Gardais pieneņu medus

 
Autors: Aina Sņegova, 12.05.2007
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 600 pieneņu ziedu
  • 3 l ūdens
  • 0.5 l ābolu sulas
  • 3 kg cukura

Pagatavošana:

Ieber dzeltenos ziediņus katlā.

Pielej ūdeni un vāri 20 min.

Noturi 24 stundas.

Izkās un pielej ābolu sulu šķidrumam, kas radies.

Pieber visu cukuru.

Vāri uz mazas uguns 2-3 stundas.

Šo darbību rezultātā rodas MEDUS, kas atšķirībā no bišu medus nesabiezē. :)

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pieneņu medus 3

Pieneņu medus 3

180 min.
Pievienoja: Solveiga

Šī recepte nāk no ASV, izlasīju to kādā TipNut.com mājas lapā.

Pieneņu ziedi - 300 gab., ūdens - 1 l, cukurs - 1 kg, citrons - 1 gab.

Pieneņu medus

0 min.
Pievienoja: Antra Apanasjonoka

Pieneņu galviņas ievāc agrā saulainā rītā, kamēr ziedi pilni ar nektāru. Ziedus aplej ar ūdeni, pievieno nemizotu, sagrieztu citronu un vāra uz lēnas uguns apmēram 1 stundu. Tad caur marli izkārš, pievieno cukuru un vēlreiz vāra…

200 galviņu pieneņu, 1 l ūdens, citrons1 kg cukura

Pieneņu medus 2

1 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

sarauj dzeltenus pieņenziedus,rūpīgi noskalo,nodala dzeltenās ziedlapiņas,novieto tās katliņā un pārlej ūdeni un atstāj uz diennakti,lai nostāvas.tad pievieno cukuru un ar visu mizu sarīvētu citronu.vāra ūdens peldē 15-20…

200 pieņenziedi 1l ūdens 2gl.cukurs 1citrons

Pieneņu sīrups jeb pieneņu medus

0 min.
Pievienoja: Dace Makevica

Pieneņu galviņas nomazgā, ieber katlā un uzlej 1 litru ūdens. To vāra 1 stundu. Tad nokāš. Šķidrumam pieber 1 kg cukuru un vāra 1 stundu. Pilda burkās!

1.350 pieneņu galviņas 2.1l ūdens 3.1 kg cukurs

Medus kūka ar riekstiem un rumu

60 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Biskvīts: Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, pieliek medu, samaisa, tad pievieno sodu un miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. ½ mīklas liek ietaukotā, ar miltiem apbērtā kūkas pannā. Cep apm. 10 – 15 min. Kamēr biskvīts…

Biskvītam:, 3 gab. olas, 1 glāze cukurs, 1 glāze medus, 2 strīķētas tējkarotes…
Ēdiena veids: konservi, medus.
Galvenās sastāvdaļas: pienenes, ābolu sula.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
6565 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 12645