Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Parastais kekss ar rozīnēm

30 min.
Pievienoja: Saiva Karmena

1) Olas sakuļ ar cukuru, pieliek krējumu un samaisa; 2) Liek miltus, nedaudz iemaisa un liek sodu (es parasti tējkaroti sodas sajaucu ar citronskābi un pieleju ūdeni); 3) Eļļu un ūdeni liek pēc acumēra, samaisa, liek rozīnes,…

600 g milti, 300 g cukurs, 300 g krējums, 3 gab. olas, 1 tēj. k. soda, Rozīnes,…

Safrāna kekss ar mandelēm

120 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Siltā pienā izkausē raugu, iesijā miltus, pievieno sagatavoto sviestu, miltos apviļātas rozīnes; 2) Safrānu aplej ar karstu pienu, brītiņu nostādina, nokāš. Iegūto koši…

1 glāze piens, 125 g cukurs, 250 g sviests, 500 g milti, 25 g raugs, Šķipsniņa safrāns,…

Kekss "pūciņa"

30 min.
Pievienoja: Ina

1) Olas sakuļ ar cukuru, līdz masa iegūst biezumu, kurā, ievelkot ar pirkstu, līnija lēni pazūd. Masai jābūt biezai, bez olu sķidruma. Ar roku kuļot, sanāk aptuveni 1, 30 min kult. Ar blenderi kuļot, jāskatās, lai nesasilst…

8 gab. olas, 10 ēd. k. cukurs, 4 ēd. k. milti, Augļi

Šokolādes un ķirbju keksiņi

50 min.
Pievienoja: Inese

"Paldies" no manis un maniem vīriešiem - ēdienu blogerei Uwai par šo kolosāli labo recepti. Kad meklēju, kā iebarot vīram un puikām ķirbi vai kabaci, nejauši atradu šo recepti. Izmēģināju, un neviens nesaprata, ka tur…

40 g kakao, 1/2 tēj. k. cepampulveris, 1/2 tēj. k. soda, 1 tēj. k. kanēlis, 1/2 tēj. k.…
Ziemassvētku augļu kekss "stollen"

Ziemassvētku augļu kekss "stollen"

240 min.

1) Raugu sadrupina, pievieno medu. Pielej viegli siltu pienu, izmaisa, līdz raugs izšķīdis. Pieber 200 g miltu, izmaisa, apsedz ar pārtikas plēvi un raudzē 30 minūtes; 2) Mīkla uzrūgst un palielinās apjomā divas reizes.…

400 g kviešu milti + 200 g mīcīšanas procesā, 200 g sviests, 1/4 tēj. k. kardamons, 2…
māra
izskatās ka man varētu derēt,bet...kā gatavo marcipānu...
māra
...paldies Nataša par recepti-laba.
Šokolādes kēksi

Šokolādes kēksi

30 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1. Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, jāpievieno 1 tējkarote vaniļas. Tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, kamēr masa ir daudz maz…

330 ml piena, 1 glāze kakao pulvera (glāze 225 ml), 3 olas, 1 šokolādes tāfelīte (100 g),…

Franču deserti - "pumpkin parfait" & "le fondant au chocolat"

180 min.
Pievienoja: Nata

Sākumā gatavojam kēksiem pildījumu: Liekam katliņā sviestu, cukuru, kakao un kausējam līdz viss viendabīgs. Noņemam no uguns un iemaisam krēmsieru. Paliek skaista krēmīga massa. Lejam trauciņos, nelielos, salīdzinam ar…

Franču aukstais deserts, "Pumpkin parfait :, 150g ķirbja biezenis,tas aptuveni būs…
Pildītais upeņu kekss

Pildītais upeņu kekss

75 min.
Pievienoja: Kristīne

1) Sviestu izkausē, sakul ar cukuru, olām, miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri. Visu masu samaisa kopā. 2) Pievieno upenes 3) Samaisa un ļauj mīklai atpūsties 20 min. 4) Pilda formā. Liek cepeškrāsnī 185…

200 g sviests, 185 g cukurs, 4 olas, 250 g milti, 2 tējkarotes cepamais pulveris, Puse…

Dubultais dzērveņu un auzu kēks

60 min.
Pievienoja: renāte

1) Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. 2) Izklāj ar cepamo papīru garenu formu apmēram 10 x 30 cm izmērā. 3) Bļodā sajauc miltus, 3/4 auzu pārslu, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru. Mazākā bļodā sajauc olas ar jogurtu.…

2 olas, 220 g baltais jogurts, 140 g sviests, izkausēts, 220 g kviešu miltu, 1 tējk.…
Vienkāršie kēksiņi jeb mafini

Vienkāršie kēksiņi jeb mafini

40 min.
Pievienoja: Elīna Kūliņa

1) Bļodā sakuļ olas. 2) Pievieno pakausētu sviestu, abus cukurus un maisa. 3) Kad masa ir viegla un gaisīga, tai pieber miltus un cepamo pulveri, un maisa kamēr iegūst vijīgu, elastīgu masu. 4) Uzkarsē cepeškrāsni uz 180…

5 olas, 150 g sviests, 200 g cukurs, 200 g milti, Tējkarote vaniļas cukurs, Tējkarote…

Kēksa eglītes

60 min.
Pievienoja: Nata

Gatavojam formiņas: 1) Uz cepamā papīra uzzīmējam aplīšus, es talkā ņēmu 15 cm diametra šķīvīti. Katru aplīti pārgriežam uz pusēm, tad sarullējam konusā. Ja ir saspraužam ar metāla spraudītēm, lai formiņa turas kopā. Lai…

Mīklai:, 1 glāze kviešu milti, 1/2 glāze kukurūzas milti, 1/2 glāze cukurs, 3 ēd.k…

Saulainais kēkss

60 min.
Pievienoja: Nata

1) Bļodā beram miltus, mannā, cukuru, kokosa skaidiņas, sodu, ananāsu gabaliņus, izmaisam. 2) Pievienojam eļļu, jogurtu un olu. Izmaisam. 3) Lejam ieeļļotā formā un cepam ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm. Cepšanas laiks…

1 glāze cukurs, 1 glāze mannā, 1 glāze kukurūzas milti, 1 glāze eļļa, 1 glāze…

Mīkstā piparkūka ar brūklenēm

90 min.
Pievienoja: Evija Zvirbule-Mirķe

1) Ieslēdz krāsni uz +200 grādiem. 2) Taukvielas izkausē. 3) Sīrupu un garšvielas katliņā uzvāra, atdzesē. 4) Olas un cukuru rūpīgi saputo, lēnām iemaisa sīrupa-garšvielu maisījumu. 5) Cepamo pulveri samaisa ar miltiem. 6)…

3 olas, 200 ml cukurs, 175 ml gaišais sīrups, 150 g sviests vai margarīns, 3/4 tējk.…
Banānu kekss

Banānu kekss

55 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Olas saputo ar cukuru, pievieno cepamo pulveri, miltus, sašķaidītus banānus, kausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisa. 2) Lej ietaukotā keksa formā. Cep 180 grādos, 40 minūtes. 3) Beigās apkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar…

3 olas, 170 g cukurs, 1 ēd.k. cepamais pulveris, 150 g milti, 2 banāni, 100 g kausēts…
Divkrāsainais kekss

Divkrāsainais kekss

45 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Olas sakuliet ar cukuru, pievienojiet krējumu un izkausētu margarīnu un sakuliet. 2) Pievienojiet izsijātus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. 3) Ātri sajauciet mīklu un sadaliet divās daļās. Vienai daļai…

Mīklai:, 4 olas, 460 g cukurs, 250 g krējums, 200 g margarīns vai sviests, 320 g…