Garfīlda ņamma - lazanja

 
Autors: Diāna, 15.05.2006
Iesaki:  
Garfīlda ņamma - lazanja

Sastāvdaļas

  • lazanjas plāksnes
  • 300 g maltas gaļas
  • tomātu pasta vai tomāti savā sulā
  • sarīvēts siers
  • sīpols
  • Baltajai mērcei:
  • 2 ēd. karotes miltu
  • 100 g sviesta
  • piens vai krējums
  • garšvielas - baziliks vai muskatrieksts

Pagatavošana:

1) Sagriez sīpolu un apcep malto gaļu. Pievieno tomātu pastu vai tomātu savā sulā, sāli, piparus vai citas garšvielas pēc paša vēlēšanās

2) Katliņā izkausē sviestu un apgrauzdē miltus. Pievieno pienu vai krējumu un garšvielas. Sildi un lēnas uguns, kamēr izveidojas mērce.

3) Lazanjas plāksnītes uz mirklīti iemērc verdošā ūdenī. Kad tās kļuvušas mīkstākas, noklāj ar tām veidnes pamatu. Virsū liec balto mērci, maltās gaļas mērci un uzkaisa sieru. Tad atkal liec kārtu lazanjas plāksnīšu un visu atkārto. Pēdējai lazanjas plākšņu kārtai pārlej palikušio balto mērci un kārtīgi apkaisi ar sieru.

4) Veidni liec cepeškrāsnī. Cep, kamēr siers kļūst brūns.

Lazanju sagriež gabalos pēc izvēles, bet var arī ēst kā Garfīlds - ar lielo karoti, pa taisno no veidnes!

Garfīlda ņamma - lazanjaGarfīlda ņamma - lazanjaGarfīlda ņamma - lazanjaGarfīlda ņamma - lazanja
Uzturvērtība
Izmaksas: 5,00 Ls

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Sindija
Sindija
11.04.2010  / 
Šī ir mana mīļākā lazanjas recepte.... autore ir atstājusi vaļu izdomai arī pašiem, pie sīkumiem piestrādājot.... Nosaukums pilnīgi atbilstošss
HarmonyBetty
HarmonyBetty
22.07.2010
Lasot recepti satecēja siekala mutē..būs japamēģina šī recepte..un domāju ka grādi ir aptuveni 180 :P un domaju ka var no abām pusēm cept. :P
kristiāna
kristiāna
16.02.2011  / 
nu bija baigi garšīgs
vnk superīgs
Ix
Ix
28.11.2012  / 
Gatavoju pirms pāris nedēļām pēc šīs receptes, tikai daudzumus izmantoju savus un arī garšvielas, sanāca super garšīgi. Plāksnes nemērcēju, jaivēro ir laiks, cik ilgi konrētās plāksnes jācep :) Es cepu 45min jau uzkarsētā krāsnī :) Sieru ņēmu krievijas, cepu zem follija visu, uz beigām noņēmu folliju, lai siers apbrūninās, izskatījās un garšoja super labi. Nebija arī nekādi lieki šķidrumi, jo izmantoju mērcei saldo krējumu, kas sajaukts ar miltiem līdz mērces konsistencei. Viss bija savilcies un nebija nekas saulojies :)
Victoria
Victoria
11.11.2011  / 
Jāāā, mana mīļākā lazanjas recepte :))
ņammukārumniece
ņammukārumniece
03.09.2012
Vēl nēsmu pagatavojusi bet uz cik cilvēkiem apmēram ir ši lazanjas recepte?
Kristīne
Kristīne
06.09.2013  / 
Visgardākā lazanja ko zinu un taisu vienmēr pēc šīs receptes!
Iesaku visiem!!
LauraL
LauraL
10.05.2012  / 
Super gardi sanāca, paldies :)
ieva
ieva
02.07.2012  / 
Paldies par recepti. Gatavoju vienmēr pēc šīs receptes un sanāk ņammmmīga :)
Diāna
Diāna
06.09.2011  / 
Garfīlda cienīga lazanja! Mēs pieaugušie un pat abi mazie ķipari jau kuro reizi mielojamies ar to! PALDIES!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Lazanja ar zivs fileju

60 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Zivs fileju nosusina, sagriež garenos gabaliņos, pārkaisa ar sāli, pipariem, zaļumiem, pārlej citrona sulu, noslogo, atstāj stundu ievilkties. Sīpolus apcep eļļā. Tomātus bez mizas pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu, sasmalcina,…

250 g lazanjas, Pildījums:, 500 g mencas filejas, 1 citrona sula, 3 ēdamk. sasmalcinātu…

Lazanja ar sēnēm un sieru

60 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Uzvāra maisījumu no buljona, piena un saldā krējuma. Savāra kopā ar miltu mērci un vāra 1 minūti. Pievieno garšvielas Dārzeņus notīra, smalki sagriež. Aptuveni 8 minūtes blanšē 100 ml vāroša ūdens. Nolej ūdeni. Notīra un sagriež…

250 ml buljona, 250 g piena, 250 g saldā krējuma, 100 g miltu mērces, Sāls, pipari, 500…

Lazanja alla boloneze

127 min.
Pievienoja: Inga Ozola

Lai sagatavotu šo lazanju vispirms ir jāsagatavo divas mērces. Jāsāk ar mērci Boloneza (tā jāgatavo ilgāku laiku). Mērce Boloneza. Sasmalcina (sarīvē) selerijas, burkānu un sīpolu. Katlā ielej olīveļļu un apbrūnina sasmalcinātos…

milti - 50g, 500 g maltas gaļas (cūka+liellops), 2/3 paciņas sviesta, liels sīpols (apm.…

Lazange

80 min.
Pievienoja: Linda Varesa

Masa Nr.1 Sacep malto gaļu ar garšvielām un liek sautēties lielākā pannā vai traukā( es izmantoju vokpannu, man viņa ir liela un no čuguna, ļoti parocīga lielu daudzumu ēdienu pagatavošanai). Tad notīra, nomazgā un uz rupjās…

700 g maltās gaļa (1:1 Cūkgaļa : Liellopu) 500 g burkāni 1-2 sīpoli 2-4 daiviņas…

Emīlijas - romanjas lazanja

0 min.
Pievienoja: Juta G.

Mērcei uzkarsē sviestu, tajā iesijā miltus un maisot apbrūnina. Tad pakāpeniski iemaisa pienu un visu maisot vāra 3 min. Pēc tam iemaisa 150 g sarīvēta siera, pieliek sāli un tikko maltus baltos piparus. Visu pavāra 2…

25 g sviesta 25 g miltu 0,5 l piena 300 g siera sāls malti baltie pipari 50 g vārītas…
Ēdiena veids: gaļas ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: lazanjas plāksnes.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
67852 reizes