Krāsainā omlete

 
Autors: Diabēts, 30.09.2010
Iesaki:  

Pagatavojiet omleti brīvdienu rītā, kad nav jāsteidzas un var mierīgi izbaudīt brokastis.

Sastāvdaļas

  • 6 kaltēti tomāti, eļļā
  • 2 tomāti
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2-3 zariņi svaiga timiāna
  • 25g rīvēta siera
  • 6 olas
  • 2 tējkarotes eļļas
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana: 15 min.

1) Kaltētos tomātus izņem no burciņas un sagriež mazos gabaliņos. Ja ir kaltēti tomāti, tad tiem pārlej pāri verdošu ūdeni un patur 10-15 minūtes.

2) Svaigos tomātus sagriež mazos gabaliņos. Tomātiem var novilkt miziņu, tos pārlejot ar verdošu ūdeni un iegriežot ar nazi ātri nomizot. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina. Uzkarsē pannu, ielej eļļu un apcep 2-3 minūtes sīpolus, ķiplokus un tomātus.

3) Olas nomazgā un iesit bļodā. Sakuļ ar dakšu vai putojamo otu, pievieno sāli, piparus un atjauc ar 5 ēdamkarotēm ūdens. Sieru sarīvē un ber olu masā.

4) Sakultās olas lej uz pannas, pa virsu liek timiāna zariņus. Pannai uzliek vāku un cep zeltainu.

5) Pasniedz ar svaigiem tomātiem gurķiem.

Labu apetīti!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Krāsainā omlete 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Maizes šķēles liek tosterī un grauzdē viegli brūnus, vēl karstus tos sagriež mazos kvadrātiņos. Piparus sasmalcina. Traukā iesit olu, pievieno sāli, pienu un sakuļ. Pannā sakarsē eļļu, saliek grauzdiņus, uzlej olu kulteni un…

Nepieciešams: 2 tostermaizes šķēles, 1 vistas ola, 1 ēdamkarote piena, naža gals sāls,…

Krāsainā omlete

15 min.
Pievienoja: Laine Aizupe

Vienu tomātu, papriku un šampinjonus sagriež mazos gabaliņos. Sarīvē sieru. Sakuļ olas ar pienu un otru tomātu (šeikerī), paralēli sildot pannu. Pannā salej sakulto masu (tā ir nedaudz oranžīga tomātu dēļ), samet iekšā dārzeņus.…

3 olas, pusglāze piena (vai ūdens), 2 tomāti, paprika, pusglāze kukurūzas (vai nu…

Omlete ar cīsiņiem

20 min.
Pievienoja: Eva Tīfentāle

1.Bļodā sakuļ olas un pievieno sāli. 2.Sagriež ripiņās un apcep tos uz pannas. 3.Pārlej ar sakultām olām. 4.Cep kamēr omlete gatava. 5.Dekorē šo omleti ar tomātiem kā smaidīgu sejiņu

2 olas, 3 cīsiņi, sāls,pipari, eļļa

Sātīgā omlete ar pupiņām

10 min.
Pievienoja: Kristīne

1. Rupjmaizi sagriež kubiņos. 2. Lej nedaudz eļļas uz pannas un cep rupjmaizes grauzdiņus. 3. Kad grauzdiņi ir gatavi, pievieno pupiņas, kas pirms tam ir nokāstas caurdurī (var arī vēl noskalot ūdenī). 4. Tikmēr bļodā sakuļ…

Aptuveni 4 rupjmaizes šķēles, pusbuņdža pupiņu savā sulā, 3-4 olas, sāls, pipari, eļļa…

Omlete ar medu

10 min.
Pievienoja: Anete Sinkara

1) Bļodiņā sakuļ olas (izlasa čaumalas, ja iekristušas), pievieno nedaudz sāli. 2) Cep nelielā daudzumā sviesta. Kad gatavs, pārlej ar medu. Lai labi garšo!

3 olas, Šķipsniņa sāls, Medus, Sviests/margarīns/eļļa cepšanai
Ēdiena veids: brokastis, omletes.
Galvenās sastāvdaļas: kaltēti tomāti, olu ēdieni, sīpoli.
Citi atslēgvārdi: brokastis, olu ēdieni.
Laiks
15 min.
Sarežģītība
Viegla
Porcijas
4
Apskatīta
1763 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 19033