Jēra gaļas zupa/sautējums

 
Autors: J, 28.04.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Jēra gaļa
  • Tomāti
  • Sīpoli
  • Ķiploki
  • burkāni
  • Kartupeļi
  • Paprika
  • Garšvielas (Sāls, pipari, zaļumi, kindza)
  • Produktu daudzums un proporcijas ir katra personiska izvēle.

Pagatavošana: 180 min.

Lielā katlā uzvāram nedaudz ūdens, sametam tomātus bez mizām - tās pirms tam noņem tradicionālajā veidā, plaucējot verdošā ūdenī. Turpat un uzreiz liekam arī sīplus un ķiplokus. To visu vajag sagriezt, bet ne īpaši smalki. Tiklīdz ūdens atkal sāk vārīties, ieliekam gabaliņos sadalītu jēra gaļu. Sālītis, pipariņi, lauru lapiņas un, lai vārās. Ik pa brīdim apmaisam un pielejam ūdeni. To vislabāk pirms pieliešanas uzvārīt, lai process neapstājas.. Kādas 2,5 stundas jērs sautējas tajā tomātu-sīpolu-ķiploku masā, līdz kļūst pavisam mīksts. Pieberam burkānu ripiņas, pēc 10 min. kubiņos sagrieztus kartupeļus un pēc brīža arī strēmelītēs sagrieztu papriku. Kad kartupeļi mīksti, izslēdzam karstuma padevi (gāzi vai elektrisko plīti) un beram iekšā sagrieztus zaļumus - dilles, pētersīļi un noteikti arī kindza tiem, kam tā garšo. Samaisam, uzliekam vāku un 5 minūtes gaidam, kad tas zaļais labums ievelkas.

Var, protams, izmantot arī citu gaļu, bet īstais smeķis ir tieši ar jēru. Produkts piemērots piknikiem un vislabāk gatavojams, ja pieejami normāli tomāti, jo, saliekot ķīmiskos tas produkts ievērojami zaudē garšas īpašibas.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

peerkons
peerkons
22.11.2010  / 
Sito vasarā vāram uz ugunskura. Protams ka kindzu vajag obligati. Baigi labais ir tas sķidrums ar sņabīti:) uhhhhh
fvgbhnjmk,lghjk
fvgbhnjmk,lghjk
26.09.2010  / 
galu gan vajadzetu likt pirmo ka visas,ka tad tu vinu noputosi ja tur jau prims tam ielikti darzeni.....
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Jēra gaļas zupa turku gaumē

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Galu vāra kopā ar sakapātiem zaļumiem, pieber sāli. Rīsus nomazgā, izvāra buljonā, pieber zupai īsi pirms gatavības. Olu dzeltenumus, jogurtu un citronu sulu uzmanīgi sakuļ un, nepārtaukti maisot, pielej tikko no uguns noņemtai…

500 g jēra gaļas ½ glāzes rīsu zaļumi 2 olas 1 glāze jogurta 1 citrona sula sāls

Jēra gaļas zupa 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Ielejam katlā ūdeni,uzvāram, iemetam buljonu kubikus, garšvielas un notīrītus sarīvētus burkānus. Uz pannas eļļā apcep smalki sagrieztu gaļiņu, pēc tam beram katlā.Uz tās pašas pannas apcep notīrītus, smalki sagriztus…

2 burkāni, 2 sīpoli, 6 vidēji kartupeļi, 400 gr. žāvetas cūkgaļas ( var arī citu…
Uzbeku zupa šurpa ar liellopu vai jēra gaļu

Uzbeku zupa šurpa ar liellopu vai jēra gaļu

180 min.
Pievienoja: Andris Urbāns

1.Uzkarsējam katlā ielieto eļļu (apm.700gr.) līdz sāk parādītes balti dūmiņi. Tad katlā ievietojam liellopa vai jēra gaļu pēc izvēles. Parasti liek gaļu, kas ir ar kauliem, piemēram, ribiņas u.c., bet es izmantoju gaļu bez…

Liellopu vai jēra gaļa 4kg., sīpoli 2kg., burkāni 2kg., tomāti 0.2kg., tomatu pasta…

Jēra gaļa ar pupiņām

60 min.
Pievienoja: Daiga Juškovska

Apcep jēra gaļu, pievieno sāli un notīrītus sasmalcinātus ķiplokus, liek klāt pupiņas un vāra, kamēr gatavas. Ja vēlas, var pievienot tomātu mērci. Var paēst 4 cilvēki.

apm. 0,5kg liesas jēra gaļas, apm.0,5-0,6 kg pupiņu, sāls, ķiploki (daudz)

Asā jēra gulaša zupa

1 min.
Pievienoja: Linda Varesa

Sagatavo: Saknes sagriež kubiņos, tad visas sknes sacep(bet katru atsevišķi, nevis kopā), izņemot kartupeļus. Gaļu vispirms sacep, kad gaļa ir apcepusies(jāapcep diezgan stingri, bet protam nelīdz oglītei)tai pieleij klāt…

Uz 1 porciju. 60g jēra gaļas; 30g selērijas sakne; 30g burkāni; 30g saldā paprika; 30g…
Ēdiena veids: gaļas ēdieni.
Laiks
180 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
8417 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 1548