Iecienītais borščs

 
Autors: Marina Kanonoviča, 24.05.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • liellopu gaļa ar kauliem 150 g,
  • bietes 120 g,
  • svaigi kāposti 80 g,
  • burkāni 25 g,
  • sīpoli 10 g,
  • pētersīļi 5 g,
  • tomātu pasta 25 g,
  • tauki 10 g,
  • kviešu milti 5 g,
  • skābs krējums 25 g,
  • garšvielas,
  • zaļumi.

Pagatavošana:

Gaļu sadala gabalos, pārlej aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra.

Bietes sagriež salmiņos, liek katlā sakarsētos taukos un apcep, pieliek tomātu biezeni, nedaudz etiķi, buljonu un sautē, līdz bietes mīkstas. Kad gaļa pusmīksta, buljonā liek salmiņos sagrieztus svaigos kāpostus, burkānus, pētersīļus, sīpolus, vāra, līdz kāposti gandrīz mīksti. Tad pievieno sautētas bietes izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, sālī un vāra apmēram 5 minūtes. Pirms pasniegšanas borščam pievieno skābu krējumu, cukuru, etiķi, zaļumus.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ungāru borščs

40 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Sagriež svaigu kāpostu un liek vārīties, sagrieztus burkānus, papriku nedaudz apcep, pievienojot tomātu pastu. Kad kāposti mīksti, pievieno kartupeļus, apceptos burkānus, papriku, buljona kubikus, zaļumus. Ēdot var pievienot…

svaigs kāposts, paprika (sarkanā, dzeltenā), burkāni, kartupeļi, zaļumi, tomātu pasta…

Borščs

127 min.
Pievienoja: Lilita Ābelīte

Cūkgaļu vāra, liek klāt sīpolu (veselu), sarīvētus uz sakņu rīves burkānus, sāli, piparus, lauru lapu. Kad gaļa mīksta, liek klāt sašķērētus kāpostus, pēc 15 minūtēm - kubiņos sagrieztus kartupeļus. Kad zupa gandrīz gatava,…

cauraugusi cūkgaļa - 1 kg, maza kāpostgalviņa, 2 burkāni, 8 kartupeļi, tomāti savā sulā-…

Ukraiņu borščs

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Gaļu uzvār, noputo un turpina vārīt uz nelielas uguns. Burkānus un selerijas sakni notīra un sarīvē uz sakņu rīves. Sīki sagriež 1 sīpolu,speķi, pieliek rīvētos burkānus un visu apcep eļļā. Pievieno gaļai.Bieti nomizo,sarīvē uz…

gabals liellopu gaļas ar kauliņu gabals cūkgaļas ar kauliņu gabaliņš sālīta vai žāvēta…

Gucuļu borščs

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Liek vārīties cūkas ribiņas, noputo, pieber piparus un nedaudz sāls.Ja boršču vārīs ar svaigām pākšu pupiņām, tad tās pievieno pēc noputošanas. Burkānus, selerijas un pētersiļa saknes sarīvē uz sakņu rīves, sagriež 1 sīpolu un…

Cūkas ribiņas, 1 biete, 2 burkāni, 3 kartupeļi, 4 nelieli tomāti vai 200 g tomātu…

Borščs īstā latviešu garā

180 min.
Pievienoja: Inga, Lindemane

1. Liek vārīties liellopu gaļu. Kad puto, tad nolej visu šķidrumu, gaļu nomazgā un liek vārīties ūdenī no jauna. Kad gaļa vārās, pieliek sāli, piparus, lauru lapas (vecās, labās garšvielas), var pievienot arī…

1. Liellopu gaļa (vēlams plecs ar kaulu un fileja_ - 1kg;, 2. Bietes-0.5gg;, 3. Burkāni…
Galvenās sastāvdaļas: bietes, liellopa gaļa, pētersīļi.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
23146 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 2472