dārzeņu konservi

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Dzeltenie kabači

160 min.
Pievienoja: Dace Klints

Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež šķēlītēs. Sīpolus sagriež ripiņās. Visu saliek traukā, pārber sāli un atstāj uz pāris stundām atsuloties (trauku labāk izvēlēties plastmasas vai emaljētu). Katliņā ielej 2 glāzes ūdens,…

1 kg kabaču;, 3 sīpoli;, 2 tējk. sāls;, 2 tējk. karija;, 2 tējk. melno piparu graudiņu;,…
Sīpoli plānos gredzenos
Sīpoli plānos gredzenos
Sīpoli plānos gredzenos
Sīpoli plānos gredzenos

Sīpoli plānos gredzenos

1 min.

Dieviņš nav mani apveltījis ne ar slaidiem vijolnieka pirkstiem, nedz iespēju uzaudzēt nagus - tāpēc, ja receptēs minēts: sagriezt sīpolus plānos gredzenos - ņemu palīgā dakšiņu. Pamēģiniet. Vienkārši un forši

Sīpoli - cik nepieciešams, Nazis - viens ass nazis, Dēlītis - koka
vik
Nu varētu būt tāda lieta... bet lai sašķērētu sīpolus un citus dāzreņus cilvēkiem ar bieziewm pirkstiem ieteiktu virtuves rīvi - mandolīnu!
vik
Nu ja tā ir viena maizīte tad - jā!

Gurķu zaldātiņi

30 min.
Pievienoja: Iveta

Sagriež gurķus garenās šķēlēs, t.i. gareniski uz pusēm un vēl 3 daļās. Sasmalcina ķiplokus, pētersīļu un pievieno visas atlikušās sastāvdaļas, visu rūpīgi samaisa, atļauj ievilkties 4 stundas, ik pa laikam apmaisot. Pēc 4…

Gurķi - 2.5 kg, Ķiploki 2 ēd.karotes, cukurs - 2 glāzes (500 ml), sāls - 1 glāze (250…

Baklažāni burkā

180 min.
Pievienoja: Līga V

Visus dārzeņus sagriež palielos gabalos pievieno tom.sulu.Vāra kopš uzvārīš.brīža ~35min.,tad pieliek ķiplokus verdošu masu pilda burkās un tūlīt aizvāko. Atdzesē nesasedzot.

baklažāni - 2kg, paprika - 1kg, sīpoli - 1kg, asais pipars - 1gb, eļļa saulespuķu -…

Pupiņu lečo

120 min.
Pievienoja: Gunta

Uz nakti iemērc pupiņas. Vāra pusgatavas. Sajauc ar sagrieztiem dārzeņiem un eļļu, pieber sāli, cukuru. Uz lēnas uguns vāra 1,5 stundu. Beigās pieber sasmalcinātus zaļumus. Lej sterilizētās burkās, aizvāko. Garšīgi gan kā…

pupiņas – 1 kg, tomāti – 3 kg, burkāni – 2 kg, sīpoli – 2 kg, paprika – 10 gab., augu…

Biešu marinēšana

120 min.
Pievienoja: Sarmīte Cābele

Bietes vāra ūdenī gandrīz mīkstas. Nokāš šķidrumu citā traukā. Bietes nomizo, beržot zem tekoša ūdens (uzvelciet gumijas cimdus). Katlā iemēra marinādes sastāvdaļas. Vārošā marinādē ieliek bietītes un vāra 5-8 minūtes. Bietes…

1 kg mazu biešu, ūdens. Marinādei:, 300 g šķīduma, kurā vārītas bietes, 300 g spirta…

Tomāti bez ādas savā sulā

59 min.
Pievienoja: Saulcerīte Vizbule

Daļu tomātu, kuri ir vienāda lieluma, stingri, blanšē, novelk miziņu. Kārto sterilās burkās. Tomātus (var būt ar defektiem, pārāk mīksti vai lieli) katliņā sautē 10 min. Tad karstus izberž caur sietu. Iegūto biezsulu uzvāra,…

Tomāti 5 kg (3 kg atlasīti likšanai burciņā, 2 kg sulas pagatavošanai);, Uz 1 l sulas:,…

Lečo kā bērnībā

120 min.
Pievienoja: Gunta

Lai jūs nebaida laiks, kas pavadīts šā lečo pagatavošanā, visu atsvērs garša - mani lieliski sapratīs tie, kuri 70-jos baudīja "pa blatu" dabūto GLOBUS lečo.

ungāru pipari - 2 kg, tomāti - 3 kg, sīpoli - 1kg, burkāni - 1 kg, etiķis - 1/2 glāze,…

Paprika saldajā marinādē

45 min.
Pievienoja: Ilva

Burciņās liek sagrieztu kubiņos papriku -zaļo, dzelteno, sarkano. Krāsu izkārtojums pēc paša vēlēšanās. Papriku jāpiespiež, lai viņa burciņā ir blīvi. Uzlej marinādi, pasterizē. Lieku puslitra burcņās

Marinādei: 1,5l ūdens, 2gl.cukurs, 2gl.9% etiķis, 1/2 gl.eļļas, 4ēd.karotes sāls,…

Gurķi ar papriku marinādē

45 min.
Pievienoja: Ilva

Gurķus (nemizotus) sagriež šķēlītēs, papriku tāpat, liek burkās.Paprika apmēram 1/3 no burkas. Uzlej virsū marinādi, pēc tam katrā burkā ielej 2 tēj.karotes eļļas. Uzliek vāciņus, pasterizē. Ja vēlaties pikantaku, tad burciņā…

Marinādei: 1l ūdens, 1gl.cukurs, 1gl.9%etiķis, 2 ēd.kar. sāls.

Marinēti gurķi bez pasterizēšanas

30 min.
Pievienoja: Gunta

navnavnavnav navnavnavnav navnavnav navnav navnavnavnav navnavnav

ggg, cccc, sssss, nnnnn, kkkkk, lllll

Marinēti gurķi ar aronijām

60 min.
Pievienoja: Inuta Gulbe

Gurķus nomazgājiet,nosusiniet un salieciet vertikāli sagatavotajās burkās.Starpā lieciet noplaucētas aronijas. Pieberiet ūdenim cukuru,sāli un pielejiet etiķi,uzvāriet un pārlejit gurķus trīs!!! reizes ar šo marinādi.Tad burkas…

2 kg gurķu, 1/2 kg aroniju čemuru, Marinādes proporcijas:, 1 l ūdens, 70 g cukura, 30 g…

Marinēti maigi gurķīši

60 min.
Pievienoja: Inuta Gulbe

Burkānus sagrieziet salmiņos,sīpolus pusapļos,ķiploku sasmalciniet.Sterilizētās burkās lieciet gurķus,pieberiet burkānus,sīpolus,mazliet ķiploku,pievienojiet pa lauru lapiņai,piparus.Uzlejiet verdošu marinādi,piesedziet ar…

Mazi gurķīši, burkāni, sīpoli, ķiploki, lauru lapas, pipari., Marinādes proporcijas:, 1…

Kabaci kecupa

60 min.
Pievienoja: anita

kabaci nomazga,noslauka,nogriez galinus,sagriez ripas ,apcep ella,cepot parkaisa nedaudz sali,liek katla, labak aluminija, kad kabaci sacepti,uzlej visu pudeli kecupa,uzzsilda,kadas 15.min. tad karstus pilda puslitra…

2kg kabaca,neparaugusa, ella, sals, 1litrs asais kecups

Marinētu dārzeņu asorti

30 min.
Pievienoja: Gunta

Minētais daudzums paredzēts 3trīs 1l burkām. Katrā burkā liek 2-3 ķiršu lapas, pa 3 piparu graudiņiem, gabaliņu mārrutka saknes, dilles. Pēc tam burkās blīvi liek gurķus, tomātus, pa 1 čilli piparam, 3 ķiploka daiviņas. Pārlej…

gurķi - 1 kg, tomāti - 1 kg, čilli - 3 gab., ķiploki - 9 daiviņas, diļļu kāti - 6,…