Gurķu marinēšana sliņķiem

 
Autors: Inese Lēģere, 24.07.2007
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Uz 1 trīslitru burku 1.gurķi cik burkā var salikt.
  • 2. 5upeņu lapas,
  • 3. dilles kāts,
  • 4. 3 ķiploka daiviņas,
  • 5. 7 piparu graudi,
  • 6. 2 krustnagliņas,
  • 7. 2 smaržīgie pipari,
  • 8. 2 ēd k.sāls,
  • 9. 3 ēd.k.cukura,
  • 10. 1 ēd.k.etiķa esence,
  • 11. 2 tabletes parastā aspirīna.

Pagatavošana:

Aši samazgā burkas un gurķus,saliek visas sastāvdaļas burkāun pārlej verdošu ūdeni.Aizvāko,paripina pa galda virsu lai pakūst sāls un cukurs un apgriež burkas uz vāciņa līdz gurķi maina krāsu.Šādi gatavoti gurķi glabājas vissiltākajā pagrabā,nepaliekot cauriem vidiem,un nezaudē garšu arī 2 ziemas.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Aija v
Aija v
07.08.2009  / 
Parasti izmantoju 1,5 lt burku un liekuupeņu lapas dilles 2 daiviņas ķiplokus sāli 2 ēd,karotes ar nelielu kaudzīti šls mārutku lpas vai sakni pipari (maltos) pēc vēlmes un 1 tabl. aspirīna , sāli izšķidinu 1lt ūdens ,kuru uzvāru un uzleju tad aizvākoju .stāv labi, garšigi , kraukšķigi. Aspirīns netiek uzņemts tik daudz, jo vienā reizē taču cilvēks neapēd kg gurķu
zg
zg
17.08.2012
Daru tāpat tikai bez aspirīna,bez krustnagliņām.
Sana
Sana
02.08.2011
Pavisam mierīgi aspirīnu šai receptei var arī nelikt un gurķi tāpat stāv vairākus gadus un vidi nepaliek tukši.
Vienīgi leju virsū jau gatavu marinādi, bet gurķu burkas otrādi apgrieztas sasedzu, lai izkarst.
Daira
Daira
14.08.2009  / 
Tie, kas nezina, aspirīns domāts, lai nebūtu jāsterilizē gurķi. Pati arī tā daru jau kādus sešus gadus, laiks un darbs ieekonomējas. Uz 1 litru 1 tab. aspirīna, un nopērku gatavās veikalā marinēšanas garšvielas, tad vispār super, tākā veikala gurķi. Nu ne jau kilogramiem apēd tos gurķus uzreiz, aspirīns arī vajadzīgs, lai šķidrinātu asinis, neveidotos trombi. Un tiem kam kuņģa problēmas, lai marinē ar citronskābi, bez etiķa.:))
dimon
dimon
11.08.2010  / 
galigakais bulshets!!!
Antra
Antra
22.07.2013
Es nelieku krustmagliņas un aspirīnu, bet lieku ķimenes.
zane zeidele
zane zeidele
31.05.2009  / 
Es daru tāpat,visi,kas ir nogaršojuši slavē.
dina
dina
10.08.2009  / 
A prieksh kam tas aspirins ir domats?
Ja es baroju bernu ar kruti es varu es gurkus ar zalem kopa!??
Tas nekas slikts nav??? :/
Zita Āboliņa
Zita Āboliņa
09.08.2009
Kādam nolūkam domāts asperīns pie konservētiem gurķiem?
Līga
Līga
12.08.2011  / 
es uz 3l burku lieku trīs asperīna tabletes
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gurķu marinēšana bez piedevas ar papriku

20 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

tīrā burkā kārto gurķus,papriku griež uz pusēm,izņem sēklas,liek starp gurķiem.karstu marinādi ielej burkā,atstāj uz 10 minūtēm,tad šķidrumu lej katlā,pavāra,lej atpakaļ burkās,aizvāko.

1l ūdenim-6ēdk.cukurs,2ēdk.sāls,1ēdk.etiķis, 1dzeltena paprika gurķi
Gurķu salāti ar pētersīļiem

Gurķu salāti ar pētersīļiem

12 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Gurķi nomizo un sagriež šķēlītēs, pievieno krējumu un samaisa, pievieno sāli un sakapātus zaļumus.

1-2 vidēja lieluma gurķi, 2 ēd.k. sagrieztu pētersīļu zaļumu, 1 gl. krējuma, 1 ēd. k.…

Ātrie gurķiši

5 min.
Pievienoja: Inga Cīrule

visu ieliek katliņa, pārlej 1. litru vārīta ūdens, rīt vis gatavs var ēst.

Gurķi svaigie,ķiploks,lapas upeņu,ķiršu,mārutku,dilles,2 ēdamkarotes rupjā sāls,1 cukura…

Marinēti gurķi - pusfabrikāti

60 min.
Pievienoja: Sandra Vēvere

Gurķus sagriež salmiņos, kubiņos , plānās ripiņās,tādus kā lietojiet salātos.liekam puslitra burciņās.Katlā uzvāram parasto marinādi jau ar dillēm,upeņu lapām un citām garšvielām, kādu katrs vēlas, izkāšam,pievieno vajadzīgo…

Svaigi gurķi, var būt šķībi, greizi.garšvielas gurķu marinādei, cukurs, sāls, etiķa…
Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

30 min.
Pievienoja: Kristīne Urbāne

* Nomizojam gurķus un sagriežam šķēlēs, ieliekam bļodā. * Gatavojam marinādi - veikalā nopērkamus mārrutkus samaisām ar etiķi, sāli un cukuru, pievienojam ūdeni un vēlreiz samaisām (līdz cukurs izkusis). * Pēc tam…

1 kg gurķu (var būt arī pārauguši), 150 g etiķa, 100 g ūdens, 250 g cukura, 100 g…
Ēdiena veids: dārzeņu ēdieni, konservi.
Galvenās sastāvdaļas: upeņu lapas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
37761 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 12911