gaļas ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Langets ar darzajiem

20 min.
Pievienoja: Mareks Sidorovs

Liellopu fileju sagriez 1-1,5cm biezas skeles, parkaisa ar sali,pipariem. Liek uz pannas sakarsetos taukos un cep gatavu. Pec tam sakarto cepesbloda ,grezno zalumiem. Pasniedz ar ceptiem vai taukos varitiem kartupeliem,krejuma…

Liellopu fileja 160g, Tauki 10g, Sals, Pipari, Zalumi
Maigie liellopu gaļas tefteļi ar kartupeļiem

Maigie liellopu gaļas tefteļi ar kartupeļiem

50 min.
Pievienoja: Valda Graudina

1) Pannā apcep sakapātu sīpolu, sagrieztus burkānus un papriku. Kad dārzeņi nedaudz apcepušies, pievieno pastu un vēl minūti pacep; 2) Visu pārliek katlā, pielej ūdeni un ieliek nomizotus un 4 daļās sagrieztus kartupelus; 3)…

500 g maltā gaļa, 3 gab. sīpoli, 100 g ātri vārāmie rīsi, 3 ķiploka daiviņas, 10 gab.…
Cepetis ar 7 veidu dārzeņiem

Cepetis ar 7 veidu dārzeņiem

80 min.
Pievienoja: Gunta Adamoviča

1) Gaļu ierīvē ar sāli un melnajiem pipariem, sabaksta iekšā ķiploku sķēlītes, vairākās vietās iedurot ar nazi un iebāžot iekšā ķiploku tā, lai nekrīt ārā. Apviļā ar eļļu un liek uz nedaudz ietaukotas cepešpannas; 2) Sasmalcina…

1 kg cūkgaļa, 800 g kartupeļi, Neliels gab. svaigs kāposts, Neliels ķirbis/ 2 gab.…
Cepts cālis

Cepts cālis

40 min.
Pievienoja: Gunta Adamoviča

1) Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem; 2) Cāli apsāla, ierīvē ar pipariem un apsmērē ar krējumu; 4) Cāli liek cepeškrāsnī karstā cepešpannā, kurā izkausēts sviests; 3) Cep līdz gatavībai (apmēram 40 minūtes); * Ēst var gan…

1 gab. cālis (vista), 2 ēd. k. sviests, 2 ēd. k. skābais krējums, Malti melnie pipari,…

Pildītas gaļas bumbiņas

30 min.
Pievienoja: raivo logins

1) Maltajā gaļā iemaisa makaronus un izveido bumbiņu; 2) Sacep bumbiņas, liek uz šķīvja un pārber ar dillēm. * Var uztaisīt klāt arī mērci. Labu apetīti!

Maltā gaļa, Makaroni, Dilles, Eļļa
Piebarotais viltotais zaķis

Piebarotais viltotais zaķis

95 min.
Pievienoja: Daina Lilija

1) Maltai gaļai pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu svaigu papriku, burkānu, sarīvētu uz sakņu rīves, piesit olu, pieber sieru, sasmalcinātus sīppollokus, izspiestus ķiplokus, sāli un piparus un visu kārtīgi samaisa; 2)…

1 kg maltā cūkgaļa, 1 gab. paprika, 1 gab. burkāns, Ola, 100 g sarīvēts siers,…

Marinēta vistas fileja riekstu kažociņā

60 min.
Pievienoja: Agnese Vistiņa

1) Sāk ar vistas fileju iemarinēšanu. Vistas fileju sagriež šķēlēs, kuras ar āmuriņu izklapē (izmantojiet pārtikas plēvi, jo vistas gaļa ir ļoti trausla, lai nesaplīst pa gabaliem); 2) Kad tas izdarīts, gatavo marinādi. Ņem…

2 gab. vidēja izmēra vistas filejas, 150 g zemesrieksti (var arī citus riekstus pēc…
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī

Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī

90 min.

1) Sagatavo sastāvdaļas; 2) Vistas pusspārniņus nomazgā un nosusina ar papīra dvieli; 3) Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, majonēzi un tomātu mērci. Visu kārtīgi sajauc ar rokām un atstāj uz pusstundu vai stundu, lai…

500 g vistas pusspārniņi, 100 g majonēze, 50 g tomātu mērce, 4 daiviņas ķiploks, Malti…

Vistas filejas cīsiņi

30 min.
Pievienoja: Nata

1) Apgrauzdē mandeles un sablenderē; 2) Vistas fileju un ķiplokus samaļ gaļasmašīnā. Sablenderē kopā visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai - samalta fileja, apgrauzdētas mandeles, olas baltums, piens, rīvēts siers,…

300 g vistas fileja, 30 g siers, Sauja mandeles, 1 tēj. k. paprikas pulveris, 2 gab.…

Brieža gaļas cepetis

210 min.
Pievienoja: Jānis

1) Brieža gaļu ievieto dziļā traukā, pārlej ar pienu un atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 24h; 2) Sīpolus ar visu mizu sagriež ceturtdaļās, ķiploku ar visu mizu sadala daiviņās, nomizotus burkānus un selerija sakni…

2-3 kg brieža šķiņķis, 1 l piens, 1 gl/ 150 ml sauss sarkanvīns, 3 gab. lieli burkāni, 1…
Cāļu spārniņi ar citronu un timiānu

Cāļu spārniņi ar citronu un timiānu

40 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Cepešpannu ietauko ar sviestu un rūpīgi izkārto cāļu spārniņus. Smalki sagriež ķiploku, timiānu, pētersīļus un ieber bļodā; 2) Tad pievieno sāli, melnos piparus, citronu sulu, pierīvē mazliet citrona miziņas un rūpīgi…

1 kg cāļu spārniņi, 1 gab. citrons, ½ gl citronu sula, 1 ķiploks, Timiāns, Pētersīļi,…
Cāļu kājas ar apelsīnu un laimu

Cāļu kājas ar apelsīnu un laimu

50 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Lielā bļodā ielej eļļu un izspiež sulu no laimiem un apelsīniem, ielej bļodā; 2) Tad pievieno sasmalcinātu timiānu un rozmarīnu, kā arī brūno cukuru. Pievieno arī smalki sagrieztus sīpolus un ķiploku, piparus un sāli pēc…

10 gab. svaigas cāļu kājas, 4 gab. laimi, 2 gab. apelsīni, ¼ gl augu eļļa, 1 ēd. k.…
Cāļu kājas medū

Cāļu kājas medū

30 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Bļodā ieber rīvmaizi, sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles un rūpīgi samaisa; 2) Uzkarsētā pannā izkausē sviestu un medu. Sagatavoto sviesta un medus masu ielej bļodā, tajā iemērc cāļu kājas, bet pēc tam apviļā…

Cāļu kājas, Rīvmaize, Medus, Sviests, Pipari, Sāls, Garšvielas
Cāļa stilbiņi itāļu gaumē

Cāļa stilbiņi itāļu gaumē

105 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Uzkarsē krāsni līdz 350 grādiem (175°C). Cepešpannu ieziež ar olīveļļu un rūpīgi izkārto cāļu stilbiņus; 2) Sagriež kartupeļus un liek uz pannas apcepties. Tad tos liek cepešpannā kopā ar stilbiņiem un cep cepeškrāsnī; 3)…

15 gab. cāļu stilbiņi, 8 gab. lieli kartupeļi, ½ gl vīna etiķis, ½ gl citronu sula, 10…
Cāļu filejas rullīši ar sieru un šķiņķi

Cāļu filejas rullīši ar sieru un šķiņķi

40 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Cāļa fileju no abām pusēm apsmērē ar sinepēm. Uz katras filejas uzliek siera un šķiņķa šķēli, pievieno sagrieztas olīvas, sarullē un aptin ar diegu; 2) Sagatavoto filejas rullīti apviļā miltos un liek ar sviestu ietaukotā…

6 gab. cāļu fileja, 1 gl milti, 6 šķēlītes Krievijas siers, 6 šķēlītes šķiņkis, ¼ gl…