Haizivs steiks

 
Autors: Santa, 10.10.2011
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Haizivs steiks vai fileja
  • Majonēze
  • Ķiploki
  • Sīpols
  • Pētersīļi
  • Loki
  • Citrons vai laims
  • Zivju garšvielas
  • Eļļa
  • Sojas mērce

Pagatavošana: 180 min.

Iepriekšējā vakārā atbrīvoju steiku no ādas un steiku iemarinēju majonēzē ar zivju garšvielu. Nākamajā dienā ietinam folijā un liekam cepeškrāsnī 200 grādos.

Pa to laiku sataisam marinādīti - saspiestas 3 daiviņas ķiploka, smalki sarīvēts pussīpols, pusglāze smalki sagriezta pētersīļa, tējkarote eļļas, ēdamkarote sojas mērces un izspiests citrons vai 2 laimi.

Kad steiks ir 30 minūtes cepies, attinam vaļā foliju un pārlejam ar sagatavoto marinādi, satinam un liekam atpakaļ sautēties līdz gatavs - gatavību pārbaudam ar dakšiņu.

Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem vai kartupeļiem- pēc pašu ieskatiem!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Grilēts haizivs steiks margarita

120 min.
Pievienoja: Salas Zivis

Samaisa visas marinādei paredzētās sastāvdaļas. Steikus noskalo un sagriež 3 - 5 cm biezos gabalos, ievieto marinādē un tur 90 min. Steikus izņem no marinādes. Pagatavo vēl vienu porciju marinādes un noliek malā. Pārpalikušo…

2 haizivs steiki, 3 ēdamk. skābā krējuma, Marinādei:, 4 ēdamk. tekilas, 3 ēdamk. laima…

Ideālais steiks

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sagatavoto gaļu kārtīgi ierīvējiet ar garšvielu maisījumu (iepriekš sajauciet atsevišķā traukā sali un piparus u.c.garšvielas vienmērīgā maisījumā) no visām pusēm un ļaujiet steiku gabaliem uz mirkli ievilkties, tos vienkārši…

Liellopu gaļas steiku gabali pēc Jūsu vēlmēm ( ieteicami ~1,5 līdz 3 cm biezumā) Sausās…

Sinepju steiks

0 min.
Pievienoja:

Uzkarsē pannā eļļu un sviestu un cep steikus maksimālā karstumā (ja tev būs sliktas kvalitātes sviests, var stipri sprakšķēt — UZMANIES!) no katras puses 2–4 min atkarībā no tā, kādas gatavības steikus vēlies ēst.Piemal vai…

3 ēdamkarotes olīveļļas25 g sviesta4 filejas steiki1 ēdamkarote brendija200 ml saldā…

Steiks ar spāņu salātiem

30 min.
Pievienoja: Juta Daniloviča

1.Ieziest steika gabalus ar 1/2 paprikas un 1 edamkaroti olīveļļas, pievienot garšvielas un sagrillēt vai apcept uz pannas 2 minūtes no katras puses. Atstāt uz 5 minūtēm, pēc tam sagrizt strēmlēs. 2. Sagriezt sīpolus,…

2 porcijām:, 2 steika gabali, 1 paprika, olīveļļa, 1/2 smalkā sarkanā sīpola, sagriezta…

Lasa steiks ar cukini un tomatiem

30 min.
Pievienoja: katrina antonova

Lasi sagriež steikos, noskalo un nosusina. Tad ierīvē ar sāli, pipariem, apslacina ar citronu sulu un apsegtus novieto aukstumā. Nomazgā cukini, nogriež abus galiņus, gareniski sadala četrās daļās un sagriež kubiciņos. Nomizo…

1 lasis, 350 g cukini, 300 g tomātu, 1 citrons, 1 daiviņa ķiploka, 2 ēdamk. augu eļļas,…
Galvenās sastāvdaļas: haizivs fileja.
Citi atslēgvārdi: zivju ēdieni.
Laiks
180 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
1299 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 20272