Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Mājas adžika

30 min.
Pievienoja: Vita Sīle

Tomātus un ķiplokus samaļ gaļas mašīnā, pievieno sāli pēc garšas, pilda burkās un glabā ledusskapī. Var piemalt vienu pāksti Čili piparus - ja gribas asākus salātus. Ja gribas dažādot garšas, ar to pašu gaļas mašīnu piemaļ…

1 kg tomātu, 300 g ķiploku, sāls, Čili pipari, zaļumi (pētersīļi, kindza, baziliks)
[fotorecepte]omes receptes garšīgā mērce
[fotorecepte]omes receptes garšīgā mērce
[fotorecepte]omes receptes garšīgā mērce
[fotorecepte]omes receptes garšīgā mērce

[fotorecepte]omes receptes garšīgā mērce

10 min.

1. Visu sagatavojam 2. Sagriežam sīpolu ripās un ripas uz pusēm tad uzlejam uz pannas eļļu Iespiežam ķiploka daiviņu un sīpolus un apcepjam 3. Tad Pieliekam kečupu un adžiku 3.1 un vēl krējumu un pa virsu varam…

Krējums, Sīpols, Ķiploka daiviņa, Adžika, Kečups, Garšvielas

Adžika "sievasmātes mēle" ukraiņu gaumē

25 min.
Pievienoja: Bigija C

Visu samāļ ar gaļmašīnu kabačus, piparus,asos piparus un t. t. Ieliek katlā, pievieno sāli,cukuru un vāra 20 min.Pēc tam pievieno tomātu pastu, lēnām maisa kā putru,jo paliks bieza masa . Apmēram 5. min un gatavs.

3 kg. kabači, 1 kg. saldie pipari, 0.200 gr. ķiploki, 0.200 eļļa, 0.200 gr. cukurs,…

Adžika garšīgā

40 min.
Pievienoja: Ivars Mūrnieks

Sasmalcina(var virtuves kombainā)kabačus,ķiplokusun papriku.Sasmalcina arī čillī.Izņemot kabačus un tomātu mērci,visu liek katlā vārīties.Visu aizvāra,tad pievieno kabačus,tad atkal aizvāra,tad liek tomātu mērci un visu vāra 30…

3 kabači, 4 paprikas, 200 gr.ķiploki, 3 čilli pipari, 2 0.5 burkas tomātu mērces, 1 gl.…

Adzika

20 min.
Pievienoja: ineta

Tomātus un papriku nomazgā, tomātiem izgriež nabiņu un paprikai sēklas no vidus,sagriežam mazākos gabalos. Papriku,tomātus un čilli samaļ gaļas mašīnā. Lej katlā un vāra tik ilgi, kamēr katlā visa masa paliek TIEšI uz…

-2 kg tomātus, -2 kg sarkanās paprikas(citas krāsa,šoreiz gan ne), -3 gab asos sarkanos…

Adžika

30 min.
Pievienoja: gints

kaukāzenes drusciņ jāuzvāra lai paliek mīkstas,tad caur sietiņu dabuj ārā tikai masu(pats ilgākais)tad bez kautkādas kārtības caur gaļas mašīnu maļam visas sastāvdaļas traukā.samaisam un gatavs.ir doma vel pielikt selerijas,bet…

kaukāza plūmes apmēram 3 kg,ķiploki 4 galviņas(man patrāpijās pašaudzēti),pipari…

Adžika pikantā

0 min.
Pievienoja: Jugita Tropa

Burkānus sarīvējam un liekam sautēties, pievienojam glāzi eļļas. Kad ir pamīksti,pievienojam samaltu/sablenderētu papriku, un ķiplokus. Pavāram, tad pievienojam sasmalcinātus tomātus.Un pēcāk arī visu pārējo - cukuru un sāli,…

2,5kg tomāti 1kg burkāni 1kg paprika 2-3 gb asie pipari (čili) 1 glāze cukura 0,5…

Vista adžikā

0 min.
Pievienoja: Janīna Diļevka

Traukā majonēzi sajauc ar adžiku un sāli liek iekšā vistu spārniņus (stilbiņus) un liek ledusskapī uz nakti.Cep uz pannas nenotīrot no tiem majonēzi.

Vistu spārniņi (stilbiņi) 1 paciņa majonēzes 3 ēd.karotes adžikas sāls

Cūkgaļa adžikas marinādē

0 min.
Pievienoja: Kate Tereza

Marinādes sastāvdaļas saujaucam, un rūpīgi iemasējam gaļā (kādas 3 - 5 minūtes cītīgas spaidīšanas, domājot labas domas:))) , liekam ledusskapī marinēties uz nakti vai vēl labāk uz 24 stundām. Tad ņemam ārā no ledusskapja un uz…

Cūkgaļa (fileja, karbonāde, netrekns cauraudzis) Marināde: Asā adžikas mērce Nedaudz…

Svaigā tomātu, ķiploku adžika

15 min.
Pievienoja: Ineta Cirpone

Visu samaļ gaļasmašīnā, pieliek sāli, labi izmaisa. saliek nelielās burciņās, uzglabā ledusskapī.

1 kg tomāti 300 g ķiploki 1 ēd.k. sāls

Ābolu adžika

0 min.
Pievienoja: Anita Akmentiņa

Adžikai der tikai skābie āboli, vislabāk Antonovka. Ābolus nomizo, izgriež sēklotni un sagriež gabaliņos. Gaļas mašīnā samaļ notīrītu selerijas sakni, ķiplokus un zaļumus. Ābolus katliņā vāra,pielejot mazliet ūdens,līdz veidojas…

2 litri ābolu biezenis 300 grami ķiploki 1 vidēji liela selerijas sakne 1/3 glāzes…