Gaspačo

 
Autors: Gita Mārtiņsone, 17.08.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 4 palieli tomāti
  • 1vidēja lieluma zaļā paprika
  • 1vidēja lieluma dzeltenā paprika
  • 1 vidēja lieluma svaigs gurķis
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 tējkarote smalki sagrieztu čili piparu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4-6 ēd.kar. olīveļļas
  • ~ 1 sauja smalki sagriestu zaļo lociņu
  • selerija
  • ½ ēd. kar.sāls
  • 2 cieti vārītas olas

Pagatavošana:

Smalki sakapājiet (mazos kubiņos)zaļo un dzelteno papriku, gurķi,seleriju.Šīm visā sastāvdaļām jābūt vienādās devās.Sakapājiet sīpolu (sīpolam proporcionāli jābūt uz pusi mazāk nekā iepriekšējiem produktiem).

Aplejiet tomātus ar vārošu ūdeni, lai būtu vieglāk atbrīvoties no miziņas.Nomizotos tomātus arī sagrieziet kubiņos.Visu sulu, kas no tomātiem iztek griešanas laikā jācenšas saglabāt.

Smalki sakapājiet 2 daiviņas ķiploka.

Blenderī vai virtuves kombainī lieciet visas sastāvdaļas un uzlejiet pa virsu 4-6 ēd.karotes olīveļļas.Kad masa iegūst biezeņa konsistenci, beidziet blenderēt un kārtīgi uzberiet zupai sāli.Izlejiet biezzupu kādā bļodā, apsedziet ar pārtikas plēvi un lieciet ledusskapī uz stundu visam ievilkties.

Pasniedzot zupas šķivī uzber sakapātu cieti vārītu olu,zaļos lociņus, pāri palikušos sakapātos gurķus, papriku.Ieliek vidū arī krējumu(tas pēc izvēles).

P.S. Ja jums liekas, ka zupa pēc blenderēšanas sanākusi par biezu, tad pievienojiet vēl olīveļļu.

:) :) :)

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

aris
aris
25.06.2014
šitam visam pa virus kubiņos sagriezts arbūzs un novārīta vistas vileja sagriezta taapat kubiņos un taa pat pāris avakado. fantastik
Jana
Jana
29.01.2012
atvainojos, ne tur komentaars ielikaas :)
Jana
Jana
29.01.2012
kur soliitais tuncis???
Ieva
Ieva
17.08.2010
Cik personam zupa paredzeeta?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gaspačo zupa (gaspacho)

30 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Šo ēdienu spāņi pasniedz uzkodu vietā. Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām, jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.

3 gab. gurķi, 4gab. tomātu, 1 gab. sarkanā paprika, 1gab. zaļā paprika, 1 sīpols, Dažas…
Vienkāršā gaspačo zupa seviļas gaumē pasniegta ar siltu ķiplokmaizi

Vienkāršā gaspačo zupa seviļas gaumē pasniegta ar siltu ķiplokmaizi

30 min.
Pievienoja: Ilze Ozoliņa

1) Sīpolu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī; 2) Ķiploka daiviņu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī; 3) Gurķus nomizo, sagriež smalki un liek blenderī; 4) Tomātus no kārbas, saspiežot iepriekš rokās virs blendera,…

1 liels sīpols, 1 paliela daiviņa ķiploka, 1 daiviņa ķiploka (priekš maizes), 3 svaigi…
Ātrais gaspačo

Ātrais gaspačo

20 min.
Pievienoja: jurka

Šī ir recepte tiem, kuriem apnikušas parastās aukstās zupas ar bietēm. 1) Sākumā jāblanšē tomāti, tos aplej ar verdošu ūdeni un tad ātri atvēsina zem auksta ūdens. 2) Miziņa tad nāk pavisam viegli nost. 3)…

Tomāti, Tomātu sula, Gurķis, 2 sīpoli, Pusīte citrona, Vien ņiprs pipars, Jūras sāls…

Gaspačo

20 min.
Pievienoja: Laura Burgmane

Ielej traukā dārzeņu sulu, sagriez mazos kubiciņos tomātus savā sulā un sulu no tomātiem pielej klāt. sagriez sīpolu un papriku mazos gabaliņos, pieber klāt sāli un piparus. Ja garšo asi ēdieni var pievienot nedaudz adžiku. Visu…

Tomāti savā sulā 1l, cido dārzeņu sula, sarkanā paprika 100 g, baziliks diles pētersīļi…

Gaspačo ar tunci rio mare

30 min.
Pievienoja: Ērika Kokorēviča

Dārzeņus nomazgā un nomizo. Tunci no 2 kārbām ieliek blenderī, pievieno sīpolus, papriku, ½ gurķa, 4 tomātus un ķiplokus. Sablenderē, biezeni atšķaida ar glāzi ūdens un izkāš. Pievieno sāli un melnos piparus. Atdzesē ledusskapī.…

Sastāvdaļas 4 porcijām:, 3x80g RIO MARE tuncis olīveļļā, 2 mazi sīpoli, 2 nelieli…
Ēdiena veids: biezzupas, klimpas, knēdeļi.
Galvenās sastāvdaļas: kātu selerijas, lociņi, čili.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
19535 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 11210