Konditoreja un deserti - deserti un lieldienu ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem
Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem
Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem
Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem

Lieldienu pasha ar žāvētiem augļiem un riekstiem

720 min.

1) Sagatavojam visu nepieciešamo. Biezpienu izmantoju 9%, pilnpiena. Biezpienam jābūt pēc iespējas sausākam. 2) Biezpienu pa vienai paciņai izpiežam caur sietu. Kad tas izdarīts, noliekam bļodu ar biezpienu malā, lai…

4x180 g biezpiena, 75 g žāvētas aprikozes, 30 g mandeļes, 30 g rozīnes, 180 g sviests, 3…
Kristīne
Lieldienām 2013 veltītajā blogā http://lieldienas.quitor.com/lieldienu-pasha-no-cara-galda-kas-var-but-labaks-par-so/ recepte ar svaigu pieskārienu :)
Elita
Paldies.....so recepti biju jau daudzus gadus atpakal izmeginajusi,bet tad to pazaudeju...un tagad atkal atradu.....lieldienas tuvu tad ari izmeginasu...
Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

30 min.
Pievienoja: Dansukker

Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist. Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar…

4 olu baltumi, 30 g Dansukker pūdercukura, 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura, 2 l ūdens,…
Lieldienu tiramisu

Lieldienu tiramisu

60 min.
Pievienoja: Dansukker

Mandeļu pārslas viegli apgrauzdē sausā pannā. Notecina sulu no konservētajiem ananāsiem, saglabā to. Ananasus sagriež mazos gabaliņos. Sajauc sieru „Mascarpone”, biezpienu un pūdercukuru. Saldo krējumu un cukuru saputo stingrās…

50 g mandeļu pārslu, 300 g konservētu ananāsu savā sulā, 250 g siera „Mascarpone”, 250 g…

Biezpiena kārtojums ar augļiem

40 min.
Pievienoja: Anna Sīmane

Caur sietu izberž biezpienu. Ja nepieciešams, pirms tam notecina lieko šķidrumu. Atsevišķi sakuļ sviestu ar pusglāzi cukura, pierīvē citrona vai laima miziņu. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno izmērcētas, gabaliņos…

500g vājpiena biezpiena 500g saldā krējuma 200g saldkrējuma sviesta 4 olu…

Baltais sapnis lieldienās

20 min.
Pievienoja: Liene,Didrihsone

Mērce;katliņā lej vīnu,cukuru,garšvielas,novāra,atdzesē. Izkausē balto šokolādi,atdzesē,pievieno ar cukuru saputotu saldo krējumu,sieru,pārējās piedevas ,eksperimentē no tā kas mājas krājumos un kas garšo.Masa iznāk kā ātrā…

Saldētas meža ogas 0,1 cukurs 0,03 sarkanvīns …
Vaniļas pasha

Vaniļas pasha

0 min.
Pievienoja: Alona Nazarova

Biezpienam jābūt taukainam un sausām. Tad biezpienu izberžū caur sietu un minūtes divas vēl maisu blenderī. Tad parliekot massu bļodā pakapeniski pievienoju saldo krējumu un atkāl kartīgi to maisu, beigas pievieno cukuru un…

Biezpiens - 600gr. salds krējums - 3 glazes cukurs - 1glaze vaniļa pusnūjiņas

Garšīgā lieldienu pasha

30 min.
Pievienoja: Agnese Stafecka

Biezpienu kārtīgi sablenderē, lai veidojas krēmveida konsistences masa. Sagriež nelielos gabaliņos marmelādi. Sasmalcina mandeles. Olas sakuļ ar cukuru. Sakuļ saldo krējumu. Visu sajauc kopā un veido no masas formu pēc pašu…

5 paciņas 9% biezpiena (jo treknāks, jo labāk) 5 olas glāze cukura puslitrs saldā…
Kuličs "lieldienu"

Kuličs "lieldienu"

80 min.
Pievienoja: Alona Nazarova

Sagatavo raugu mīklu, saraudze. Sviestu saputo ar daļu cukura un pievieno uzrūgusai mīklai. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru. Olu baltumu sapūto stingrās putās. Mīklai pieliek saputotus olu dzeltenumus, rozīne s,…

Piens - 1 glāze Milti - 500 gr Olas - 3 gab sviests - 250 gr cukurs - 150 gr raugs - 25…

Zaķausis 2

0 min.
Pievienoja: egija smaid

Gatavo: Cukuru saputo ar olām, pievieno krējumu, vanilīnu u.c. garšvielas, miltus Ja grib treknākas var izkausētu margarīnu saputot ar cukuru un tad pievieno pa olai, garšvielas, sodu un miltus.

 150g – cukurs  2gab. – olas  1glāze – krējums  ½ kg– milti  ½ tējk. –…

Lieldienu sacepums-killiccs

0 min.
Pievienoja: kristine K

sviestu saputo ar cukuru un garsvielaam, pieliekot pakaapeniski olas, siltu pienu lej pa laasiitei, kuraa izkauseets raugs, piesijaajot pa starpau miltus. Miiklu labi sakul un pieliek roziines. Nem divas formas ar caurumu viduu,…

1gl. piena 125g. gukura 250g sviesta 500g miltu 3 olas 25g rauga garsvielas pus tejk.…
Lieldienu saldais
Lieldienu saldais
Lieldienu saldais
Lieldienu saldais

Lieldienu saldais

0 min.

Krējumu ar vanilīnu uzvāra, pamazām pielej olu dzeltenumus, kas jau sakulti ar cukuru, uzkarsē, bet nevāra. Atdzesē. Atdzisušu sajauc ar samaltu biezpienu un rozīnēm. Pasniedz ar ķīseli.

700 g biezpiena 100 g rozīņu 2 olu dzeltenumus ¼ l saldais krējums 100-150 g…

Šokolādes pasha

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Biezpienu izberž caur sietu, šokolādi sarīvē uz smalkas rīves, tad maisa kopā ar pārējiem produktiem līdz iegūst viendabīgu masu. Ja ir speciāls pashas gatavojams trauks, tad tajā, ja nav, tad sietā ieklāj marli, liek sagatavoto…

1,2 kg sausa biezpiena 400 g sviesta 200 g saldā krējuma 200 g šokolādes 2 glāzes…

Karaliskā lieldienu pasha

24 min.
Pievienoja: Dana Niķele

Izkausē sviestu un pievieno cukuru. Maisa līdz tas izkusis. Pievieno biezpienu un turpina masu karsēt. Pievieno olas, rozīnes un sukādes, piespiež citronu sulu un pierīvē citrona miziņu. Turpina nepārtraukti maisīt, līdz masa…

1.5 kg biezpiens 150 g gaišās rozīnes 150 g tumšās rozīnes 200 g dažādu augļu sukādes 2…

Svaiga pasha

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Svaigu, mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru, vanilīnu, iepūto samaltu biezpienu, skābu krējumu, pierīvē citrona miziņu, labi samaisa, veido tornīša veidā uz māla vai stikla šķīvja, vai bļodiņā. Klāt var dot kompota augļus.

1 kg biezpiena, 100 g sviesta, 3 karotes skāba krējuma, 150-200 g pūdercukura, citrona…

Nevārīta pasha

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Sviestu ar pūdercukuru un garšvielām saputo, pievieno caur sietu izberztu olas dzeltenumu, samaltu biezpienu, apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus, nomazgātas, noplaucētas rozīnes, iemaisa saputotu krējumu. Tad liek formā, kas…

500 g biezpiena, 200 g pūdercukura, 300 g sviesta, 100 g riekstu vai mandeļu, 100 g…