Ķirbju, šampinjonu, tomātu biezzupa

 

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbis
  • 4-5 vidēja izmēra kartupeļi
  • 3-4 vidēja izmēra burkāni
  • 5 tomāti
  • 200 g šampinjoni
  • 1 zaļa paprika
  • 1,5 buljona kubiņi
  • Sāls
  • Pipari pēc garšas
  • Lauru lapa
  • Vidusjūras garšaugu maisījums

Pagatavošana: 60 min.

1) Katlu līdz pusei piepilda ar ūdeni, ūdenim pievieno garšvielas, buljona kubiņu un liek vārīties.

2) Burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Jo mazāki gabaliņi, jo ātrāk zupa būs gatava.

3) Ķirbi sagriež nelielos kubiciņos un liek vārīties, pēc ~~ 10 minūtēm pievieno burkānu, vēl pēc 10 minūtēm pievieno kartupeļus.

4) Tomātus, šampinjonus un papriku smalki sagriež un pievieno pārējām sastāvdaļām katlā.

5) Kad viss sastāvdaļas ir kārtīgi izvārījušās tad zupa kārtīgi jāsablendē. Galvenais atcerēties izņemt lauru lapu pirms sāk blendēt. Jāblenderē, kamēr zupa paliek krēmīga un tajā nav gabaliņi.

Šai zupai labi ir tas, ka neko īsti nevar pārvārīt.

Man pirms pasniegšanas patīk zupu pārkaisīt ar dillēm un pievienot krējumu, bet tas ir gaumes jautājums.

Lai labi garšo!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Svetlana
Svetlana
29.09.2012  / 
Paldies par recepti!Ljoti garshiiga zupa sanaaca :)))
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Veģetārā, asā sojas tomātu biezzupa

Veģetārā, asā sojas tomātu biezzupa

60 min.
Pievienoja: Dzintars Rērihs

1) Aplej ar karstu ūdeni sojas izstrādājumu, kas pārkaisīts ar buljonu. 2) Pa laikam apmaisa, lai buljons izkūst vēl pirms viss ūdens sasūcies sojā. 3) Tikmēr sagriež smalkos gabaliņos sīpolu, ķiploku un papriku. 4) Uz…

300 g sojas gaļas aizvietotājs (smalkā, kas izskatās kā maltā gaļa), 2 400 g bundžiņa…

Tomātu biezzupa

40 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Dārzeņus sagriež lielos gabalos. Sīpolus ar burkāniem apcep, liek katlā kopā ar tomātiem savā sulā, tomātu sulu un nelielu ūdens daudzumu. Vāra, līdz burkāni gatavi, tad pievieno rīsus un visas garšvielas. Tiklīdz rīsi…

200 g burkānu, 200 g sīpolu, 1 kārba tomātu savā sulā, 1 glāze tomātu sulas, 100 g rīsu,…

Karstā tomātu biezzupa ar baziliku

5 min.
Pievienoja: Kristīne

Visas šīs sastāvdaļas liek blenderī, kuļ vienu minūti Blendera saturu lej mazā katliņā un silda, līdz zupa sāk mest burbuļus Lej šķīvī, rotā ar pētersīļa lapiņu - labu apetīti!

Recepte paredzēta vienai personai Viens savā sulā konservēts tomāts (var ņemt arī…

Tomātu biezzupa

0 min.
Pievienoja: Sphynx

Sviestu, olīveļļu, sīpolus, ķiplokus, timiānu un lauru lapu liek karsēties katliņā ar vāku. Karsē apmēram kādas 5-6min, kamēr sīpols paliek caurspīdīgs. Tad pievieno tomātus, tomātus savā sulā (tikai tomātus), tomātu pastu un…

50gr sviesta; 1ēd.karote olīveļļa; 2 sīpoli – smalki sagriezti; Timiāns; Baziliks; 1…
Šampinjonu krēmzupa/biezzupa :) [fotorecepte

Šampinjonu krēmzupa/biezzupa :) [fotorecepte

45 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) nomizojam kartupeļus un sagriežam kubiciņos. savukārt burkānu notīram, sagriežam to ripiņās; 2) liekam uz plīts katlu ar ūdeni. kad ūdens uzvārijies, liekam iekšā kartupeļus ar burkāniem, vāram apmēram 15 minūtes.…

500g šampinjonu, 2-3 kartupeļi, 1 burkāns, 1 sīpols, 100-150g saldā krējuma, ūdens,…
Ēdiena veids: krēmzupas, tomātu zupas, ķirbju zupa, šampinjonu zupa.
Galvenās sastāvdaļas: burkāni, kartupeļi, paprika, tomāti, ķirbji, šampinjoni.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Vidusjūra
Porcijas
6
Pazīmes
Veģetāriešu
Mazkaloriju
Piemērots bēbjiem
Taupības režīma recepte
Apskatīta
2809 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 20754