Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Zemeņu jogurta kūka
Zemeņu jogurta kūka
Zemeņu jogurta kūka
Zemeņu jogurta kūka

Zemeņu jogurta kūka

90 min.

1.Biezpienu caur metāla sietiņu izrīvē vai izlaiž caur gaļas mašīnu 2.aplej ar siltu ūdeni vienā traukā 2caciņas želantīna un otrā traukā ar apm. 100gr.ūdens otru paciņu želantīna 3.sasmalcina (pulverī) Selga…

1litrs zemeņu jogurts, 250gr.svaigas zemenes, 3paciņas želantīns (3x20gr.), 2paciņas 9%…

Citrona-laima kuka

30 min.
Pievienoja: V.S.

Ietauko 20 cm kukas formu. Cepumus ieber blodå un sadrupina. Pievieno izkauseto sviestu un visu rupigi samaisa. Pusi no iegutas masas ieklaj ieprieks sagatavotajå kukas formå un liek ledusskapi lidz tå bus nepieciesama. Dzilå…

250 gr. piparkukas cepumu, 125 gr. kausets sviests, 200 gr. saldais krejums, 400 gr.…
Ziemassvētku marcipāna kūka
Ziemassvētku marcipāna kūka
Ziemassvētku marcipāna kūka
Ziemassvētku marcipāna kūka

Ziemassvētku marcipāna kūka

120 min.

1) Saputo saldo krējumu ar cukuru. 2) Pievieno biezpienu, beržot caur sietu. Nepārtraukti maisa, lai neizveidojas kunkuļi. 3) Pierīvē citrona miziņu un ingveru. 4) Paralēli aplej želatīnu, atstāj uz 10min…

3 tortes biskvīti (gaišie), 900 g vājpiena biezpiena, 500 ml saldā krējuma, 1 citrons,…

Klasiskā ābolkūka

90 min.
Pievienoja: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

1) Kefīru, eļļu, sāli un cukuru ieber traukā un maisot uzsilda, tad lej miltos, kuri ir sajaukti ar raugu. 2) Sajauc visu ar karoti, samīca ar rokām, pārsedz trauku ar dvieli un noliek siltumā uz 15 vai 20 minūtēm. 3) Pa to…

7 vidēja lieluma āboli, 1 glāze kefīra, 1/2 glāze eļļas, Šķipsniņa sāls, 1 ēdamk. cukura…

Maizes salātiņi ar sieru, kukurūzu un tomātiem

30 min.
Pievienoja: Barbara Eihe

1) Sagriež mazos kubiciņos rupjmaizi un apgrauzdē uz pannas. 2) Kamēr maize grauzdējas, mazos kubiciņos sagriež tomātus. 3) 1. slānis ir maizes kārta, ko liek četrkantīgā traukā (diezgan palielā un augstā). 4) Kad maize…

1 gab. rupjmaizes (ķieģelītis), 300 g kukurūzas, 5 gab. tomātu, 500 g siera, 1 ķiploks,…

Melnā svētku kūka

40 min.
Pievienoja: Zane Bloka

1) Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. 2) Paņem kantainu kūkas formu un iesmērē to ar sviestu. 3) Izsijā miltus un sajauc ar sodu. 4) Pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. 5) Lej formā, liek krāsnī vidējā nodalījumā…

180 g kviešu miltu, 120 g brūnā cukura, 180 g melnā cukura sīrupa, 90 g sviesta, 1 ola,…

"selga" cepumu šokolādes kūka

40 min.
Pievienoja: Aiva

1) Ņem "Selga" cepumus un kārto kūkas pamatnes pirmo kārtu. 2) Atsevišķā traukā sajauc biezpienu ar krējumu, tad smērē visu uz selgas cepumu pirmās kārtas, tad uzklāj ievārījumu. Šādi atkārto, kamēr nonāk pie pēdējās…

5 pac. "Selga" cepumu, ~ 350 - 400 g biezpiena, 1 l saldā vai skābā krējuma,…

Vienkāršā tumšās šokolādes kūka

35 min.
Pievienoja: Santa Koževņikova

1) Lēni kausē šokolādi ar sviestu, pēc tam atdzesē; 2) Sakuļ olas ar 200 g cukura, pievieno miltus un samaisa; 3) Visu masu sakuļ kopā ar šokolādes un sviesta maisījumu; 4) Lej veidnē un cep 180° grados 20 min. Cep,…

200 g sviests, 200 g Pergale tumšā šokolāde, 3 gab. olas, 200 g cukurs, 200 g milti
Adventes augļu kūka

Adventes augļu kūka

150 min.
Pievienoja: elīza

1) Rozīnes saber stikla traukā, pārlej ar viskiju vai balzāmu, trauku aizvāko un tur aizvērtu vismaz trīs dienas; 2) Miltus sajauc ar cepampulveri, iesijā lielā blodā, pievieno cukuru, sāli, garšvielas un visu samaisa. Rozīnes…

500 g kviešu multi, 1 tēj. k. cepamais pulveris, 100 g brūnais cukurs, 200 g gaišās…
Marmora siera kūka
Marmora siera kūka
Marmora siera kūka
Marmora siera kūka

Marmora siera kūka

300 min.

Vienreiz saldētavā atradu mellenes, un vīrs ļoti gribēja siera kūku. Tā tapa melleņu siera kūka. Dēls dikti gribēja palīdzēt un bija galvenais maisītājs, bet viņam nebija spēka līdz galam izmaisīt. Tā radās marmora raksts manā…

Biskvītam:, 100 g sviests, 150 g cepumi (piemēram, Selga), 150 ml iebiezinatais…

Iecienītā mandeļu kūka

110 min.
Pievienoja: Mazā pavārīte

Šai vienkāršajai kūkai ir lieliska tekstūra un brīnišķīga garša.

4 gab. lielās olas, 150 g cukurs, 1 gab. citrona miziņa (sarīvēta), 1 tējkarote malts…
Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

180 min.
Pievienoja: Bruno

Recepte ņemta no interneta.

200 g cepumi "Selga", 150 g sviests, 340 g biezpiens, 180 g jogurts, 120 g…

Gardā rupjmaizes kūciņa

55 min.
Pievienoja: Kristiāna

1) Saberž četras šķēles rupjmaizes biezā masā, sajauc kopā ar pāris ēd. k. dzērveņu sulas un izlīdzina uz plakanas virsmas; 2) Sagriež banānu ripiņās un liek pāri rupjmaizes kārtai; 3) Saputo Mascarpone sieru un pievieno…

4 šķēles rupjmaize, 2 ēd. k. dzērveņu sula, Banāns, 100 ml putukrējums, 400 g Mascarpone…
Zemeņu deserta kūka

Zemeņu deserta kūka

50 min.
Pievienoja: Ilona Makarova

1) Uztaisa kūkas mīklu no Hercogs deserta kūkas miltiem. Viss ir norādīts uz iepakojuma. Miltus sajauc kopā ar 200 ml ūdens, pievieno klāt 130 ml izkausēta sviesta, samaisa masu, līdz tā kļūst viendabīga; 2) Iesmērē kūkas…

Hercoga deserta kūkas milti, 200 ml ūdens, 1/2 iepakojums sviests, 1 iepakojums…

Pavasara siera kūka ar ogām

120 min.
Pievienoja: Sanita Ļevčūna

1) Vispirms samaļ riekstus, pievieno žāvētās aprikozes un dzērvenes un turpina malt. Iegūto masu ieklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 19 cm); 2) Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet…

Pamatnei:, 120 g žāvētas aprikozes, 120 g žāvētas dzērvenes, 180-200 g rieksti,…