Konditoreja un deserti - deserti un krēmi

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Kārtainais siera krēms

Kārtainais siera krēms

20 min.
Pievienoja: Lūcija Luīze Zīrupa

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un liek dvos dažādos traukos. Dzeltenumu sakuļ ar cukuru biezā krēmā, pievienu crem bounjur sieru. (šo masu sakuļ) Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls. Puto līdz biezam krēmam, kad apgāžot …

Krēmam, 2 paciņas crem bounjur, 140 g cukurs, 2 olas, 3 mandarīni, Šķipsniņa sāls,…

Biezpiena -jogurta zemeņu krēms ar vaniļas mērci

60 min.
Pievienoja: Līga Elmere

Kēmu gatavoju šādi:želantīnu uzbriedina,biezpienam veic pirmastrādi-to izberž caur sietu,pievieno cukuru.Jogurtu lej atsevišķā trauciņā,tam pievieno ūdens peldē izšķīdinātu želantīnu.Jogurta masu pievieno biezpiena masai,visu…

Kŗēmam nepieciešams:200g biezpiena, 100g jogurta "Baltais" dzēriens.150g…

Kārdinošais vīna krēms

120 min.
Pievienoja: Ilze Martuseviča

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vanilīncukuru, pievieno vīnu un citrona sulu. Uzbriedināti želatīnu karsējot ūdens peldē izkausē, tajā iejauc nedaudz krēma, pēc tam želatīnu iemaisa pārējā krēmā un atdzesē. Kad krēms sāk…

3 olas, 4 ēd.k. cukura, 1 tējk. vanilīncukura, 1gl (250ml) baltvīna, 2 ēd.k. citrona…

Piparkūku krēms

30 min.
Pievienoja: Solvita

Piparkūkas smalki sadrupina,ja vēlas var atstāt mazus gabaliņus.Tad sajauc ar ievārījumu un pārlej ar pienu,atstāj lai uzbriest.Saldo krējumu saputo ar cukuru un pievieno uzbriedušās piparkūkas.Sajuc.Ja vēlas stingrībai pievieno…

*100 g piparkūku, *100 ml piena, *200 ml saldā krējuma, *2 ēd.k. ievārījuma, *2 tēj.k.…
Rīsu krēms ar aprikozēm un  rozīnēm

Rīsu krēms ar aprikozēm un rozīnēm

240 min.
Pievienoja: Maija Strode

Gards krēms, kura pagatavošanai nevajag cukuru – pietiekoši daudz salduma no rozīnēm un žāvētām aprikozēm – tātad veselīgs. Diabēta receptēm gan šis ēdiens neatbilst, jo izmantojam saldu treknu krējumu un žāvetos augļos, rumā,…

100 ml gargraudu rīsu, 100 ml rozīņu, 100 ml sakapātu žāvētu aprikožu, 200 ml salds…

Baltās šokolādes un vaniļas pudiņa krēms

30 min.
Pievienoja: Ance Strēlniece

Nedaudz šokolādes sarīvē skaidiņās, pārējo sasmalcina, Pudiņa pulveri sajauc ar 1 ēdamkaroti piena, pārējo pienu uzvāra. Vārītā pienā iemaisa atšķaidīto pudiņa pulveri un cukuru. Karsējot sabiezina, iemaisa sakapāto šokolādi.…

30g baltās šokolādes, 1/4 paciņas vaniļas pudiņa pulvera, 1/2 l piena, 1 tējkarote…

Persiku kokteilis ar linsēklām

10 min.
Pievienoja: Diabēts

Patīkama un atsvaidzinoša uzkoda otrajās brokastīs, launagā vai pēc sporta nodarbības.

100 ml svaigu persiku šķēlīšu, 200 ml dabiska jogurta ar zemu tauku saturu, 1…

Saldais rīsu krēms

90 min.
Pievienoja: Laura

Rīsus noskalo un liek pienā vārīties, pieliekot uzreiz arī 2 ēd.k. cukura, vaniļu un sāli. Nedaudz pavāra, ņem nost no uguns, satin avīzē, deķī un atstāj, lai briest (ja nu galīgi nav, ko darīt, var stāvēt klāt un maisot vārīt,…

200 g beramie rīsi, 1 l piens, 6 ēd.k. cukurs, paciņa vaniļas cukurs, 500 g saldais…

Klasiskais brule

120 min.
Pievienoja: jaskons

pienu ,sald krejumu ,cukuru vanilas st.uzvara.tad lenam lej pie samaisitam olam,pa druskai.samaisa,lej keramiskajas forminas uc cep 95 grados.1h.si ir klasiska brule recepte,var variet sakot no bazilika ,beidzot ar foe gras.

1l piens, 2l saldais krejums, 30 olu dzeltenumi, 750 g cukura, 1 vanilas standzina

Krem brule

120 min.
Pievienoja: jaskons

visu saliek katla un vara iznemot olu dzeltenumus.,kad sak varities nem nost.,nedaudz pastav ,lai nokritas t.pa druskai lej klat pie samaisita olas dzetenuma,viegli maisot,izkas caur sietu.lej keramiskajas forminas,cep 95…

1l piens, 2l saldais krejums, 30 olu dzeltenumi, 750g cukura, vanilas kocins
Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

30 min.
Pievienoja: Dansukker

Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist. Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar…

4 olu baltumi, 30 g Dansukker pūdercukura, 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura, 2 l ūdens,…

Krems ar sokolades merci

20 min.
Pievienoja: Dajana

Olu dzeltenumu atdala no baltumiem. Dzeltenumus bloda sakul kopa ar pusi no paredzeta cukura daudzuma un vanilas cukura. Palenam iemaisa apelsinu sulu. Lielu katlu lidz pusei piepilda ar udeni un uzkarse. Blodu ra olu…

4 olas, 100 g brunas cukurniedru cukura, 1 edamk. vanilas cukura, 100 ml apelsinu sulas,…

Apelsīna-zefīra deserts

60 min.
Pievienoja: Austra Mektereite

Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, pieliek krējuma stindzinātāju tā, kā rakstīts uz iepakojuma. Izņemto apelsīnu (bez daivu apvalkiem) un zefīru sagriež nelielos gabalos, sajauc ar…

2 personām 1 paliels apelsīns 200 ml 35 % saldā krējuma 1 paciņa putukrējuma…

Baltaas sokolaades muss ar avenu meerci

30 min.
Pievienoja: Magda Vēvere

Meerce: Var izmantot gan saldeetas, gan svaigas avenes. Tas ieberam blenderi un sakulam, lidz masa paliek kreemiga(ja tiek izmantotas saldeetas, tad taas ieprieks jaatkause). Ieguto biezeniiti izberzam cau smalku sietinu vai…

8 nelielaam vai 4 lielaam porcijaam: 280 grami avenu 2 eedamkarotes cukura 2…

Kārums ar āboliem

15 min.
Pievienoja: Evija

Nomazgā ābolus, pārgriež uz pusēm (nemizo) un izņem serdi tā, lai paliek dobums. Katru ābola pusītes dobumu pilda ar rozīnēm, pa virsu uzkaisa kanēli. Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr āboli mīksti. Krēms: saldo krējumu saputo ar…

3 āboli 6 sieriņi "Kārums" (vaniļas) 200gr saldā krējuma rozīnes (gaišās bez…