Gan biešu salāti gan biešu zupa

 
Autors: Ina Fominova, 03.05.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 kg sarkano biešu
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg sīpolu
  • 1kg tomātu
  • 200 g cukura
  • 2 galviņas ķiploku
  • zaļumi
  • sāls 2 tējkarotes
  • malti pipari ½ tējkarotes

Pagatavošana: 60 min.

Bietes novāra, nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem. Tomātus applaucē, novelk miziņas un sasmalcina.

Visu liek katlā, pieber sasmalcinātas dilles, pētersīļus, pielej eļļu un sautē minūtes 10.

Tad pieber cukuru, sāli, piparus un ar ķiploku spiedi piespiež ķiplokus. Pasautē vēl 3-5 minūtes, karstu pilda burkās un aizvāko.

Ir garšīgi gan kā salāti, gan arī ļoti viegli izvārīt zupu. Atliek ielikt katlā, piebērt kubiņos sagrieztus kartupeļus un vērīt līdz kartupeļi mīksti. Pasniedzot pieliek krējumu un sakapa†u vārītu olu un pārber ar lociņiem.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Biešu-siera salāti ar olu

20 min.
Pievienoja: Eva Gulbe

Novāra bietes un olas,sarīvē sieru,sarīvē burkānu uz smalkās rīves.Kad bietes un olas novārītas - arī tās pierīvē klāt.Tad ar ķiplokspiedi piespež klāt ķiplociņu,pievieno majonēzi un krējumu un gatavs! :) Labu apetīti!

Vidēja lieluma biete vai divas mazas, siers apm. 200gr., ķiploka daiviņa (1gb.), olas…
Biešu-siera salāti

Biešu-siera salāti

10 min.
Pievienoja: Daina Lilija

1) Uz sakņu rīves sarīvē bietes, sieru. 2) Izspiež ķiplokus 3) Zirnīšus aptuveni 50 sek. uzsildam mikroviļņu krāsnī un visu sajaucam kopā ar kējumu, majonēzi un sāli. Labu apetīti!

500 g vārītas bietes, 250 g siers, 100 g saldētie zirņi, 3 ķiploku daiviņas, Majonēze,…

Biešu salāti poļu gaumē

0 min.
Pievienoja: Evita

Bietes sarīvēsajauc ar sasmalcinātiem sīpoliem, apslaka ar ābolu etiķi, pievieno garšvielas un rīvētus mārrutkus, liek salātu traukā un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

300g vārītu biešu 50g sīpolu sāls,cukurs ābolu etiķis 1tēj.k mārrutku pētersīļi

Skābu ābolu un biešu salāti ziemai

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

bietes novāra,nomizo,sagriež gabaļinos.ābolus nomizo,izņem serdes,sarīvē.sīpolus sasmalcina.visu sajauc,pilda burkās.pārlej marinādi,liek pasterizēt 85grādu t.:0,5l.-8min.,1l.10-12min.aizvāko.var lietot arī plastmasas vāciņu.

500gr.skābu ābolu 500gr.biešu sīpols marinādei- uz 1l.ūdens ņem…

Biešu salāti ar riekstiem

0 min.
Pievienoja: Diāna

Bietes sagriež šķēlītēs. Rūpīgi samaisa visas mērces sastāvdaļas. Noskalo salātus, sagriež plānās ripiņās sīpolus un sadrupina riekstus. Salātus kārto četros šķīvjos, virsū liek atdzisušas bietes un uzlej mērci. Rotā ar sīpoliem…

6-8 'vārītas bietes ½ kruzuļainas salātgalviņas Mērcei: 2 ēdamk. eļļas 2 ēdamk.…
Ēdiena veids: konservi, salāti.
Galvenās sastāvdaļas: bietes.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
10081 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 1660