Konservi un ievārījumi - biezenis

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Plūmju biezenis

40 min.
Pievienoja: Vēsma Sūna

1) Kaliņā ielej nedaudz ūdens. 2) Ieber nomazgātas plūmes. Uzliek vāku un karsē līdz plūmes izjukušas. 3) Ielej caurdurī un ar koka karoti izmaisa, lai šķidrā masa iztek. Šādi atdalās kauliņi un ādiņa. 4) Karsto masu (bez…

5 kg plūmes (tikai plūmes), 100 g ūdens, Var lietot citas attiecības
Mango un čili biezenis

Mango un čili biezenis

40 min.
Pievienoja: katrina antonova

1. Citronam visapkārt nogriez mizu – kopā ar visu balto daļu. 2. Pusi mango sagriez vidēja izmēra kubiņos. Otru pusi sablenderē. Liec visu katlā. Pievieno baltvīna etiķi, cukuru un citrona mizu. 3. Liec vārīties uz…

Sastāvdaļas:, * 850 g nomizota mango, * 1 liels svaigs čili, smalki sakapāts, …

Saldais ābolu biezenis

45 min.
Pievienoja: Karīna Burija

Nomizo ābolus, sagriež, pievieno ūdenu un vāra līdz āboli mīksti. Masu sablenderē, pievieno cukuru un kondensēto pienu - atkal blenderē. Liek atpakaļ uz uguns un ļauj masai apmēram pusminūti pavārīties (uzmaniet, lai…

3 vai 4 kg āboli, 1 bundža iebiezināta kondensēta piena ar cukuru, 1/2 glāze cukura,…
Ķirbja purē
Ķirbja purē
Ķirbja purē
Ķirbja purē

Ķirbja purē

60 min.

Ar ķirbjiem ir tā- mani vienmēr ir mākušas šaubas par to pielietojamību. Garšot man ķirbji negaršo, gatavot tos es nemāku, likt kur tos parasti nav, bet tomēr visi manā ģimenē tos audzē. Tad nu, tuvojoties Oktobra beigām un…

Ķirbis (vai nu mazie cukura ķirbīši vai arī gabali no liela ķirbja)
Ija
Ar ķirbi pjurinos mazliet vienkāršāk, un visus izaugušos, protams neapēdīšu. Man garšoja kaukur atrasta recepte, kad ķirbi sagriež stienīšos, apsāla, apviļa miltos, olā, uzkaisa piparus melnos un cep! Pat man garšoja unsātīgi!
Ķirbju biezeņzupa

Ķirbju biezeņzupa

45 min.
Pievienoja: Andra B.

Ķirbja mīkstumu un kartupeļus sagriež palielos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina. Grāpī izkausē sviestu, apcep sasmalcināto sīpolu un ķiploku. Pievieno sagriezto ķirbi un kartupeļus, nedaudz apcep. Pārkaisa ar…

600 g ķirbja(bez sēklām), 100 g kartupeļu, 1 sīpols, 1 ķiploka daiviņa, 2 ēdamk.sviesta,…
Tomātu biezenis visiem gadījumiem

Tomātu biezenis visiem gadījumiem

120 min.
Pievienoja: Svabadniece

Tomātus sablenderē (iesaku pirms tam noņemt mizu) un liek katlā vārīties. Uz pannas apcep sīpolus, ķiplokus. 10 min pirms tomāti gatavi liek klāt sīpolus, sāli, cukuru, eļļu un sagrieztu baziliku. Mērcei jābūt biezai! Kad…

2 kg tomāti, 1 kg sīpoli, ķiploki, 1 ēdk. sāls, 1 ēdk. cukurs, neliela glāze eļļas,…

Zaļo ābolu biezenis

25 min.
Pievienoja: Solvita

ābolus sagriež katru četrās daļās un ievieto caurdurī, kuru liek virs katliņa ar vārošu ūdeni , kas joprojām vārās, pārlej ābolus ar sīrupu vai liķieri, pārkaisa ar kanēli un uzliek vāku caurdurim, tvaicē āblus līdz tie kļuvuši…

6 mazi zaļi āboli;, 1 paliels banāns, kanēlis, salds liķieris vai sīrups

Ābolu biezenis ar timiānu 2

0 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

Nomizo ābolus un izņem seklotni.Ābolus sagriež gabalos vai daivās un sagriež biezenī.Pieliek cukuru un nepārtraukti maisot, uzvāra.Pēc garšas pievieno sviegu kaltētu timišnu.Biezeni lej tīrās, izkarsētās burkās, tās aizvāko in…

1.kg ābolu 100ml ūdens 500.gr cukura timiāna buntīte

Gurķi tomātu biezenī

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Tomātus, piprus vāra 20 minūtes, tad pievieno pārējās sastāvdaļas. Pavāra 2 min, pievieno 3 sasmalcinātus ķiploku un pavāra 3 min. Iznākums-8 l. Stinri ievērojiet receptē norādīto produktu daudzumu un nepārvariet, jo tad gurķi…

2,5 kg tomātu 6 salto piparu pākstis 2 rūgto piparu pākstis-samaļ gaļas mašīnā 5 kg…

Tomātu biezenis

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Vāra, kamēr sīpoli gatavi, pievieno etiķi, salej burās un aizvāko.

1 kg tomātu 0,5 kg sīpolu 1 ēdk sāls 0,5 tējk piparu 1 ēdk etiķa

Plūmju un nektarīnu biezenis

0 min.
Pievienoja: Signa Grase

Augļus nomazgāju un pārgriežu uz pusēm,izņemu kauliņus.Nektarīnus sagriežu tālāk šķēlītēs. Beru katliņā un samaisu ar cukuru.Maisot uzkarsēju un turpinu vārīt,līdz augļi mīksti.Pielieku garšvielas. Turpinu karsēt cepeškrāsnī,ik…

plūmes 1,5 kg nektarīni 500 gr cukurs 500 gr kanēlis 1 tējk krustnagliņas maltas naža gals

Zilo plūmju biezenis

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Plūmes nomazgā, izņem kauliņus, liek katlā, pieliek citronu miziņas, uzlej nedaudz ūdens, maisot vāra, kamēr plūmes izjūk, tad izberž caur sietu. Liek katlā un maisot vāra vēl 10-15 minūtes. Verdošu biezeni salej izkarsētās…

3 kg plūmju citrona miziņa.

Ābolu biezenis

20 min.
Pievienoja: Svetlana'Beķere

Ābolus nomizo,sagriež nelielās šķēlēs,liek katlā,pievieno ūdens un liek uz plīts sautēties (15-20 min),kad āboli paliek pa vienmērīgo masu,pievieno cukuru un rūpīgi samaisa.Karstu saliek burkās un aizskrūvē ar vāciņu.Pēc garšas…

1.Āboli 2.5-3.00 kg 2.Ūdens -1.5-2.0 glāzes 3.Cukurs 200-300 g

Ābolu biezenis - gatavots cepeškrāsnī

0 min.
Pievienoja: Gita Krampe

Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež šķēlītēs. Pilda cepamā traukā - "pīlē". Liek karstā cepeškrāsnī un cep. Pa vidu var samaisīt, lai labāk veidojas biezenis. Karstu pilda dezinficētās burkās. Liek metāla vāciņu. …

Āboli vēlams tādi, kuri labi šķīst

Ābolu biezenis bez cukura neābolu gadam

0 min.
Pievienoja: Māra Brence

Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos Katlā ielej nedaudz ūdeni, ieber ābolus, sutina kamēr āboli izšķīduši un biezenis sabiezējis Sapildi 3 l burkās un kārtīgi pasterizē 90 grādos 60 min. Biezenis stāvēs gadiem, ja vajag. Āblou…

Jebkuri āboli Ūdens
Starp atlasītajiem populārākie ir šie ēdienu veidi: Biezeņi Dārzeņu ēdieni Konservi Konservēti salāti Plūmju biezenis Salāti