kartupeļu ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Frī kartupeļi ar olu un cīsiņu

Frī kartupeļi ar olu un cīsiņu

30 min.
Pievienoja: zane savitchi

Šī recepte ir ļoti piemērota, ja vēlies iepriecināt savu mīļoto cilvēku uz Valentīndienu vai uz citiem svētkiem! Lai izdodas! :)

Kartupeļi, 1 ola, 1 cīsiņš, Siers, Kečups vai tomātu mērce, Sāls, Eļļa, 1 zobu…

Kartupeļu čipsi mikroviļņu krāsnī

30 min.
Pievienoja: Sanita Lavrinoviča

1) Nomazgā un nomizo kartupeļus, sagriež tos ļoti plānās ripiņās ar nazi vai mizu tīrāmo nazi. 2) Kad kartupelis sagriezts, notīra to no liekā mitruma, apžāvē papīra dvielī. 3) Liek uz cepamā papīra, pārkaisa ar garšvielām…

3 - 5 kartupeļi, Garšvielas pēc izvēles

Pildīti kartupeļi ar konservētu lasi

120 min.
Pievienoja: Aiva Bondareva

1) Nomazgātus kartupeļus liek pannā, cep cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes; 2) Kad gatavi, ņem ārā, griež uz pusēm un izgrebj tā, lai malās paliek apmēram pus centimetrs; 3) Visas "iekšas" liek bļodā kopā ar lasi,…

8 gab. normāla lieluma kartupeļi, 1 bundžiņa konservēts lasis, Sīpols, 4 ēd. k. sviests,…

Kartupeļu klimpas ar gaļas pildījumu

60 min.
Pievienoja: Inese Zemlinska

1) Kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Kad sula nostājusies, to lej virsū kartupeļiem, pa virsu uzlej karstu ūdeni tā, lai veidojas klīsteris un, lai kartupeļi turētos kopā. Pieber sāli; 2) Pievieno olu (ja neizmanto klīsteri,…

Kartupeļi, Stērķele, Ūdens, Sāls, Ola, Maltā gaļa, Sīpols, Pipari, Garšvielas, Skābais…
Krāsnī cepti kartupeļu čipsi
Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

60 min.

1) Nomizo un uz rīves sarīvē kartupeļus plānās 1.5 mm šķēlītēs, kuras nomazgā vairākos piegājienos. Tad uzliek uz tīra virtuves dvielīša un ļauj nožūt, lai paliek sausas; 2) Kartupeļiem pievieno 1 ēd. k. eļļas, sāli,…

7 gab. "Lauras" kartupeļi, Sāls, Pipari, Timiāns, Eļļa
renars
Netaisiet nau ta werts.Wienkarsi sanaks izcepti kartupeli nevis cipsi labak darat to pasu tikai elas katlina

Kartupeļi ar maltās gaļas mērci

40 min.
Pievienoja: Salvis Galajevs

1) Satīra kartupeļus, uzliek vārīties, pēc tam liek cepties malto gaļu līdz gaiši brūnai krāsai; 2) Kamēr cepas gaļa, liek miltos ķiploku, sāli, lej ūdeni un maisa, lai nebūtu ne šķidrs, ne biezs, un lej klāt maltajai gaļai;…

12 gab. kartupeļi, Sāls, 500 g maltā gaļa, 1 gab. ķiploka daiviņa, 300 g milti, 0.5 l…
Kartupeļu kūkas ar sēņu mērci

Kartupeļu kūkas ar sēņu mērci

120 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

1) Notīra un izvāra kartupeļus; 2) Kamēr kartupeļi vārās, tiek pagatavota burkānu masa. Sarīvē burkānus, sasmalcina sīpolus un pēdējos apcep eļļā. Pievieno piparus un sāli, ja ir vēlme, tad var pievienot arī citas…

10 gab. kartupeļi, 2 gab. olas, 2 ēd. k. milti, 2 ēd. k. ciete, Sāls, Pipari, Burkānu…
Kartupeļu vēdekļi ar sieru

Kartupeļu vēdekļi ar sieru

70 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus nomizojiet, ātri nomazgājiet un ar papīra dvieli labi nosusiniet. Kartupeļus gareniski iegrieziet plānās šķēlēs tā, lai tie netiktu līdz galam sagriezti un šķēles vēl turētos kopā. (Lai kartupeļus nepārgrieztu…

1.2 kg kartupeļu, Sviests formas ieziešanai, Sāls, Baltie pipari, 2 ēd.k. sviesta, 75 g…

Lauku pīrāgs - kartupeļu un maltās gaļas sacepums

60 min.
Pievienoja: aiga upeniece

Šī recepte ir aizgūta no angļu virtuves, tai ir dažādas variācijas, katrs var pielāgot savai garšai, kā arī variēt ar sastavdaļām (mazāk sīpolu, mazāk burkānu utt.). 1) Liekam vārīties kartupeļus. 2) Kamēr kartupeļi vārās,…

6 vidēji kartupeļi (sagriezti vārīšanai), 1 liels burkāns (sagriezt smalki), 1 sauja…
Pannā cepti kartupeļi ar gurķiem

Pannā cepti kartupeļi ar gurķiem

30 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Sīpolus gareniski pārgrieziet uz pusēm un šķērsam sagrieziet pusaplīšos. 2) Kartupeļus nomizojiet un sagrieziet ne īpaši plānās šķēlēs, ja lielāki kartupeļi, varat sagriezt pusaplīšos. 3) Lielā pannā sakarsējiet eļļu un…

250 g sīpoli, 750 g kartupeļi, 5 ēd.k. eļļa, Sāls un pipari, 1 kārba konservēti tomāti…
Kartupeļu sacepums ar šķiņķi

Kartupeļu sacepums ar šķiņķi

75 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus nomazgājiet un kopā ar ķimenēm ielieciet katlā. Pārlejiet ar ūdeni, lai kartupeļi būtu pārklāti, uzlieciet katlam vāku un vāriet apmēram 25 minūtes. 2) Sīpolus sagrieziet plānās ripiņās. 3) Sakarsējiet pannā…

1 kg miltaini kartupeļi, 1 tējk. ķimenes, sāls un pipari, 200 g sīpoli, 2 ēd.k. sviests,…
Pikantās kartupeļu daiviņas

Pikantās kartupeļu daiviņas

65 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 180 grādiem. 2) Ķiploku nomizojiet un izspiediet caur ķiploku spiedi. 3) Labi samaisiet kopā ķiplokus ar čili mērci, paprikas pulveri, kajēnas piparus un sāli. 4) Cepamo plāti…

1,5 kg kartupeļi, 1 daiviņa ķiploks, 2 ēd.k. čili mērce, 1 tējk. saldais paprikas…
Kamembēra siera - biezpiena sacepums

Kamembēra siera - biezpiena sacepums

70 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus nomazgājiet un katlā nelielā ūdens daudzumā vāriet apmēram 30 minūtes. 2) Bazilika lapiņas noplūciet un sagrieziet strēmelītēs. 3) Nomizojiet ķiploka daiviņas. 4) Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Olu…

500 g kartupeļi, kas gatavojot neizjūk, 1 saišķītis baziliks, 250 g tomāti, 2 daiviņas…
Kartupeļu - burkānu sacepums ar baziliku

Kartupeļu - burkānu sacepums ar baziliku

55 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus pamatīgi nomazgājiet un lieciet katlā, pārlejiet ar ūdeni, lai tie tiko būtu pārsegti un aptuveni 20 minūtes vāriet gatavus. 2) Burkānus nomizojiet un ar nazi slīpi sagrieziet šķēlēs. Pēc tam ielieciet vārošā…

500 g kartupeļi, 750 g burkāni, Sāls, 2 saišķīši baziliks, 125 g Mozzarella siers, 100 g…
Rīvētu kartupeļu sacepums

Rīvētu kartupeļu sacepums

65 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus nomizo un sarīvē skaidiņās. 2) Ar ķiploku ierīvē katlā iegūto kartupeļu masu liek kārtam ar sarīvēto sieru. 3) Pēdējo liek siera kārtu. 4) Pārkaisa ar sāli, pipariem, muskatriekstu un pārlej ar verdošu…

750 g kartupeļi, 150 g siers, 1/8 l piens, Ķiploku daiviņa, Muskatrieksts, Pipari, Sāls