Kartupeļi mizā ar linu eļļu

 
Autors: nikolajs maļinovskis, 11.02.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • mizā vārīti kartupeļi
  • mazsālīta siļķe,
  • sulīgs,vietējais sīpols,
  • latgalē spiesta linu eļļa,
  • maize.

Pagatavošana: 10 min.

Nomizo kartupeļus(jāizmanto tos,kurus vāra uz plīts,ko kurina ar malku.Nu var jau arī uz gāzes vārītos)

Iztīra un sagriež siļķīti gabalos,

sagrieztus gabaliņos kartupeļus samaisa ar sulīgu un ne pārāk asu ,sagrieztu sīpolu,

Un pārlej(nežēlojot)ar latgalē spiestu,vietējo linu eļļu.

Siļķi piekož klāt.ja vajaga-arī maizi.

Ja atļauj situācija 100gr pašbrūvēta šņabja būs vietā.Garšo īpatnēji,īpaši ja eļla ir svaigi spiesta,bet ir sātīgs ēdiens...un vietējais.(eļļa pie mums pa 0.50- 1.00ls puslitrā)

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

60 min.
Pievienoja: Inga Ceriņa

1) Nomizo un uz rīves sarīvē kartupeļus plānās 1.5 mm šķēlītēs, kuras nomazgā vairākos piegājienos. Tad uzliek uz tīra virtuves dvielīša un ļauj nožūt, lai paliek sausas; 2) Kartupeļiem pievieno 1 ēd. k. eļļas, sāli,…

7 gab. "Lauras" kartupeļi, Sāls, Pipari, Timiāns, Eļļa
Zaļie kartupeļi

Zaļie kartupeļi

40 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Izvārītus un pēc tam nomizotus nelielus kartupeļus. veselus vai uz pusēm pārgrieztus, nedaudz apcepiet taukvielās uz pannas. ***Pirms pasniegšanas galdā karstos kartupeļus apviļā sīki sasmalcinātos zaļumos.

nelielus kartupeļus, taukvielas, pētersīļus, dilles
Kartupeļu plācenīši ar tunci un dārzeņiem

Kartupeļu plācenīši ar tunci un dārzeņiem

40 min.
Pievienoja: Ilze Birģele

1) Kartupeļus novāra mīkstus, nokāš, atdzesē un sastampā. 2) Tuncim nolej eļļu, saspaida un pievieno sarīvētus burkānus un konservēto kukurūzu, kurai noliets šķidrums. Visu samaisa. 3) Pieliek olu, pieber sāli un piparus,…

500 g kartupeļu, 1 kārbiņa konservēta tunča eļļā, 1 burkāns, 200 g konservētas…
Kartupeļu sacepums ar gaļas bumbiņām

Kartupeļu sacepums ar gaļas bumbiņām

60 min.
Pievienoja: Gunta Adamoviča

1) Nomazgā kartupeļus, burkānus. Nomizo tos. Kartupeļus sagriež palielos gabalos, burkānus uz rupjas rīves sarīvē. 2) Maltai gaļai pievieno sāli, piparus un sasmalcinātu sīpolu, kartupeļu miltus - kā saistvielu. Tad samīca un…

10 kartupeļi, 2 burkāniburkāni, Sīpols, 200 g maltas cūkgaļas, 1 ēd. k. kartupeļu…

Kartupeļu sacepums ar vistas fileju

90 min.
Pievienoja: Baiba Spņotāja

1) Kartupeļus nomizo un sagriež planas šķēlītēs. 2) Uz panas nedaudz apcep (aprauj) fileju ar garšvielām, kura sagrieztam mazos gabaliņos vai strēmelītēs. 3) Tad nepieciešam stikla trauks, kuru var likt cepeškrāsnī. Tajā…

~14 videji kartupeļi, 3 visatas filejas, Saldais krējums, Eļļa, Siers, Kartupeļu…
Ēdiena veids: aukstās uzkodas, uzkodas, zivju uzkodas.
Galvenās sastāvdaļas: linsēklu eļļa, mazsālītas siļķes.
Laiks
10 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
2725 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 7682