Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Olu austiņas

30 min.
Pievienoja: Madara

Sakuļ olas ar cukuru un sajauc ar miltiem. Uz cepeškrāsns pannas, kura sasmērēta ar eļļu lej tādas kā nelielas mīklas pankūciņas. Cep aptuveni 5- 10 minūtes 200 grādos. Gatavas austiņas ir tad, kad maliņas ir brūnganas, bet…

4 olas, 1 glāze miltu, 1 glāze cukura, Skābens ievārījums

Melnā reņge sojas mērcē

35 min.
Pievienoja: Edvīns.

1) Filejas pārkaisa ar garšvielām. 2) Pārlej sojas mērces. 3) Sāļumu regulē palielinot vai samazinot gaišās mērces daudzumu. 4) Pēc pusstundas kad mērce iesūkusies varam ēst. Labu apetīti!

400 g reņgu fileja, 50 g gaišā sojas mērce, 20 g tumšā sojas mērce, 2 tējkarotes cukurs,…

Musli batoniņi ar riekstiem un augļiem

60 min.
Pievienoja: Dane Jansone

1) Kaltētos augļus sagriež vai sakapā (pēc izvēles, cik lielos gabalos vēlies). 2) Riekstus ar auzu pārslām liek ar pergamentu pārklātā cepešpannā un apgrauzdē krāsnī, 180'C apm. 10 min. 3) Visu sajauc lielā bļodā. 4)…

Apmēram 1kg "sausās" sastāvdaļas, pēc sirds patikas:, Mandeles, Lazdu…

Mencu ikru kaviārs

10 min.
Pievienoja: Andzelika Sadovska

1) Svaigus mencu ikrus atdala no plēvītes, liek bļodā un pēc garšas sajauc ar sāli, pipriem, garšvielām un eļļu, var pievienot arī kapātas dilles vai citus zaļumus. 2) Jāskatās, lai sāls nav par maz. 3) Liek iegūto masu…

Svaigi mencu ikri, Sāls, Pipari, Eļļa, Garšvielas

Apceptas maizītes ar sieru un āboliem

60 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru. Pievieno mīkstu sviestu, sodu dzēstu ar etiķi, vaniļu, sāli, sajauc mīklu. 2) No mīklas atdala 1/5 daļu un ieliek saldētavā. Pārējo liek tortes formā vai pannā ar augstām malām un…

3 olu dzeltenumi, 3/4 gl cukura (ne tik saldumu mīļi var likt mazāk), 200 g margarīna vai…

Šokolādes biskvītu sirsniņas "pasaka"

40 min.
Pievienoja: Lāsma

Izcepam parasto biskvītu, saputojam olas - 6+6 karotes cukurs, līdz masa nekrītas, pievienojam 4 karotes miltus + 1 karoti kartupeļu miltus (sijātus), ieputojam. Liekam cepties 180-200 grādos, cepam zeltaini būnu. Kamēr cepa…

5 karotes milti, 1 karote kartupeļu milti, 6 olas, 12 karotes cukurs, Citrona sula,…

Bagete ar sīpolu un šokolādes džemu - uzkoda " crazy"

180 min.
Pievienoja: Nata

Pagatavošana: Izsijājam miltus. Pāris ēdamkarotes noliekam malā, lai nav tā, ka milti par daudz, jo miltu šķirnes atšķiras. Pievienojam sāli, cukuru, raugu, uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Izmaisam Uzsildam ūdeni…

Mīklai:, 300g milti, 30ml eļļa, 1/2 tēj.k šķīstošais raugs, 1/3 tēj.k sāls, 1…
Veselīgie čipsi pēc 18.00
Veselīgie čipsi pēc 18.00
Veselīgie čipsi pēc 18.00

Veselīgie čipsi pēc 18.00

30 min.

Lieliska vēlā vakara, vai ikdienas uzkoda, kas garšos arī bērniem. Virziņkāpostus noskalo un saplēšot nelielās lapiņās liek uz cepamās pamatnes. Ar olīveļļu apsmēre katru lapiņu, lai rezultātā viņas sanāktu…

300g virziņkāposti, Olīveļļa, Sezama sēkliņas, Sāls
Lašmaizītes ar citronu

Lašmaizītes ar citronu

25 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem. 1. Lasi sagriež šķēlītēs. 2. Uz maizes var klāt sviestu vai margarīnu un, tad likt laša šķēlītes uz maizes. 3. Pēc tam lasim pa virsu liek citronu un apber ar…

½ kg lasis, 2 citroni, 1 baltmaize, Pipari
Vistas gaļas kotletes itāļu gaumē (cotolette alla milanese)

Vistas gaļas kotletes itāļu gaumē (cotolette alla milanese)

40 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

1. Sajauc rīvmaizi ar sasmalcinātiem pētersīļiem. 2. Sagriež vistas gaļas fileju kā karbonādēm. 3. Karbonādi apber ar sāli un pipariem, izmērcē olā un pēc tam apviļā rīvmaizē. 4. Karbonādi cep uz pietiekoši liela siltuma…

½ kg rīvmaizes, 2 karotes sasmalcinātu pētersīļu, 1 kg vistas gaļas filejas, Sāls,…
Tostē maizīte ar tomātiem un pastu

Tostē maizīte ar tomātiem un pastu

45 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

1. Sagriež tomātus mazos gabaliņus, tāpat arī baziliku sagriež un ķiplokus (var griezt, var arī izpiest). Visu sajauc un pievieno sāli. 2. Tostē maizi cepeškrāsnī un pēc tam, maizei virsū liek tomātu masu, bet pirms tam, vēl…

20 šķēles baltmaizes (var izmantot gan parasto baltmaizi, gan tostermaizi), 5 tomāti,…
Maizītes ar pastu lietuviešu gaumē

Maizītes ar pastu lietuviešu gaumē

60 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Pagatavošana: 1. Izvārīt olas un burkānus. 2. Notīrīt sīpolus, olas un burkānus. 3. Sieru un burkānus sarīvē. 4. Visu sajauc ar mikseri (olas, burkānus, sieru, sīpolus). 5. Kad viss ir labi sajaukts, tad pievieno…

2 olas, 2 gab. burkānu, 200 gr. siera, 1 sīpols, 2 pac. majonēze, Dilles, Sāls, Pipari,…

Citādā pica

45 min.
Pievienoja: Arta Roderte

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Kēksiņu formas ieziež ar eļļu. Lielā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, itāļu garšvielas un sāli. Tad lēnām iemaisa pienu, olu, abus siera veidus, bet papriku un tomātus pievieno pēc…

100 g milti, Šķipsniņa cepamā pulvera, Viena ēd./k itāļu garšvielu maisījuma, Šķipsniņa…
Medījumu uzkodu plate

Medījumu uzkodu plate

5 min.
Pievienoja: Baltic Wild

Ērti un viegli sagriež šķēlītēs medījumu gaļas izstrādājumus un var pasniegt, kā lielisku uzkodu plati pie vīna patīkamam vakaram!

Pēc Jūsu ieskatiem, var ņemt dažādus veidus :, 1) Baltic Wild Vītinātās desas, bez…

Pikanti laša rullīši, pārklāti ar philadelphia sieru

30 min.
Pievienoja: A/S Siera Nams

Pagatavošanas ilgums: 10 minūtes Saldēšanas ilgums: 20 minūtes 1) Kūpinātais lasis jāapziež ar Philadelphia. 2) Laša šķēlītes jāsarullē, sākot no šaurākā gala, jāietin caurspīdīgā kulinārijas plēvē un uz 15-20 minūtēm…

200 g kūpināta laša, 200 g saldkrējuma Philadelphia, 6 šķēlītes tostermaizes vai…