Kārtainās mīklas ābolu pīrāgs

 
Autors: Gita Mūrniece-Tauriņa, 07.06.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 250 g margarīna
  • 3 ½ gl. miltu
  • 7 ēd.k. ūdens
  • 2 ēd.k. galda etiķa
  • 2 olas
  • rīvmaize
  • Pildījumam:
  • 250 g ābolu
  • citronu miziņa
  • kanēlis pēc garšas
  • cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Atdzesētu margarīnu sagriež gabaliņos un samīca ar miltiem.

Mīklu nepārtraukti maisot pakāpenski pielej ūdeni, galda etiķi un pievieno olas.

Gatavo mīklu pārklāj ar salveti un vienu dienu atstāj vēsā vietā.

Nākamajā dienā mīklu sadala 2 daļās un izveltnē.

Vienu daļu uzliek uz pannas, kas izziesta ar taukvielām un izkaisīta ar rīvmaizi, un pārklāj ar pildījumu, ko pagatavo šādi:

Nomizo ābolus, sagriež nelielos gabaliņos un samaisa ar sarīvētu citronu miziņu, kanēli un cukuru.

Pildījumam virsū liek otru mīklu kārtu, virsū noziež ar saputotu olu un pārkaisa arparupjiem sasmalcinātiem riekstiem.

Cep cepešķrāsnī gatavu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Kārtainās mīklas kāpostu pīrāgs

80 min.
Pievienoja: Līva Morica

Sagriež kāpostu gabaliņos un liek uz pannas cepties. Cepu pa daļām, jo visa sagrieztā kāpostgalviņa uz pannas nesalien. Cep kamēr brūngani. Tad sagriež sīpolus un arī izcep. Atsevišķā bļodā sajauc kopā sacepto kāpostu un…

Maza kāpostgalviņa, 5 sīpoli, 5 olas, 1kg kārtainā mīkla, olīveļļa, sāls

Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Mazins

Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši. Mīklas sagatavošana: 1) Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā…

Mīkla:, 2,5 glāzes milti, 1/2 tējkarote sāls, 1 glāze auksts, rīvēts sviests, 1/2…

Ābolu pīrāgs

60 min.
Pievienoja: Nata

Mannā iemaisam kefīrā un atstājam,lai uzbriest. Olas putojam ar cukuru,pievienojam uzbrieduso mannā un miltus sajauktus ar cepamo pulveri.Lejam cepatraukā un atstājam līdz gatavojam pārējo. Sastāvdaļas pildījumam: *…

* 1 glāze mannā, * 1 glāze milti, * 1 glāze cukurs, * 1 glāze kefīrs (250ml), * 3 olas,…
Franču ābolu pīrāgs

Franču ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Zane

Mīklas pamatnes sagatavošana: 1. Bļodā ~ 3 min. ar mikseri lēnā ātrumā sajauc sviestu ar cukuru; 2. Pievieno olas un kuļ, kamēr izveidojas krēmīga masa. 3. Ar lāpstiņu vai koka karoti iecilā miltus un cepamo pulveri. Pēc tam…

Mīklas pamatnei:, 120 g sviests, istabas temperatūrā, sagriezts gabaliņos;, 60 g…
Vestfālenes ābolu pīrāgs

Vestfālenes ābolu pīrāgs

60 min.
Pievienoja: karina

Sakuliet mīkstu sviestu ar mikseri viendabīgā masā. Pievieno cukuru un citrona miziņu un kārtīgi samaisa. Iejauciet olas vienu pēc otras. Pievieno pienu. Iebērt miltus un cepamo pulveri un iemaisiet mīklā. Nomizo ābolu un…

75 g mīksta sviesta, 50 g cukura, 2 olas i, 2 ēdamkarotes piena, 100 gr miltu, 2,5 g…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, kūkas, pīrāgi, rauši.
Galvenās sastāvdaļas: citroni, kanēļa mizas, kanēļa standziņas, margarīns.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
5269 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 10652