Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Maizes salātiņi ar sieru, kukurūzu, tomātiem

30 min.
Pievienoja: Barbara Eihe

1) Sagriežam mazos kubiciņos rupjmaizi un uzgrauzdējam uz pannas; 2) Kamēr maize grauzdējas var jau sagriez tomātiņus, arī mazos kubiciņos. 3) 1. slānis ir maizes kārta, ko liekam četrkantīgā traukā (diezgan palielā un…

1 gab. rupjmaize (ķieģelītis), 300 g kukurūza, 5 gab. tomāti, 500 g siers, 1 gab.…

Melnā svētku kūka

40 min.
Pievienoja: Zane Bloka

1. Sakarsē krāsni uz 190 grādiem. Iesmērē ar sviestu kantainu kūkas formu. 2. Izsijā miltus un sajauc ar sodu. Pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Lej formā, liek krāsnī, vidējā nodalījumā un cep 20-30 min. (Pārbauda…

180g kviešu milti, 120g brūnais cukurs, 180g melnā cukura sīrupa, 90g sviests, 1 ola, 1…

Selgas cepumu šokolādes kūka

40 min.
Pievienoja: Aiva

1) Ņem selgas cepumus un kārto kūkas pamatnes pirmo kārtu; 2) Atsevišķā traukā sajauc biezpienu ar krējumu, tad smērē visu uz selgas cepumu pirmās kārtās, uzklāj ievārījumu. Šādi atkārto, kamēr nonāk pie pēdējas biezpiena…

5 pac. selgas cepumi, ~ 350 - 400 g biezpiens, 1 l saldais vai skābais krējums,…

Vienkāršā tumšās šokolādes kūka

35 min.
Pievienoja: Santa Koževņikova

1) Lēni kausē šokolādi ar sviestu, pēc tam atdzesē; 2) Sakuļ olas ar 200 g cukura, pievieno miltus un samaisa; 3) Visu masu sakuļ kopā ar šokolādes un sviesta maisījumu; 4) Lej veidnē un cep 180° grados 20 min. Cep,…

200 g sviests, 200 g Pergale tumšā šokolāde, 3 gab. olas, 200 g cukurs, 200 g milti
Adventes augļu kūka

Adventes augļu kūka

150 min.
Pievienoja: elīza

1) Rozīnes saber stikla traukā, pārlej ar viskiju vai balzāmu, trauku aizvāko un tur aizvērtu vismaz trīs dienas; 2) Miltus sajauc ar cepampulveri, iesijā lielā blodā, pievieno cukuru, sāli, garšvielas un visu samaisa. Rozīnes…

500 g kviešu multi, 1 tēj. k. cepamais pulveris, 100 g brūnais cukurs, 200 g gaišās…
Marmora siera kūka
Marmora siera kūka
Marmora siera kūka
Marmora siera kūka

Marmora siera kūka

300 min.

Vienreiz saldētavā atradu mellenes, un vīrs ļoti gribēja siera kūku. Tā tapa melleņu siera kūka. Dēls dikti gribēja palīdzēt un bija galvenais maisītājs, bet viņam nebija spēka līdz galam izmaisīt. Tā radās marmora raksts manā…

Biskvītam:, 100 g sviests, 150 g cepumi (piemēram, Selga), 150 ml iebiezinatais…

Iecienītā mandeļu kūka

110 min.
Pievienoja: Mazā pavārīte

Šai vienkāršajai kūkai ir lieliska tekstūra un brīnišķīga garša.

4 gab. lielās olas, 150 g cukurs, 1 gab. citrona miziņa (sarīvēta), 1 tējkarote malts…
Jogurta un biezpiena ķiršu kūka
Jogurta un biezpiena ķiršu kūka
Jogurta un biezpiena ķiršu kūka
Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

180 min.

Recepte ņemta no interneta.

200 g cepumi "Selga", 150 g sviests, 340 g biezpiens, 180 g jogurts, 120 g…
Ksenija
Lieliska recepte, viss izdevās un bija ļoti garšīgi. Šo kūku paturēšu sev prātā uz visu dzīvi. Lieliski!
helēne
super duper kūka

Gardā rupjmaizes kūciņa

55 min.
Pievienoja: Kristiāna

1) Saberž četras šķēles rupjmaizes biezā masā, sajauc kopā ar pāris ēd. k. dzērveņu sulas un izlīdzina uz plakanas virsmas; 2) Sagriež banānu ripiņās un liek pāri rupjmaizes kārtai; 3) Saputo Mascarpone sieru un pievieno…

4 šķēles rupjmaize, 2 ēd. k. dzērveņu sula, Banāns, 100 ml putukrējums, 400 g Mascarpone…
Zemeņu deserta kūka

Zemeņu deserta kūka

50 min.
Pievienoja: Ilona Makarova

1) Uztaisa kūkas mīklu no Hercogs deserta kūkas miltiem. Viss ir norādīts uz iepakojuma. Miltus sajauc kopā ar 200 ml ūdens, pievieno klāt 130 ml izkausēta sviesta, samaisa masu, līdz tā kļūst viendabīga; 2) Iesmērē kūkas…

Hercoga deserta kūkas milti, 200 ml ūdens, 1/2 iepakojums sviests, 1 iepakojums…

Pavasara siera kūka ar ogām

120 min.
Pievienoja: Sanita Ļevčūna

1) Vispirms samaļ riekstus, pievieno žāvētās aprikozes un dzērvenes un turpina malt. Iegūto masu ieklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 19 cm); 2) Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet…

Pamatnei:, 120 g žāvētas aprikozes, 120 g žāvētas dzērvenes, 180-200 g rieksti,…

Krīzes laika ābolkūka

30 min.
Pievienoja: Antra

1) Olas sakuļ ar cukuru; 2) Pievieno cepamo pulveri un sagrieztus ābolus; 3) Masai pieber klāt miltus tik daudz, lai tā būtu bieza, krējuma konsistencē; 4) Visu kārtīgi izmaisa un lej pannā. Pārkaisa ar kanēli; 4) Cep 180…

3 gab. olas, Cukurs, Milti, Āboli, Cepamais pulveris

Cepumu kūka ar svaigām ogām un putukrējumu

40 min.
Pievienoja: Līga

Ir ēsta bērnībā, bet ar ievārījuma pildījumu svaigo ogu vietā. Tieši tādu, kāds ir rakstīts receptē, esmu ēdusi tikai pašu mājās. Visiem ciemiņiem arī ļoti garšo. Iesaku arī jums. Nav lēts prieks, bet kūkai, salīdzinot ar…

3 paciņas Selgas cepumi, 100 ml piens, 500 ml saldais krējums, 1 kg biezpiens, 400 ml…

Tunča salāti ar kukurūzu

5 min.
Pievienoja: Zane Ivanova

1) Tuncim nolej eļļu, ar dakšiņu samīca; 2) Pievieno kukurūzu, kurai pirms tam noliets šķidrums; 3) Pievieno šķipsniņu sāls un krējumu vai majonēzi (ar abiem garšīgi). Daudz nevajag likt, jāsanāk tādai pabiezai masai. Gatavs.…

1 bundžiņa (184 g) tuncis eļļā, 1 bundžiņa (340 g) saldā kukurūza Bonduelle, Krējums vai…
Angļu banānu kūka ar putukrējumu un iebiezināto pienu

Angļu banānu kūka ar putukrējumu un iebiezināto pienu

25 min.
Pievienoja: Inga Agnese

Recepte paredzēta veidnei ar diametru 24cm. 1) Cepumus kārtīgi saspaida vai sablendē; 2) Katliņā izkausē sviestu un pievieno cepumiem, cītīgi sajauc kopā. Tagad ir divas iespējas - cept vai necept: Masu liek cepamā…

1 paciņa Selgas cepumi, 80 g sviests, 1 (400 g) bundža vārīts iebiezināts piens, 3 gab.…