gaļas ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Teļa filejas cepetis ar vasabi un seleriju

30 min.
Pievienoja: Māris Ozoliņš

1. sagriežam teļa fileju apmēram 2cm biezos gabalos. 1.a ja gribam piedevas, gatavojam paralēli, atbilstoši to gatavošanas laikam. 2. liekam gaļu lēzenā bļodā, apkaisām ar sāli un pipariem, ar rokām samaisām. 3. uzspiežam 1/2…

teļa fileja 400g, vasabi pasta 1/2 tūbiņa, selerijas sakne - 1/4, sīpols 1, ķiploka…
Vistas fileja ar banāniem apelsīnu sulā
Vistas fileja ar banāniem apelsīnu sulā
Vistas fileja ar banāniem apelsīnu sulā
Vistas fileja ar banāniem apelsīnu sulā

Vistas fileja ar banāniem apelsīnu sulā

30 min.

1) Vienam apelsīnam norīvē miziņu un no abiem apelsīniem izspiež sulu. 2) Apelsīnu sulā liek banānu šķēles. 3) Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sasmalcinātu sīpolu, tad pievieno gabaliņos sagrieztu fileju un maisot…

300 g vistas filejas, 1 zaļš banāns, 2 lieli apelsīni, 1/2 sarkanās paprikas, 1 neliels…

Rīsi ar cūkgaļu un piedevām

90 min.
Pievienoja: Alise Muceniece

1) Gaļu sagriež kubiciņos un sacep, pievieno garšvielas. 2) Kad gaļa palikusi brūnāka, tad to sautē, lai ir mīksta. 3) Kamēr gaļa sautējas, sarīvē burkānus, sagriež sīpolus un ķiplokus, cep to visu uz pannas. 4) Izvāra…

Rīsi, Cūkgaļa (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita), 2-3 burkāni, 1 liels sīpols, 4…
Ar castello sieru pildīta tītara fileja ar svaigiem salātiem
Ar castello sieru pildīta tītara fileja ar svaigiem salātiem
Ar castello sieru pildīta tītara fileja ar svaigiem salātiem
Ar castello sieru pildīta tītara fileja ar svaigiem salātiem

Ar castello sieru pildīta tītara fileja ar svaigiem salātiem

45 min.

Receptes īpašā sastāvdaļa: Castello ananāsu siers - svaigais krēmveida siers ar ananāsu gabaliņiem, smalcinātām mandelēm un papaiju. Pagatavots bez augu tauku pievienošanas, tikai no dabīgām sastāvdaļām. Tam piemīt bagātīga…

500 - 600g tītara filejas, 1 iepakojums Castello siera, melnie pipari, sāls (pēc garšas),…

Langets ar dārzeņiem

20 min.
Pievienoja: Mareks Sidorovs

1) Liellopu fileju sagriež 1-1,5 cm biezās šķēlēs, pārkaisa ar sāli un pipariem. 2) Liek uz pannas sakarsētos taukos vai eļļā un cep. 3) Kad gatavs, liek uz šķīvja un grezno ar zaļumiem. 4) Pasniedz ar ceptiem vai taukos…

160 g liellopa filejas, Dārzeņi pēc izvēles, Zaļumi, Krējums, Sāls, Pipari, 10g tauku…
Maigie liellopu gaļas tefteļi ar kartupeļiem

Maigie liellopu gaļas tefteļi ar kartupeļiem

50 min.
Pievienoja: Valda Graudina

1) Pannā apcep sakapātu sīpolu, sagrieztus burkānus un papriku. Kad dārzeņi nedaudz apcepušies, pievieno pastu un vēl minūti pacep; 2) Visu pārliek katlā, pielej ūdeni un ieliek nomizotus un 4 daļās sagrieztus kartupelus; 3)…

500 g maltā gaļa, 3 gab. sīpoli, 100 g ātri vārāmie rīsi, 3 ķiploka daiviņas, 10 gab.…
Cepetis ar 7 veidu dārzeņiem

Cepetis ar 7 veidu dārzeņiem

80 min.
Pievienoja: Gunta Adamoviča

1) Gaļu ierīvē ar sāli un melnajiem pipariem, sabaksta iekšā ķiploku sķēlītes, vairākās vietās iedurot ar nazi un iebāžot iekšā ķiploku tā, lai nekrīt ārā. Apviļā ar eļļu un liek uz nedaudz ietaukotas cepešpannas; 2) Sasmalcina…

1 kg cūkgaļa, 800 g kartupeļi, Neliels gab. svaigs kāposts, Neliels ķirbis/ 2 gab.…
Cepts cālis

Cepts cālis

40 min.
Pievienoja: Gunta Adamoviča

1) Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem; 2) Cāli apsāla, ierīvē ar pipariem un apsmērē ar krējumu; 4) Cāli liek cepeškrāsnī karstā cepešpannā, kurā izkausēts sviests; 3) Cep līdz gatavībai (apmēram 40 minūtes); * Ēst var gan…

1 gab. cālis (vista), 2 ēd. k. sviests, 2 ēd. k. skābais krējums, Malti melnie pipari,…

Pildītas gaļas bumbiņas

30 min.
Pievienoja: raivo logins

1) Maltajā gaļā iemaisa makaronus un izveido bumbiņu; 2) Sacep bumbiņas, liek uz šķīvja un pārber ar dillēm. * Var uztaisīt klāt arī mērci. Labu apetīti!

Maltā gaļa, Makaroni, Dilles, Eļļa
Piebarotais viltotais zaķis

Piebarotais viltotais zaķis

95 min.
Pievienoja: Daina Lilija

1) Maltai gaļai pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu svaigu papriku, burkānu, sarīvētu uz sakņu rīves, piesit olu, pieber sieru, sasmalcinātus sīppollokus, izspiestus ķiplokus, sāli un piparus un visu kārtīgi samaisa; 2)…

1 kg maltā cūkgaļa, 1 gab. paprika, 1 gab. burkāns, Ola, 100 g sarīvēts siers,…

Marinēta vistas fileja riekstu kažociņā

60 min.
Pievienoja: Agnese Vistiņa

1) Sāk ar vistas fileju iemarinēšanu. Vistas fileju sagriež šķēlēs, kuras ar āmuriņu izklapē (izmantojiet pārtikas plēvi, jo vistas gaļa ir ļoti trausla, lai nesaplīst pa gabaliem); 2) Kad tas izdarīts, gatavo marinādi. Ņem…

2 gab. vidēja izmēra vistas filejas, 150 g zemesrieksti (var arī citus riekstus pēc…
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī
Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī

Vistas pusspārniņi ķiploku mērcē cepeškrāsnī

90 min.

1) Sagatavo sastāvdaļas; 2) Vistas pusspārniņus nomazgā un nosusina ar papīra dvieli; 3) Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, majonēzi un tomātu mērci. Visu kārtīgi sajauc ar rokām un atstāj uz pusstundu vai stundu, lai…

500 g vistas pusspārniņi, 100 g majonēze, 50 g tomātu mērce, 4 daiviņas ķiploks, Malti…

Vistas filejas cīsiņi

30 min.
Pievienoja: Nata

1) Apgrauzdē mandeles un sablenderē; 2) Vistas fileju un ķiplokus samaļ gaļasmašīnā. Sablenderē kopā visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai - samalta fileja, apgrauzdētas mandeles, olas baltums, piens, rīvēts siers,…

300 g vistas fileja, 30 g siers, Sauja mandeles, 1 tēj. k. paprikas pulveris, 2 gab.…

Brieža gaļas cepetis

210 min.
Pievienoja: Jānis

1) Brieža gaļu ievieto dziļā traukā, pārlej ar pienu un atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 24h; 2) Sīpolus ar visu mizu sagriež ceturtdaļās, ķiploku ar visu mizu sadala daiviņās, nomizotus burkānus un selerija sakni…

2-3 kg brieža šķiņķis, 1 l piens, 1 gl/ 150 ml sauss sarkanvīns, 3 gab. lieli burkāni, 1…
Cāļu spārniņi ar citronu un timiānu

Cāļu spārniņi ar citronu un timiānu

40 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Cepešpannu ietauko ar sviestu un rūpīgi izkārto cāļu spārniņus. Smalki sagriež ķiploku, timiānu, pētersīļus un ieber bļodā; 2) Tad pievieno sāli, melnos piparus, citronu sulu, pierīvē mazliet citrona miziņas un rūpīgi…

1 kg cāļu spārniņi, 1 gab. citrons, ½ gl citronu sula, 1 ķiploks, Timiāns, Pētersīļi,…