Gurķi ziemai ar mārrutkiem

 
Autors: Inese Sinkeviča, 07.09.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 2kg gurķi nemizoti,200gSpilvas mārrutki,vai 2ēk.rīvētu mārrutku saknes,05kg cukura,5ēk sāls,250g etiķa,vai 3tk citronskābes

Pagatavošana: 30 min.

gurķus sagriež šķēlēs,liek katlā ar pārējām sastāvdaļām,samaisa un liek uz nakti nostāvēties.No rīta saliek burkās.Nesterilizē.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

kate
kate
15.07.2011
sos salatus tiesam nevajag karset, ari mes atstajam ledusskapi visu ziemu, pat vel tagad stav lieliski!
aija
aija
02.08.2010
2 kg svaigu gurķu
Marinādei-
200 g mārrutku ( Spilvas ražotos)
500 g cukura,
5 ēdamkarotes sāls ,
300 g galda etiķa , 200 g ūdens.

Nemizotus gurķus sagriež šķēlēs , sajauc marinādei paredzētos komponentus un atstāj uz 24 stundām vēsumā, palaikam apmaisot.

Pilda burkās ( sterilizēt nav nepieciešams) aizvāko ar metāla vāciņiem.
Glabājas lieliski, pat vairākus gadus.
Pārbaudīta recepte.......
a
a
05.09.2012
nevajag likt ūdeni!!! tāpēc arī varbūt nestāv.
nika
nika
23.07.2011
pirms mēneša apēdām pēdējos salātus, visiem ļoti garšo un vāciņus arī nenorāva - bez karsēšanas , bet es liku mārutku saknes un ļoti daudz kubiciņos...
anita
anita
19.08.2012
Garšīgi salāti, jo man garšo mārutki...
Ingrīda
Ingrīda
11.01.2011  / 
Man arī bez karšešanas visi uzgāja gaisā nesagaidot ziemu!
Nora Viļuma
Nora Viļuma
25.08.2010
Jā , šī recepte tiešām lieliska. Karsēšāna nav obligāta.Glabāt vajadzētu labā pagrabā vai ledusskapī.
o
o
01.08.2013
nav jākarsē taisu jau 4 gadus bez karsešanas,bet nevajag likt ūdeni un cukuru 1 glāzi tikai,mums garšo.
Linda
Linda
19.08.2012
pamēģināšu.... bet mani mulsina tas cukura daudzums...tad jau sanāk gurķu zapte!!!!!!
Kristine
Kristine
16.08.2011
Vai varētu lielos-ne gluži pāraugušos,bet LIELI, gurķus šādi gatavot un bez miziņas?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

30 min.
Pievienoja: Kristīne Urbāne

* Nomizojam gurķus un sagriežam šķēlēs, ieliekam bļodā. * Gatavojam marinādi - veikalā nopērkamus mārrutkus samaisām ar etiķi, sāli un cukuru, pievienojam ūdeni un vēlreiz samaisām (līdz cukurs izkusis). * Pēc tam…

1 kg gurķu (var būt arī pārauguši), 150 g etiķa, 100 g ūdens, 250 g cukura, 100 g…

Gurķu zupa ar mārrutkiem

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Gurķus nomizo, pārgriež gareniski, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Pārlej ar saldo krējumu un uz 10-15 minūtēm atstāj ievilkties. Tad pievieno mērrutkus un sablenderē. Pielej kefīru, pēc garšas pievieno sāli, piparus,…

4 gurķi 4 tējk. mārrutku 50 ml salds krējums puslitrs kefīrs dažādi zaļumi un…

Pāraugušie gurķi ziemai

0 min.
Pievienoja: Anita Akmentiņa

Gurķus nomizo,izņem sēklotni ,sagriež pabiezās šķēlītēs,uzber sāli un cukuru. Visu kārtīgi sakrata, lai ātrāk atdalās sula un patur vienu stundu. Kad sula atdalījusies,to nokāš , uzvāra un pievieno etiķi . Burkas apakšā ieliek…

Daudzums 1 puslitra burkai: 600 gr gurķu 1 deserta karote sāls ½tējkarote cukurs 1…

Ķirbju un marinētu gurķu salāti

15 min.
Pievienoja: una bekmane

Ābolus un gurķus sagriež salmiņos, ķirbjus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno cukuru, mārrutkus un cidoniju sulu. Rotā ar pētersīļu lapiņām.

300g ķirbju, 300g marinētu gurķu, 200g ābolu, 2 tējkarotes rīvētu mārrutku, 3…

Gaļas cepetis mārrutku lapās

120 min.
Pievienoja: vineta auziņa

Gaļas gabalu apcep uz pannas vai katliņā, līdz tas kļūst gaiši brūns. Tad pārkaisa ar garšvielām, pārliek plānā kārtiņā mārrutkus, pieliek burkānus, sīpolus, pētersīļus (parupji sagrieztus). Katliņu noslēdz ar vāku un uz lēnas…

600 g cūkas vai teļa gaļas, 1 ēdamkarote augu eļļas, 2 ēdamkarotes mārrutku, 1 burkāns,…
Ēdiena veids: konservi.
Galvenās sastāvdaļas: cukuru, etiķis, mārrutki.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
25130 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 17122