130 min.
Sarežģītība
Vidēja
Porcijas
4
Apskatīta
8897 reizes