Gaspačo

 
Autors: Gita Mārtiņsone, 17.08.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 4 palieli tomāti
  • 1vidēja lieluma zaļā paprika
  • 1vidēja lieluma dzeltenā paprika
  • 1 vidēja lieluma svaigs gurķis
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 tējkarote smalki sagrieztu čili piparu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4-6 ēd.kar. olīveļļas
  • ~ 1 sauja smalki sagriestu zaļo lociņu
  • selerija
  • ½ ēd. kar.sāls
  • 2 cieti vārītas olas

Pagatavošana:

Smalki sakapājiet (mazos kubiņos)zaļo un dzelteno papriku, gurķi,seleriju.Šīm visā sastāvdaļām jābūt vienādās devās.Sakapājiet sīpolu (sīpolam proporcionāli jābūt uz pusi mazāk nekā iepriekšējiem produktiem).

Aplejiet tomātus ar vārošu ūdeni, lai būtu vieglāk atbrīvoties no miziņas.Nomizotos tomātus arī sagrieziet kubiņos.Visu sulu, kas no tomātiem iztek griešanas laikā jācenšas saglabāt.

Smalki sakapājiet 2 daiviņas ķiploka.

Blenderī vai virtuves kombainī lieciet visas sastāvdaļas un uzlejiet pa virsu 4-6 ēd.karotes olīveļļas.Kad masa iegūst biezeņa konsistenci, beidziet blenderēt un kārtīgi uzberiet zupai sāli.Izlejiet biezzupu kādā bļodā, apsedziet ar pārtikas plēvi un lieciet ledusskapī uz stundu visam ievilkties.

Pasniedzot zupas šķivī uzber sakapātu cieti vārītu olu,zaļos lociņus, pāri palikušos sakapātos gurķus, papriku.Ieliek vidū arī krējumu(tas pēc izvēles).

P.S. Ja jums liekas, ka zupa pēc blenderēšanas sanākusi par biezu, tad pievienojiet vēl olīveļļu.

:) :) :)

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Jana
Jana
29.01.2012
kur soliitais tuncis???
Jana
Jana
29.01.2012
atvainojos, ne tur komentaars ielikaas :)
Ieva
Ieva
17.08.2010
Cik personam zupa paredzeeta?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gaspačo zupa (gaspacho)

30 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Šo ēdienu spāņi pasniedz uzkodu vietā. Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām, jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.

3 gab. gurķi, 4gab. tomātu, 1 gab. sarkanā paprika, 1gab. zaļā paprika, 1 sīpols, Dažas…

Gaspačo

20 min.
Pievienoja: Laura Burgmane

Ielej traukā dārzeņu sulu, sagriez mazos kubiciņos tomātus savā sulā un sulu no tomātiem pielej klāt. sagriez sīpolu un papriku mazos gabaliņos, pieber klāt sāli un piparus. Ja garšo asi ēdieni var pievienot nedaudz adžiku. Visu…

Tomāti savā sulā 1l, cido dārzeņu sula, sarkanā paprika 100 g, baziliks diles pētersīļi…

Gaspačo ar tunci rio mare

30 min.
Pievienoja: Ērika Kokorēviča

Dārzeņus nomazgā un nomizo. Tunci no 2 kārbām ieliek blenderī, pievieno sīpolus, papriku, ½ gurķa, 4 tomātus un ķiplokus. Sablenderē, biezeni atšķaida ar glāzi ūdens un izkāš. Pievieno sāli un melnos piparus. Atdzesē ledusskapī.…

Sastāvdaļas 4 porcijām:, 3x80g RIO MARE tuncis olīveļļā, 2 mazi sīpoli, 2 nelieli…

Gaspaco zupa dianas gaumee

20 min.
Pievienoja: diana seglina

Tomatiem nonem mizu (sadursta ar dakshu,noplaucee,zem auksta udens nonem mizu) Blendee tomaatus,pieliek smalki sagrieztu baziliku, dilles, saali.Pielej nedaudz citrona sulu, nedaudz kiplokus,elju,(labaak oliivu), pievieno…

1kg tomati (var gan dzeltenos,gan sarkanos) 0,5kg sv.gurki baziliks…

Gaspačo ar garnelēm

0 min.
Pievienoja: Kristīne Smirnova

Dārzeņus griež smalkos kubiņos, sasmalcina dilles un lociņus. Visu liek vienā traukā pielej buljonu un tomātu sulu, pievieno citrona sulu un garšvielas! pasniedzot pievieno garneles un ledu!!!

Visi dārzeņi apmēram vienādās daļās! 1Tomāts, 1 sv. gurķis, 12 cukini, 1 paprika…
Ēdiena veids: biezzupas, klimpas, knēdeļi.
Galvenās sastāvdaļas: kātu selerijas, lociņi, čili.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
17783 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 11210