Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Pildīts avokado ar garneļu salātiem

25 min.
Pievienoja: evija strautina

1) Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu, izgrebj mīkstumu; 2) Mīkstumu, gurķi un vārītu olu sagriež lielos kubiņos; 3) Pagatavo mērci - majonēzi sajauc ar citrona sulu, sāli, dillēm, pipariem; 4) Mērci sajauc kopā ar visām…

200 g/ 2 gab. avokado, 80 g tīrītas garneles, 70 g svaigi gurķi, 2 gab. vārītas olas, 50…

Mencu ikru kaviārs

10 min.
Pievienoja: Andzelika Sadovska

1) Svaigus mencu ikrus atdala no plēvītes, liek bļodā un pēc garšas sajauc ar sāli, pipariem, garšvielām un eļļu, var pievienot arī kapātas dilles vai citus zaļumus; 2) Pilda iegūto masu burciņās un liek ledusskapī, lai…

Svaigi mencu ikri, Sāls, Pipari, Eļļa, Garšvielas, Zaļumi

Šokolādes biskvīta sirsniņas "pasaka"

40 min.
Pievienoja: Lāsma

Ticiet man - Valentīndienā katrs vīrietis šādu ēdienu novērtēs!

5 ēd. k. milti, 1 ēd. k. kartupeļu milti, 6 gab. olas, 12 ēd. k. cukurs, Citrona sula,…

Bagete ar sīpolu un šokolādes džemu - uzkoda " crazy"

180 min.
Pievienoja: Nata

Pagatavošana: Izsijājam miltus. Pāris ēdamkarotes noliekam malā, lai nav tā, ka milti par daudz, jo miltu šķirnes atšķiras. Pievienojam sāli, cukuru, raugu, uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Izmaisam Uzsildam ūdeni…

Mīklai:, 300g milti, 30ml eļļa, 1/2 tēj.k šķīstošais raugs, 1/3 tēj.k sāls, 1…
Veselīgie čipsi pēc 18.00
Veselīgie čipsi pēc 18.00
Veselīgie čipsi pēc 18.00

Veselīgie čipsi pēc 18.00

30 min.

Lieliska vēlā vakara, vai ikdienas uzkoda, kas garšos arī bērniem. Virziņkāpostus noskalo un saplēšot nelielās lapiņās liek uz cepamās pamatnes. Ar olīveļļu apsmēre katru lapiņu, lai rezultātā viņas sanāktu…

300g virziņkāposti, Olīveļļa, Sezama sēkliņas, Sāls
Lašmaizītes ar citronu

Lašmaizītes ar citronu

25 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem. 1. Lasi sagriež šķēlītēs. 2. Uz maizes var klāt sviestu vai margarīnu un, tad likt laša šķēlītes uz maizes. 3. Pēc tam lasim pa virsu liek citronu un apber ar…

½ kg lasis, 2 citroni, 1 baltmaize, Pipari
Vistas gaļas kotletes itāļu gaumē (cotolette alla milanese)

Vistas gaļas kotletes itāļu gaumē (cotolette alla milanese)

40 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

1. Sajauc rīvmaizi ar sasmalcinātiem pētersīļiem. 2. Sagriež vistas gaļas fileju kā karbonādēm. 3. Karbonādi apber ar sāli un pipariem, izmērcē olā un pēc tam apviļā rīvmaizē. 4. Karbonādi cep uz pietiekoši liela siltuma…

½ kg rīvmaizes, 2 karotes sasmalcinātu pētersīļu, 1 kg vistas gaļas filejas, Sāls,…
Tostē maizīte ar tomātiem un pastu

Tostē maizīte ar tomātiem un pastu

45 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

1. Sagriež tomātus mazos gabaliņus, tāpat arī baziliku sagriež un ķiplokus (var griezt, var arī izpiest). Visu sajauc un pievieno sāli. 2. Tostē maizi cepeškrāsnī un pēc tam, maizei virsū liek tomātu masu, bet pirms tam, vēl…

20 šķēles baltmaizes (var izmantot gan parasto baltmaizi, gan tostermaizi), 5 tomāti,…
Maizītes ar pastu lietuviešu gaumē

Maizītes ar pastu lietuviešu gaumē

60 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Pagatavošana: 1. Izvārīt olas un burkānus. 2. Notīrīt sīpolus, olas un burkānus. 3. Sieru un burkānus sarīvē. 4. Visu sajauc ar mikseri (olas, burkānus, sieru, sīpolus). 5. Kad viss ir labi sajaukts, tad pievieno…

2 olas, 2 gab. burkānu, 200 gr. siera, 1 sīpols, 2 pac. majonēze, Dilles, Sāls, Pipari,…

Citādā pica

45 min.
Pievienoja: Arta Roderte

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Kēksiņu formas ieziež ar eļļu. Lielā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, itāļu garšvielas un sāli. Tad lēnām iemaisa pienu, olu, abus siera veidus, bet papriku un tomātus pievieno pēc…

100 g milti, Šķipsniņa cepamā pulvera, Viena ēd./k itāļu garšvielu maisījuma, Šķipsniņa…
Medījumu uzkodu plate

Medījumu uzkodu plate

5 min.
Pievienoja: Baltic Wild

Ērti un viegli sagriež šķēlītēs medījumu gaļas izstrādājumus un var pasniegt, kā lielisku uzkodu plati pie vīna patīkamam vakaram!

Pēc Jūsu ieskatiem, var ņemt dažādus veidus :, 1) Baltic Wild Vītinātās desas, bez…

Pikanti laša rullīši, pārklāti ar philadelphia sieru

30 min.
Pievienoja: A/S Siera Nams

Pagatavošanas ilgums: 10 minūtes Saldēšanas ilgums: 20 minūtes 1) Kūpinātais lasis jāapziež ar Philadelphia. 2) Laša šķēlītes jāsarullē, sākot no šaurākā gala, jāietin caurspīdīgā kulinārijas plēvē un uz 15-20 minūtēm…

200 g kūpināta laša, 200 g saldkrējuma Philadelphia, 6 šķēlītes tostermaizes vai…

Saldskābā uzkoda - fetas siers, vīnogas un kivi

15 min.
Pievienoja: Laura Žumbure

1) Sagriež visas sastāvdaļas kubiņos 2) Uz zobu bakstāmā iesmiņa sprauž vīnogu, feta sieru un kivi. Lai labi garšo!

1 paciņa Feta siers, 1 iepakojums ~300 g Vīnogas, 5 gab. Kivi, 1 Šķīvis uzkodām…

Humuss

2 min.
Pievienoja: Dace Klints

1) Visas sastāvdaļas saliek bļodā un visu kopā sablenderē un gatavs! :) Lai labi garšo!

200 g vārītu turku zirņi, var izmantot arī diedzētus, 40 g tahini pasta, 30 g…
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē
Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

Sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

45 min.

1) Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu. 2) Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa. 3) Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus…

150 – 200 grami turku zirņu milti (gram flour), 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, ½…