latviešu ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Visīstākie kurzemnieku sklandrauši

Visīstākie kurzemnieku sklandrauši

120 min.
Pievienoja: Beta

Sklandrausis ir uzskatāms par Latvijas nacionālo ēdienu, jo tā gatavošanas un ēšanas tradīcijas iesniedzas senā pagātnē. Šī ir visīstākā kurzemnieku sklandraušu recepte.

Mīklai:, 350 g – 400g ūdens, 1000 g rudzu miltu, 100 g kviešu miltu, 120 g…

Zirņu kotletes

60 min.
Pievienoja: Sarmīte Liepiņa

Izvārīt zirņus,samalt ar sīpoliem un ķiplokiem.Pievienot olas,miltus un krējumu.No šīs masas izveidot kotletes un cept. Mērcei var izmantot 1 daļu tomātu mērci un 2 daļas majonēzi.

1 kg pelēkie zirņi 2 gab.sīpoli 1 galv.ķiploki 2-3 olas 2-3 ēdamkarotes milti 2-3…

Zirņi ar speķi

60 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Nomērcētus pelēkos zirņus pārlej ar karstu ūdeni, lai būtu apsegti. Vāra bez sāls, dažas reizes ūdeni papildinot. Īsi pirms zirņu gatavības pieber sāli. Gatavus zirņus nokāš. Pasniedz māla bļodiņās, pārlietus ar kubveida…

Pelēkie zirņi žāvēts speķis sīpoli sāls rūgušpiens

Vidzemes kāpostu sautējums

60 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Kubveida gabvaliņos sagrieztu cauraugušu, žāvētu speķi sacep caurspīdīgu, pieliek sasmalcinātu sīpolu. pieliek skābus (nospiestus) kāpostus, pielej buljonu, pieliek nomazgātus putraimus un visu sautē, kamēr kāposti un…

skābēti kāposti žāvēts speķis sīpoli miežu putraimi kartupeļi sāls garšvielas buljons…

Cūku pupas

90 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Cūku pupu pākstis nomazgā, liek verdošā sālsūdenī, vāra gatavas, pasniedz ar rūgušpienu atsevišķos traukos.

cūku pupas sāls rūgušpiens

Vārīti zirņi

90 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

8 stundas mērcētus zirņus novāra mīkstus. Vārīšanās beigās pievieno sāli, nokāš. Var sāli piebērt jau nokāstiem, berot pa starpām-ber zirņus, uzpurina sāli, atkal ziņus, sāli u.t.t. Protams ar sāli nepārcensties. Zirņus…

Pelēkie zirņi sāls piens vai alus

Zirņu pikas

90 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Nomērcētus zirņus novāra mīkstus un kopā ar vārītiem kartupeļiem samaļ gaļas mašīnā. Masai pieliek mazos kubveida gabaliņos sagrieztu, ar sīpoliem apceptu žāvētu speķi, sāli, piparus un kanepju sviestu. Visu labi…

Kaņepju sviests pelēkie zirņi sīpoli žāvēts…