Kartupeļi mizā ar linu eļļu

 
Autors: nikolajs maļinovskis, 11.02.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • mizā vārīti kartupeļi
  • mazsālīta siļķe,
  • sulīgs,vietējais sīpols,
  • latgalē spiesta linu eļļa,
  • maize.

Pagatavošana: 10 min.

Nomizo kartupeļus(jāizmanto tos,kurus vāra uz plīts,ko kurina ar malku.Nu var jau arī uz gāzes vārītos)

Iztīra un sagriež siļķīti gabalos,

sagrieztus gabaliņos kartupeļus samaisa ar sulīgu un ne pārāk asu ,sagrieztu sīpolu,

Un pārlej(nežēlojot)ar latgalē spiestu,vietējo linu eļļu.

Siļķi piekož klāt.ja vajaga-arī maizi.

Ja atļauj situācija 100gr pašbrūvēta šņabja būs vietā.Garšo īpatnēji,īpaši ja eļla ir svaigi spiesta,bet ir sātīgs ēdiens...un vietējais.(eļļa pie mums pa 0.50- 1.00ls puslitrā)

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

60 min.
Pievienoja: Inga Ceriņa

1) Nomizo un uz rīves sarīvē kartupeļus plānās 1.5 mm šķēlītēs, kuras nomazgā vairākos piegājienos. Tad uzliek uz tīra virtuves dvielīša un ļauj nožūt, lai paliek sausas; 2) Kartupeļiem pievieno 1 ēd. k. eļļas, sāli,…

7 gab. "Lauras" kartupeļi, Sāls, Pipari, Timiāns, Eļļa
Zaļie kartupeļi

Zaļie kartupeļi

40 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Izvārītus un pēc tam nomizotus nelielus kartupeļus. veselus vai uz pusēm pārgrieztus, nedaudz apcepiet taukvielās uz pannas. ***Pirms pasniegšanas galdā karstos kartupeļus apviļā sīki sasmalcinātos zaļumos.

nelielus kartupeļus, taukvielas, pētersīļus, dilles

Kartupeļu sacepums ar vistas fileju

90 min.
Pievienoja: Baiba Spņotāja

1) Kartupeļus nomizo un sagriež planas šķēlītēs. 2) Uz panas nedaudz apcep (aprauj) fileju ar garšvielām, kura sagrieztam mazos gabaliņos vai strēmelītēs. 3) Tad nepieciešam stikla trauks, kuru var likt cepeškrāsnī. Tajā…

~14 videji kartupeļi, 3 visatas filejas, Saldais krējums, Eļļa, Siers, Kartupeļu…
Kartupeļu un gaļas miksējums

Kartupeļu un gaļas miksējums

45 min.
Pievienoja: cukuriite

1) Sagriež gabalinos gaļu. Liek cepties. 2) Sagriež 2 sipolus, cep visu kopā, kad sacep, tad liekam gaļu sautēties. 3) Kad gaļiņa jau gandrīz gatava, tad pievieno 1 kg nomizotus, sagrieztus kartupelus un sautē, kamer…

500 g cūkgaļas, 2 sīpoli, 1 kg kartupeļi, Sāls, Pipari

Kartupeļu sacepums (ar cāļa fileju vai dārzeņiem)

90 min.
Pievienoja: emme

Nomizo kartupeļus, tos apvāra (tā lai viņi būtu drusku mīksti, nevis kā parasti vārīti kartupeļi). Pagaida kamēr kartupeļi paliek silti. Kartupeļus sagriež šķēlītēs, liek veidnē kārtās ( kartupeļi, dārzeņi vai gaļa, kartupeļi…

kartupeļi, gaļa vai dārzeņi (cāļa fileja), olas, garšvielas, siers, pēc gribas krējumu
Ēdiena veids: aukstās uzkodas, uzkodas, zivju uzkodas.
Galvenās sastāvdaļas: linsēklu eļļa, mazsālītas siļķes.
Laiks
10 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
2606 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 7682