Gards kartupeļu sacepums

 
Autors: Marta Jeske, 28.01.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 4 vidēji lieli kartupeļi, kas gatavojot neizjūk
  • 4 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 10 timiāna zariņi vai 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 200 ml piena
  • 1 naža gals paprikas pulvera
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 šķipsniņa pipari
  • taukvielas veidnes ieziešanai

Pagatavošana: 55 min.

Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 190 C. Ieziediet ar taukvielām karstumizturīgu sacepumu veidni un pagaidām nolieciet sāņus.

Kartupeļus nomizojiet un sagrieziet ½ cm biezās šķēlēs. Lieciet katlā, pārlejiet ar aukstu ūdeni, pievienojiet sāli un ūdeni uzkarsējiet, līdz tas sāk vārīties. Vāriet kartupeļus apmēram 10 minūtes, līdz šķēles ir pavisam mīkstas. Nokāsiet un nokieciet nedaudz sāņus.

Pēc tam nomizojiet sīpolus un ķiploku. Sīpolus sagriezt šķēlēs, ķiploku sīki sakapājiet. Pannā sakarsējiet olīveļļu, sīpolus un ķiplokus cepiet apmēram 15 minūtes, līdz sīpoli kļūvuši caurspīdīgi.

Timiāna lapiņas noplūciet no kātiņiem un sakapājiet. Sacepumu veidnē lieciet vienu kārtu kartupeļu. Pārkaisiet ar timiānu, sāli un pipariem un noklājiet ar sīpoliem. Šo procedūru atkārtojiet divas reizes. Pēdējai kārtai jābūt sīpolu kārtai. Visam pāri pārlejiet pienu un pārkaisiet paprikas pulveri. Sacepumu lieciet karstā cepeškrāsnī (170 C temperatūrā) un cepiet apmēram 25 minūtes, līdz kartupeļi ir kļuvuši viegli brūni. Tūlīt pasniedziet galdā.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Sātīgais kartupeļu sacepums

0 min.
Pievienoja: keda

1. Vārītus kartupeļus sagriež sķēlēs vai arī nevārītu kartupeļu šķēles apcep sviestā. Kārto uz plāts,cepamās vednes vai bļodas, kas apsmērēta ar sviestu un tajā iekaisīta rīvmaize. 2. Saputo olas, pievieno sāli, nedaudz piena…

8 kartupeļi 2-3 olas 1 ēdk. sviesta ½ glāzes piena vai 2 ēdk. krējuma 2 ēdk. sarīvēta…

Rīvētu kartupeļu sacepums

0 min.
Pievienoja: Diāna

Nomizotus, noskalotus kartupeļus sarīvē, masai nospiež sulu,pievieno sāli, rūgušpienu, dzeramo sodu. Ietaukotā veidnē liek masu, pārliek ar sviesta piciņām, cep cepeškrāsnī (40 minūtes). Pasniedz ar skābu krējumu.

1 ½ kg kartupeļu 1 glāze rūgušpiena 50 g sviesta sāls dzeramā soda

Kartupeļu sacepums ar šķiņķi un ananāsiem

30 min.
Pievienoja: Evija Balode

Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs. Cūkgaļu strēmelītes. Visu kārto stikla karstumizturīgajā traukā (vidēja izmēra). Vispirms liek kartupeļu kārtu, tad šķiņki, tad ananāsus un tad garšvielas. Pēc tam nākošo kārtu, līdz viss…

6-8 vidēja lieluma kartupeļi 250 gr kūpināta cūkgaļa mazā bundža ananāsu kompota (tas,…

Rīvētu kartupeļu sacepums

0 min.
Pievienoja: regina zilinska

Gaļu sagriežam palielos gabaliņos ( kā gulašam), apcepam ar sīpoliem.Kartupeļus samaļam( es maļu ar gaļas mašīnu ,ar smalko sietiņu) Kartupeļu massai klāt lejam sacepto gaļu ar visiem taukiem.Liekam klāt sāli(garšojot) un…

1.1.kg. kartupeļi (var vairāk) 2.cauraudzi ( vai kūpinātu treknāku gaļu) 3.2.galviņas…

Vienkāršais kartupeļu un sēņu sacepums

0 min.
Pievienoja: Solveiga

Sēnes sagriež vidēji lielos gabaliņos, sacep un cepšanas beigās pievieno sāli un piparus. No sēnēm atsevišķi sacep gredzenos sagrieztus sīpolus. Nevārītus kartupeļus sagriež plānās šķēlēs. Padziļu cepšanai cepeškrāsnī domātu…

kartupeļi sēnes (vislabāk bekas, gailenes, var izlīdzēties ar ziemai…
Laiks
55 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
21017 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 15906