Rabarberu kūka

 
Autors: , 03.06.2011
Iesaki:  
Rabarberu kūka

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāzes kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls

  • ⅔ glāzes augu eļļas

  • 6 ēdamkarotes auksta ūdens

  • Pildījumam
:
  • 1 kg rabarberu
  • 120 g sviesta

  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu

  • 1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana: 180 min.

1. Miltus izsijā caur sietu un ieber bļodā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu un visu samaisa. Pievieno 6 ēdamkarotes auksta ūdens un ar rokām vai mīklas lāpstiņu masu samīca viendabīgā mīklā.

2. Mīklu sadala 2 daļās tā, lai viena daļa ir nedaudz lielāka par otru. Mīklas bumbas ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu ieliek ledusskapī.

3. Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno cukuru un izkausētu sviestu un visu samaisa. Iegūto maisījumu liek katliņā un karsē uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ~ 10-15 minūtes, kamēr rabarberi izšķīduši un iegūts viendabīgs biezenis.

4. Atdzesētam biezenim pievieno kanēli un miltus.

5. Mīklas lielāko bumbu izrullē un ieklāj silikona cepamajā veidnē. Ja nav pieejama silikona veidne, tad cepšanai izmanto karstumizturīgu cepšanas veidni. Veidni pirms likšanas cepeškrāsnī ietauko ar sviestu vai eļļu.

6. Uz mīklas liek rabarberu biezeni.

7. Izrullē otru mīklas bumbu un uzklāj uz pildījuma.

8. No 10x10cm liela cepamā papīra gabaliņa sarullē rullīti un iesprauž kūkas viducī kā „skursteni”.

9. Kūkas virspusi pārziež ar eļļu vai sakultu olu un liek cepties līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~ 1 stundu.

10. Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura, kakao vai kanēļa ziedlapiņām.

Rabarberu kūkaRabarberu kūka
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Renāte
Renāte
17.06.2012  / 
Kūka galīgi neizdevās. 1.kārt- mīkla ir šausmīgi eļļaina. 2.kārt - rabarberi ir par daudz, kā arī sviests kāpēc tik daudz?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rabarberu kuka

Rabarberu kuka

120 min.
Pievienoja: CrazyBaker

1. Uzsildi krasni uz 180C un liec varities pilnu tejkannu ar udeni. Ietauko un ieklaj dzilu, 20 cm kvadratveida kukas veidni ar cepamo papiru. Ber bloda miltus un sajauc kopa ar cepamo pulveru un garsvielam. 2. Sakul kopa…

140g sviesta, 300g miltu, 1 tejk. cepama pulvera, 1 tejk. malta ingvera un kanela, 100g…

Rabarberu kūka ar zemenēm un medu

90 min.
Pievienoja: Inese

1) Sakuļ sviestu ar cukuru un olu, iemaisa miltus ar cepamo pulveri, veikli samīca mīklu un uz 30 minūtēm liek aukstumā. 2) 2 ēd.k ūdens ar cukuru un puscitrona norīvētu miziņu karsē 2-3 minūtes, pievieno gabaliņos sagrieztus…

100 g sviesta, 1 ola, 220 g miltu, 50 g cukura, pustējkarote cepamā pulvera,…

Ātrā ābolu, rabarberu vai ogu kūka

30 min.
Pievienoja: Māra Muraška

Mīklai: Sakuļ olas ar cukuru tad iesijā lēnām miltus un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa. Pielej kefīru, sajauc līdz viendabīgai masai un lej uz pannas. Virsai: Olas kopā ar cukuru sakuļ un pievieno krējumu, visu sajauc…

Mīklai:, 1gl cukurs, 1gl kefīrs, 2gl milti, 2 olas, cepamais pulveris, vaniļas cukurs,…

Rabarberu kuka ar kefiru

20 min.
Pievienoja: Inga

Cukuru ar olam sakul,pievieno miltus ar kefiru,maisa lidz izveidojas viendabiga masa. Uz ieelotas pannas ber plana kartina mannu un lej virsu izveidoto masu,virspusi parklaj ar rabarberiem,bet katrs to var darit pec savas…

700g kefirs, 700g milti, 150g cukurs, 3gab. olas, rabarberi, manna

Rabarberu vai ābolu kūka

25 min.
Pievienoja: Sarmīte Liepiņa

Saputojam olu baltumus,tad olu dzeltenumus ar cukuru.Olu dzeltenumiem pieberam miltus ,kartupeļu miltus un cepamo pulveri.Samaisam un iecilājam olu baltumus. Pannu iesmērējam ar margarīnu vai sviestu(tā pabiezāk).Tad sagriežam…

3 olas 3 ēdamkarotes cukurs 3 ēdamkarotes milti 1 ēdamkarote kartupeļu milti cepamais…
Ēdiena veids: kūkas.
Galvenās sastāvdaļas: rabarberi.
Citi atslēgvārdi: pīrāgi.
Laiks
180 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
8404 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 19900