Konditoreja un deserti - rūgušpiens

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Ātrais rausis

40 min.
Pievienoja: Liene More

Visas minētās sastāvdaļas samaisa lielā bļodā un atstāj pāris min. uzbriedināties. Lej uz pannas virsū kārto sarīvētus ābolus, pārkaisa ar cukuru un kanēli un liek cepties cepeškrāsnī un cep kamēr gatavs.

2 gl. rūgušpiena (kefīra), 2 olu dzelt., 2gl. cukura, 2gl. miltu, šķipsniņa sodas,…

Rulete

120 min.
Pievienoja: inta žitkusa

mannu sajauc ar rūgušpienu,noliek uz vienu stundu ledusskapī lai uzbriest. pēctam pieliek miltus,cukuru,sodu.izmaisa un liek uz plāts.(no šī daudzuma pietiek vienai lielai plātij).cep tik ilgi kamēr iedurot kociņs ir saus. kad…

1gl manna, 1gl rūgušpiens, 2gl milti, 1gl cukura, 1tējk.soda, ievārījums, krējums,…

Šampinjonu (sēņu) pīrādziņi

20 min.
Pievienoja: Diana Petropula

sāk ar mīklu: 1)raugu sajauc ar tēkaroti cukura un 1/3 glazes ūdens, apsedz ar salveti un noliek siltā vietā. pēc laika raugs ir uzrūdzis un to pievieno mīklai (pirms miltu iejaukšanas). 2) katlā izkausē margarīnu, pievieno…

šampinjoni vai citas svaigas sēnes ap 1kg 1 liels sīpols eļļa cepšanai šķiņķis pēc…

Saldais ēdiens ko var nosaukt par bērnības atmiņām

0 min.
Pievienoja: Anita Akmentiņa

Daudziem ir lauki, kuros tur gotiņas un līdz ar to ir brīvi pieejams " govs piens". Recepte ir vienkārša, bet garšo ļoti labi. Traukā sarūdzina pilnpiena rūgušpienu.Rūgušpienam pa virsu nostāsies krējumiņš. To…

Vienā gabalā sarūdzis pilnpiena rūgušpiens Šī gada zemeņu vai aveņu zapte ( saldā…

Mannā un kefīra kūka

0 min.
Pievienoja: laura bērziņa

miltus, mannu,cukuru sodu vai cepamo pulveri sajauc, pielej kefīru un iemaisa uzbriedinātas rozīnes. cep cepeškrāsnī,kamēr zeltaini brūna. atdzesētu var pārsmērēt ar krējumu, kas sajaukts ar kanēli un cukuru, taču tas jau ir…

1glāze mannā 1glāze cukura 1glāze miltu nedaudz sodas vai cepamā pulvera 1.5 glāzes…
Rūgušpiena kēkss

Rūgušpiena kēkss

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Visus produktus liek bļodā un labi samīca. Mīklu ievieto ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē un cep apmēram 25-30 minūtes.

1 gl. rugušpiena 1 gl. cukura 1 gl. mannas 1 gl. kviešu miltu 1 gl. ābolu vai brūkleņu…

Rūgušpiena konfektes 2

0 min.
Pievienoja: gita klavina

Rūgušpienu un cukuru savāra biezenī,tad pievieno sviestu.Masa jāsavāra brūnā krāsā.Tad masu lej ietaukotā šķīvī,plānā kārtā.Siltu sagriež kvadrātiņos.

1 gl.rūgušpiens,1 gl cukurs,1 tējkarote sviests.

Asuškas

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Biezpienam pievieno olas un rūgušpienu, kurā jau ir ielikta soda, sāls un cukurs. Visu kārtīgi samaisa un iegūtajai masai pievieno miltus. Mīklu izmīca un izveltnē uz dēļa, sagriež rombiņos un liek cepties uz sausas, karstas…

1 kg biezpiena, 250 gr rūgušpiena, 2 – 3 olas, 300 gr miltu, pus tējkarotes sodas,…

Īriss

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Rūgušpienu un cukuru vāra, līdz masa kļūst bieza un iegūst brūnganu nokrāsu. Šķīvī ieziež ar sviestu un plānā kārtā uzlej masu. Kad tā padzisusi. bet vēl silta sagriež gabaliņos.

1 gl. rūgušpiena 1 gl. cukura 1 ēd.k. sviesta

Bada pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Aina Sņegova

Visas sastāvdaļas ieliek lielā bļodā un sajauc. Papildus var pievienot rozīnes, ananāsa gabaliņus u.c. Ieliek formā un cep. Apakšā var ielikt ābolus, garšvielas (citronu miziņas), ja grib pusei ieliek kakao.

2 olas 1 glāze cukura 3 glāzes miltu 1 tējkarote soda 1 glāze rūgušpiena 4 karotes skāba…

Kurzemes kūka

0 min.
Pievienoja: Diāna

Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot pa olai. Kad saputots, pieliek miltus, pienu, krējumu, sakuļ, pielej lāsītē ūdens izkausētu sodu un samaisa. Cep formā 30 - 45 min.

80 g 1-kg kviešu miltu 1 gl. skāba krējuma 1 gl. rūgušpiena 100 g sviesta 4 - 6…

Augļu kekss pēc "slaidās lēdijas" motīviem

120 min.
Pievienoja: Kristīne Silvestrova

Sāk ar mīklas pagatavošanu (60 min). Iesit bļodā divas olas un ar dakšiņu kārtīgi sakuļ, pēc tam pievieno cukuru un maisa, lai cukurs kūst. Cukura ātrāku kušanu veicinās rūgušpiens, bet to pievieno tikai nedaudz piem. 0,5 glāzi.…

Keksa mīklai: 2 olas 1 glāze cukurs (200 g) 1,5 glāze rūgušpiens 1,5 glāze milti (un…

Rūgušpiena pudiņš

0 min.
Pievienoja: Madre

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, piejauc atsulotu biezu rūgušpienu, miltus, izkausētu sviestu. Pierīvē citrona miziņu. Stingri saputo olu baltumus un iecilā masā. Cep aptuveni ½ stundu. Pasniedz ar augļu mērci un augļu…

5 olas 150 gr cukurs 1 litrs rūgušpiens 100 gr milti 60 gr sviests Citrona miziņa

Kēkss ar kompota āboliem

0 min.
Pievienoja: Iveta Skaba

Olas, sviestu un cukuru saputo, pievieno krējumu un kefīrā iemaisītu sodu. Visu kārtīgi samaisa un pieber miltus - tik daudz, lai mīkla būtu kā biezo pankūku mīkla. Mīklu lej apaļajā formā un pārliek ar kompota āboliem, pārkaisa…

6 olas, 250 g sviesta, 1 glāze cukura, 1 glāze krējuma, ½ glāzes kefīra vai…

Lētais kēkss

45 min.
Pievienoja: Daina Millere

Ielej bļodā rūgušpienu, tam pievieno 2 glāzes miltu, kuri samaisīti ar sodu, pieber cukuru un visu samaisa. Tortes formu izsmērē ar eļļu. Formā ielej sagatavoto mīklu. Mīklai pa virsu saliek sagrieztus ābolus (vai uzber…

1 glāze rūgušpiena ( kefīra), 2 glāzes miltu, 1 glāze cukura, soda+ etiķis, rabarberi…