Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Mafini ar ogām un rīsiem "bērnības garša"

Mafini ar ogām un rīsiem "bērnības garša"

20 min.
Pievienoja: beatrise spārniņa

1) Olas saputo ar cukuru. Pievieno miltus, pienu, cepamo pulveri un vanilīnu. Visu samaisa viendabīgā masā. 2) Liek formiņās ar izvēlēto pildījumu. Īsi un konkrēti. Lai labi garšo un izdodas pagatavot. * Attēla…

300 g milti, 300 g cukura, 1/2 tējkarote cepamā pulvera, 1. tējkarote vanilīna, 200 ml…

Ķirbju kūka

60 min.
Pievienoja: Evita

Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Liek katliņā sagrieztu ķirbi, pievieno smilšērkšķu nektāru, brūno cukuru un novāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis izjūk. Sakuļ ar mixeri un pievieno sviestu. 2/3 masas vajadzēs biskvītam, bet…

600 g Riekstu ķirbis, 400 ml Smilšērkšķu nektārs, 120 g Sviests, 200 g Brūnais cukurs, 3…

Biezpiena kūka ar ogām

80 min.
Pievienoja: Alise

1) Cepumus sadrupina. 2) Izkausē sviestu, pievieno cepumiem. 3) Masu ieklāj kūkas formā. 4) Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo (nav jāpievieno ne cukurs, ne citas piedevas). 3) Bļodā sajauc biezpienu…

2 pac.'cepumi Selga, 500 g biezpien, 150 g sviests, 4 gab. olas, 2 tējk. vaniļas…
Vieglā biezpienu un augļu kūka

Vieglā biezpienu un augļu kūka

40 min.
Pievienoja: Rozalīna

Kopā ar mammu esam sākušas ēst pareizu un veselīgu uzturu, bet uznāk dienas, kad gribās ieēst kaut ko saldu, un tad mēs uzcepam šo kūciņu, kuru mamma pati izdomāja paņemot vienas kūkas recepti, bet visas sastāvdaļas pārmainot uz…

2 olas, 3 vājpiena biezpiena paciņas (0,1%), 2 ēdamkarotes šķidrā saldinātāja…
Pankūku torte ar ogām

Pankūku torte ar ogām

60 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas traukā. 2) Pievieno pusi no paredzētā piena daudzuma un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. 3) Pēc tam pievieno olas un atlikušo pienu, un maisa, līdz mīkla viendabīgi…

300 ml kviešu milti, 1 ēd.k. smalks baltais cukurs, 1/2 tējk. sāls, 0.6 l piens, 3 olas,…

Fizas tornis

30 min.
Pievienoja: Annija Paula Jegere

Sakul putukrejumu un pievieno fizalus.Tad izvieto selgas cepumus viena kartaa un uzklaj putukrejumu.Tad atkal nakamaa karta lidz selgas cepumi beidzas. pa virsu uzliek vel putukrejumu un rivee shokoladi pa virsu. Sho visu neliek…

2 x Putukrejums, 2 pacinasselgas cepumi, 2 pacinjas fizali, 1 tafelite shokolades

Salda oga

20 min.
Pievienoja: agate

Ieliek saldetava zemenes un kirsus. Pec 10 min. Iznem ara no saldetavas. Saspiez zemenes un samaisa ar saldejumu. Dekore ar kirsiem un brokastu parslam.

5 zemenes, 5 kirsi, brokastu parslas 30 gab., 1 skelite plombira saldejums.

Skaba krejuma kuka ar ogam

40 min.
Pievienoja: Inga Jansone

1. sajauc sviestu ar cukuru,pievieno olu,sakulj... tad pievieno miltus un cepamo pulveri,lidz izveidojas miikla. To ieklaj apm.24 cm diametra liela kukas formaa. miklu izlidzina ari uz kukas formas malam. 2.izber ogas uz…

Miklai:, 100 gr sviests, 100 gr cukurs, 1 ola, 175 gr milti, 1/2 tejk. cepamais…

Vasaras oga

20 min.
Pievienoja: Eva Tīfentāle

No melones un rabarberiem izpiež sulu un pārlej traukā.Pievieno zemenes,grendīna sīrupu un fizāļus-visu sablendē.Dekorē ar zemeni un fizāli.

zemenes-2kg, rabarberi-500g, melone-1gab., grendīna sīrups-300ml, fizāļi-100g
Dzērvenes pūdercukurā

Dzērvenes pūdercukurā

15 min.
Pievienoja: Dansukker

Iepriekš sagatavo divas paplātes: vienu izklāja ar salvetēm un otru – ar cepampapīru. Bļodiņā sajauc ūdeni ar vismaz 6 ēdamkarotēm pūdercukura (jo koncentrētāku sīrupu gatavo, jo biezāku cukura kārtu ap ogām iegūst). Dzērvenes…

Apm. 500 g Dansukker pūdercukura, 1 kg dzērveņu*, 200 ml ūdens, * Dzērveņu vietā var…
Želeja ar ogām
Želeja ar ogām
Želeja ar ogām
Želeja ar ogām

Želeja ar ogām

15 min.

Ogas liek formē, kurā ielej sulu, pievieno cukuru. Želatīnu uzbriedina 200 ml auksta ūdens. Uzbriedinātu želatīnu liek karsta ūdens peldē un izkausē līdz šķidrums kļūst caurspīdīgs. Lej želatīnu formē, visu…

Ogas (svaigas vai saldētas), 1l sula (ogu sula, kompota sula), 20 g želatīns, 200 ml…
beate
ļoti labi
beate
MAN LIEKAS KA IR ĻOTI GARŠĪGI

Biezpiena krems ar augļiem vai ogām

20 min.
Pievienoja: Anna

Biezpienu ar dakšu samīca. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru.Sakuļ, bet ne līdz galam.Biezpienam pievieno putu krējumu un to iecilā. Var ēst kopā ar ogām ( īpaši - mallenēm, zemenēm), augļiem ( īpaši -…

1 paciņa biezpiens, 250 g saldais krējums, 3 ēdam.karotes cukurs, 1/2 paciņa vaniļas…

Mikijpeles sapnis

10 min.
Pievienoja: martasilkna

katra trauka liek tris karotes melleņu ,vienu karoti smiltsērkšķu ogas un parlej ar medu. auzu parslas apbrūnini ar cukuru un liek uz ogam.saputo putukrejumu un taja iemaisii smiltserksķu ogu sulu.traukos liek divas…

Saldais krejums 300g, mellenes 300g, Kazenes200g, Smiltsērkšķi 200g, Smiltsērkšķu sula…

Putotas olas ar ogām

30 min.
Pievienoja: Ilga Jablonska

Saldētās ogas ieber bļodā, pārkaisa ar pūdercukuru un ļauj atkust. Neilgi pirms pasniegšanas galdā labi sakuļ šampanieti, cukuru, olu dzeltenumus un olu. Bļodu ieliek karstā ūdens peldē un turpina putot, līdz izveidojas gaisīgs…

200 g saldētu (vai svaigu) ogu, pūdercukurs, 1,5 dl šampanieša, 2 ēdamk. cukura, 3 olu…
Grauzdēts muslis ar ogām

Grauzdēts muslis ar ogām

15 min.
Pievienoja: Andris Potrebko

Uz pannas izkausē sviestu un uzkarsē nedaudz eļļu. Tad uz tās ber klijas, abus pārslu veidus un sasmalcinātus zemesriekstus. Grauzdē uz lielas uguns 1 min. Tad pievieno medu un kārtīgi izmaisa. Turpina grauzdēt vēt 3-5 min.…

100g auzu pārslas, 50g kliju, 1ēd. medus, 50g kukurūzas pārslas, 50g zemesrieksti vai…