Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Melones sirupa

15 min.
Pievienoja: Lidija Spridzane

Melones nomizo,sagriez skeles un atdala mikstumu. Pec tam ar robotu naziti sagriez rombveida gabalinos, liek trauka un parlej ar cukura sirupu, kas nedaudz paskabinats ar citronu, un lauj iecukuroties. Pasniedz ar putukrejumu…

Melone 250g, Udens 100g, Cukurs 25g, Citrona mizina

Mazsālītas sīgas maizītes

20 min.
Pievienoja: Juris Saukāns

1) Nokasa zivij zvīņas, izķidā, nogriež galvu un asti, izfilē; 2) Ieliek zivs fileju nedaudz ventilējamā produktu traukā, pārkaisa ar garšvielu - konservantu maisījumu un atstāj uz dažām stundām; 3) Liek uz sviestmaizītēm, pa…

Sīga, Sāls, Cukurs, Malti melnie pipari

Pildīts avokado ar garneļu salātiem

25 min.
Pievienoja: evija strautina

1) Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu, izgrebj mīkstumu; 2) Mīkstumu, gurķi un vārītu olu sagriež lielos kubiņos; 3) Pagatavo mērci - majonēzi sajauc ar citrona sulu, sāli, dillēm, pipariem; 4) Mērci sajauc kopā ar visām…

200 g/ 2 gab. avokado, 80 g tīrītas garneles, 70 g svaigi gurķi, 2 gab. vārītas olas, 50…

Mencu ikru kaviārs

10 min.
Pievienoja: Andzelika Sadovska

1) Svaigus mencu ikrus atdala no plēvītes, liek bļodā un pēc garšas sajauc ar sāli, pipariem, garšvielām un eļļu, var pievienot arī kapātas dilles vai citus zaļumus; 2) Pilda iegūto masu burciņās un liek ledusskapī, lai…

Svaigi mencu ikri, Sāls, Pipari, Eļļa, Garšvielas, Zaļumi

Šokolādes biskvīta sirsniņas "pasaka"

40 min.
Pievienoja: Lāsma

Ticiet man - Valentīndienā katrs vīrietis šādu ēdienu novērtēs!

5 ēd. k. milti, 1 ēd. k. kartupeļu milti, 6 gab. olas, 12 ēd. k. cukurs, Citrona sula,…

Bagete ar sīpolu un šokolādes džemu

180 min.
Pievienoja: Nata

Ja sākumā man šķita, kas nu būs no šī eksperimenta izdevies, kā nekā šokolāde un sīpols šķiet traks savienojums, bet izrādījās, pavisam godīgi, satriecoši laba garša. Vispār jau sīpols ievārījumā, džemā man nav jaunums, jo esmu…

Mīklai:, 300 g milti, 30 ml eļļa, 1/2 tēj. k. šķīstošais raugs, 1/3 tēj. k. sāls,…

Citādā pica

45 min.
Pievienoja: Arta Roderte

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Kēksiņu formas ieziež ar eļļu. Lielā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, itāļu garšvielas un sāli. Tad lēnām iemaisa pienu, olu, abus siera veidus, bet papriku un tomātus pievieno pēc…

100 g milti, Šķipsniņa cepamā pulvera, Viena ēd./k itāļu garšvielu maisījuma, Šķipsniņa…
Medījumu uzkodu plate

Medījumu uzkodu plate

5 min.
Pievienoja: Baltic Wild

Ērti un viegli sagriež šķēlītēs medījumu gaļas izstrādājumus un var pasniegt, kā lielisku uzkodu plati pie vīna patīkamam vakaram!

Pēc Jūsu ieskatiem, var ņemt dažādus veidus :, 1) Baltic Wild Vītinātās desas, bez…

Pikanti laša rullīši, pārklāti ar philadelphia sieru

30 min.
Pievienoja: A/S Siera Nams

Pagatavošanas ilgums: 10 minūtes Saldēšanas ilgums: 20 minūtes 1) Kūpinātais lasis jāapziež ar Philadelphia. 2) Laša šķēlītes jāsarullē, sākot no šaurākā gala, jāietin caurspīdīgā kulinārijas plēvē un uz 15-20 minūtēm…

200 g kūpināta laša, 200 g saldkrējuma Philadelphia, 6 šķēlītes tostermaizes vai…

Saldskābā uzkoda - fetas siers, vīnogas un kivi

15 min.
Pievienoja: Laura Žumbure

1) Sagriež visas sastāvdaļas kubiņos 2) Uz zobu bakstāmā iesmiņa sprauž vīnogu, feta sieru un kivi. Lai labi garšo!

1 paciņa Feta siers, 1 iepakojums ~300 g Vīnogas, 5 gab. Kivi, 1 Šķīvis uzkodām…

Humuss

2 min.
Pievienoja: Dace Klints

1) Visas sastāvdaļas saliek bļodā un visu kopā sablenderē un gatavs! :) Lai labi garšo!

200 g vārītu turku zirņi, var izmantot arī diedzētus, 40 g tahini pasta, 30 g…
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

45 min.

1) Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu. 2) Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa. 3) Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus…

150 – 200 grami turku zirņu milti (gram flour), 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, ½…

Topinambūra un burkānu salāti

10 min.
Pievienoja: viktorija unbedahte

1) Topinambūrus un burkānus sarīvē. 2) Abas sarīvētās sastāvdaļas sajucam ar majonēzi un salāti gatavi. Labu apetīti!

Topinambūri, Burkāni, Majonēze
Marinētas zivtiņas - salakas

Marinētas zivtiņas - salakas

60 min.
Pievienoja: Ilona Kila

* Marinētas salakas ir lieliska aukstā uzkoda tiem, kam patīk svaigas zivis. Svaigi marinēta salaka uzskatāma par īstu Latvijas delikatesi. Salakas ir fantastiskas zivis, kas īpaši iecienītas Liepājas pusē. Tās smaržo pēc…

1 kg Salakas vai stinces, Marināde ar salakām:, Šo marinādi droši vari izmantot arī citu…

Asā uzkoda

3 min.
Pievienoja: linards

1) Nomizo sīpolu. 2)Sagatoavo trauku kurā ir krējuma, majonēzes un adžikas sajaukums. 3) Sagriež sīpolus smalkos kubiciņos. 4) Pievieno sīpolus sajaukumam un kārtīgi samaisa. Lai labi garšo!

Majonēze, Krējums, Sīpols, Adžika