Konservi un ievārījumi - kanēļa standziņas

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Gailenes ar kanēli

60 min.
Pievienoja: M

Notīrītas gailenes negriež, vāra 10 min. Nolej karsto ūdeni. Uzlej tīru ūdeni tik, lai apņem sēnes. Pieliek garšvielas, uzvāra, vāra 5 min, beigās pielej esnci, pagaršo. Burkā iegriež kanēļa miziņas. Kārto sēnes. Uzlej…

gailenes -1kg marinādei: 250 g ūdens 1-2 ēd. karotes sāls 2 -5 ēdamkarotes cukura 2…

Augļu čatnijs

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Bumbierus, ābolus un mango nomizo, izņem serdes un smalki sagriež. Plūmēm izņem kauliņus, un tās sagriež mazākos gabalos. Liek katlā, pievieno etiķi, cukuru, sīpolus, ķiplokus un garšvielas. Maisot silda uz lēnas uguns, kamēr…

1 kg plūmju 0,5 kg Antonokas ābolu 0,5 kg bumbieru 1 liels gatavs mango 1 kg brūnā…

Burkānu un bumbieru ievārījums ar medu

0 min.
Pievienoja: Signa Grase

Burkānus notīru ,sarīvēju uz smalkas dārzeņu rīves un ieberu katlā..Pievienoju sulu no 2 citroniem,medu,vaniļas cukuru,visu samaisu,uzvāru un bieži apmaisot turpinu vārīt apmērām 40 min. Bumbierus nomizoju,sagriežu ļoti plānās…

Burkāni 500 gr citroni 2 gab sula medus 500 gr bumbieri lieli 2 kanēlis 1 tējk vaniļas…

Plūmju un nektarīnu biezenis

0 min.
Pievienoja: Signa Grase

Augļus nomazgāju un pārgriežu uz pusēm,izņemu kauliņus.Nektarīnus sagriežu tālāk šķēlītēs. Beru katliņā un samaisu ar cukuru.Maisot uzkarsēju un turpinu vārīt,līdz augļi mīksti.Pielieku garšvielas. Turpinu karsēt cepeškrāsnī,ik…

plūmes 1,5 kg nektarīni 500 gr cukurs 500 gr kanēlis 1 tējk krustnagliņas maltas naža gals

Ķirbju džems

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Ķirbi sagriež 4 daļās, izņem sēklas, liek cepeškrāsnī ar girezuma vietu uz augšu un cep, regulāri ar karoti izsmeļot izdalīto šķidrumu. Ķirbis ir gatavs, kad šķidrums vairāk neizdalās, bet miziņa izskatās apdegusi. Izceptajam…

4-5 kg smags ķirbis 1 kg cukura ½ tējkarotes malta kanēļa vaniļas pāksts vai 1…

Plūmju ievārījums kārumniekiem

0 min.
Pievienoja: laura

samaltām plūmēm pievieno cukuru un vāra, ik pa laikam noputo, kad putas vairs neveidojas pievieno riekstus un kanēli, turpina vārīt vēl 5 minūtes un tad pilda burkās.

2 litri samaltu plūmju 800 grami cukurs 100 grami drupinātu zemesriekstu šķipsniņa malta…

Ko tik neizdomā aiz skopuma'' aliču zapte

0 min.
Pievienoja: Sandra Rizga

Vispirms kaukāzu plūmes nomazgātas liek tvaicējamājā un iztecina sulu.Liek klāt cukuru un savāra. Var izmantot limonādēm. Iztvaicētas ogas liek sietā, izberžot caur to atbrīvojas no kauliņiem, pievieno pēc garšas cukuru, ābolus…

Kaukāzu plūmes nedaudz ābolus cukurs kanēlis

Pikantie ērkšķogu konservi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Ērkšķogas nomazgā, ābolus un sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs. Uzvāra vīnaetiķi kopā ar rozīnēm, cukuru un mazliet sāls. Šajā marinādē liek ogas, ābolus un sīpolus. Strauji kopā uzvāra, tad neaizvākotā katlā uz lēnas uguns…

500 g pusgatavu ērkšķogu 500 g ābolu ¼ l vīnetiķa 3 sīpoli 200 g cukura sāls 100 g…

Marinētas plūmes

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Ar koka irbulīti apstrādā nomazgātas plūmes, sadurot kartu augli vairākas vietās, pēc tām kārtīgi saliek katlā. Uzvāra etiķa un ūdens maisījumu, kurā izšķīdināts cukurs, pievienotas garšvielas un 4 daļās sagriezts citrons ar…

3 kg lielu plūmju 1,5 kg cukura 0,5 l ūdens 0,5 l vīnetiķa pustējk. malta…

Dzērveņu - vīģu "vīru zapte" (čatnijs)

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Visas sastāvdaļas liek lielā katlā un vāra uz vidējas uguns, sākumā maisot līdz viss cukurs izkusis. Palielina karstumu un vāra, līdz dzērvenes sāk sprāgt, kādas 5 minūtes. Liek burciņās, aizvāko. Burciņas liek lielā katlā un…

700 g dzērveņu 700 g cukura 2 vidēji lieli apelsīni, sakapāti ar visu mizu, bet…

Dzērveņu un ābolu čatnijs. (ievārījums)

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Visas sastāvdaļas liek lielā katlā, marles maisiņu ierušina vidū, uzvāra un tad vāra uz lēnas uguns 1.5 stundu. Šo čatniju var uzglabāt noslēgtās burkās.

kanēļa mizas standziņu 1 tējkaroti smaržīgos piparus (allspice), saspiestus 1…

Brūkleņu ievārījums ar ķirbi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Pārlasītas brūklenes, pārber ar cukuru, nepārtraukti maisot vāra 30 minūtes. Ķirbi notīra, sagriež gabaliņos, pievieno brūklenēm, pieliek garšvielas, vāra, līdz ķirbis mīksts. Garšai var izmantot citrona vai apelsīna miziņas…

1 kg brūkleņu 0,5 kg ķirbja 250 g cukura kanēlis krustnagliņas.

Rabarberu ievārijums ar kanēli

0 min.
Pievienoja: Ingrīda Vasile

Sagriež rabarbererus pieber cukuru karsē kamēr sāk vārīties,pavara mazliet .Noņem no uguns .Nākamajā diena pavāra ,vēlkādu laiciņu ta vairākas reizes ,beigās pieber kanēli kartu lej burciņās pagaida kamēr atdziest tad…

800gcukurs 1kg rabarberi 1tekkarote kanēlis

Ābolu ievārījums ar kanēli

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

ābolus nomizo,izgriež serdes,sagriež gabaliņos.liek katlā ābolus,pielej ūdeni,vāra,kamēr āboli izšķīduši,mazliet sabiezē.pievieno cukuru,pavāra maisot kādas 20minūtes,beigās pievieno kanēli,pavāra 5min.pilda tīrās dezinficētās…

āboli 3-4kg. cukurs 1-1,5gl.(atkarībā kādi ir āboli-skābi vai saldi) ūdens…

Ķirbju salāti 1

0 min.
Pievienoja: laurita

Ķirbjus nomazgā, nomizo, izņem sēklas un mīkstās daļas, sagriež vienādos 2-3 cm3 lielos gabalos. Katlā ar ūdeni liek visas garšvielas un vāra 5 min. Tad marinādē saliek sagatavotos ķirbju gabalus tā, lai tos pārklātu marināde,…

800 g ķirbju Marinādei: 1l ūdens 600-800 g cukura 5-8 smaržīgie pipari 15…