Rabarberu kūka ar kanēli

 
Autors: , 03.06.2011
Iesaki:  
Rabarberu kūka ar kanēli

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāzes kviešu milti
  • 2 ēd. k. cukura

  • Šķipsniņa sāls

  • ⅔ glāzes augu eļļas

  • 6 ēd. k. auksta ūdens

  • Pildījumam
:
  • 1 kg rabarberi
  • 120 g sviestas
  • 1 glāze cukurs
  • 2 ēd. k. milti
  • 1 tēj. k. kanēlis

Pagatavošana: 180 min.

1) Miltus izsijā caur sietu un ieber bļodā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu un visu samaisa. Pievieno 6 ēd. k. auksta ūdens un ar rokām vai mīklas lāpstiņu masu samīca viendabīgā mīklā.

2) Mīklu sadala 2 daļās tā, lai viena daļa ir nedaudz lielāka par otru. Mīklas bumbas ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu ieliek ledusskapī.

3) Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno cukuru un izkausētu sviestu un visu samaisa. Iegūto maisījumu liek katliņā un karsē uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ~ 10-15 min, kamēr rabarberi izšķīduši un iegūts viendabīgs biezenis.

4) Atdzesētam biezenim pievieno kanēli un miltus.

5) Mīklas lielāko bumbu izrullē un ieklāj silikona cepamajā veidnē. Ja nav pieejama silikona veidne, tad cepšanai izmanto karstumizturīgu cepšanas veidni. Veidni pirms likšanas cepeškrāsnī ietauko ar sviestu vai eļļu.

6) Uz mīklas liek rabarberu biezeni.

7) Izrullē otru mīklas bumbu un uzklāj uz pildījuma.

8) No 10x10cm liela cepamā papīra gabaliņa sarullē rullīti un iesprauž kūkas viducī kā „skursteni”.

9) Kūkas virspusi pārziež ar eļļu vai sakultu olu un liek cepties līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~ 1 stundu.

10) Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura, kakao vai kanēļa ziedlapiņām.

Lai labi garšo!

Rabarberu kūka ar kanēliRabarberu kūka ar kanēli
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Renāte
Renāte
17.06.2012  / 
Kūka galīgi neizdevās. 1.kārt- mīkla ir šausmīgi eļļaina. 2.kārt - rabarberi ir par daudz, kā arī sviests kāpēc tik daudz?
Stefānija
Stefānija
07.07.2014  / 
Lai kā man negribētos to atzīt, bet arī man neizdevās.
Pildījums ir ok, bet mīkla galīgi nē..
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ķiršu kūka ar kanēli

55 min.
Pievienoja: Zita

Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri un kanēli, pēc tam iemaisi cukuru. Maisījuma vidū uztaisi iedobīti, kur iesit olu, ielej pienu un izkausēto sviestu. Visu saputo ar mikseri, kamēr masa kļūst bieza un viendabīga. Mīklu lej uz…

Mīklai: 140 g miltu 2 tējk. cepamā pulvera ½ tējk malta kanēļa 50 g smalkā cukura 1…

Rabarberu ievārijums ar kanēli

0 min.
Pievienoja: Ingrīda Vasile

Sagriež rabarbererus pieber cukuru karsē kamēr sāk vārīties,pavara mazliet .Noņem no uguns .Nākamajā diena pavāra ,vēlkādu laiciņu ta vairākas reizes ,beigās pieber kanēli kartu lej burciņās pagaida kamēr atdziest tad…

800gcukurs 1kg rabarberi 1tekkarote kanēlis

Ābolu / rabarberu kūka 2

60 min.
Pievienoja: Sarmīte Liepiņa

Sviestu,miltus un cukuru samīca.Izveltnē 1,5 cm biezumā un liek formā ar uzlocītām malām.Pārklāj ar gabaliņos sagrieztiem rabarberiem. Saputo olas ar cukuru,pievieno krējumu un vanilīnu.Šo masu pārlej pār rabarberiem.

400 g sviests 400 g milti 2 ēdamkarotes cukurs 4 olas 1 glāze cukurs 2 glāzes skābs…

Rabarber kūka

40 min.
Pievienoja: Alona Nazarova

Sviestu, miltus un cukuru samīca. Massu izrulle 1.5 cm biezu un liek formaa ar ielocītām malām. Pārklāj ar gabaliņos sagrieztiem rabarberiem. Saputo olas ar cukuru, pievieno krējumu un vanilinu. Šo massu pārlej pār rabarberiem.

400 gr. sviests 400 gr. milti 2 ēdmk. cukurs 4 gb. olas 1 gl. cukurs 2 gl. skābs…
Rabarberu kuka

Rabarberu kuka

120 min.
Pievienoja: CrazyBaker

1. Uzsildi krasni uz 180C un liec varities pilnu tejkannu ar udeni. Ietauko un ieklaj dzilu, 20 cm kvadratveida kukas veidni ar cepamo papiru. Ber bloda miltus un sajauc kopa ar cepamo pulveru un garsvielam. 2. Sakul kopa…

140g sviesta, 300g miltu, 1 tejk. cepama pulvera, 1 tejk. malta ingvera un kanela, 100g…
Ēdiena veids: kūkas.
Galvenās sastāvdaļas: rabarberi.
Laiks
180 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
10408 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 19900