Gaisīgās rauga pankūkas

 
Autors: Baiba ---, 14.02.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1 glāze piens
  • 1 glāze ūdens
  • 2 olas
  • 1.5 ēdamk. cukura
  • 0.5 tējk. sāls
  • 25 g rauga
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno ūdeni, tad, visu laiku maisot, pievieno miltus, lai neveidotos kunkuļi. Ļauj mīklai uzrūgt, aptuveni 40 min.

Pēctam pievieno olas, sāli, cukuru, samaisa un ļauj 1-1.5 h uzrūgt. Pēctam vairāk nemaisa. Ar aukstā ūdenī apslapinātu ēdamkaroti ( lai mīkla neliptu klāt ) ņem mīklu, un eļļā cep mazās pankūkas. Sanāk ļoti garšīgas un gaisīgas!

Labu apetīti!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Men
Men
25.05.2014  / 
sodien cepsu 20:00
Helena
Helena
02.08.2011  / 
Man ļoti patika pankūkas, kuras gatavotas pēc šīs receptes. Esmu gatavojusi gan pēc receptes no Ņ.Masiļūnes grāmatas Latviešu ēdieni, gan no cita lietotaja rceptes ar saldo krējumu, gan, kur bija atsevišķi jāputo olu baltumi un dzeltenumi, šī manuprāt viss vienkāršākā un garša atbilst manai gaumei. Pankūkas sanāca, pufīgas, biezas un ar maigu rauga garšu. Sākumā gan mulsināja ierauga gatavošana ar visu miltu daudzumu, jo faktiski sanāca bieza mīlka... un pēc tam to jaukt kopā ar olu bija vēl mulsinošāk. Bet rezultāts labs!
Inga
Inga
13.05.2012
Viegla un laba recepte ar gardam pankukam!Iesku pameginat!
Laura
Laura
18.02.2010  / 
Paldies - garšīgi!
Sintijai
Sintijai
25.03.2012
Nedrīkst pārraudzēt! Ja nevar izcept uzreiz, jāliek ledusskapī, lai apstādinātu rūgšanu un tad var "atdzīvināt'',, nākamajā dienā.
tagad cepu
tagad cepu
13.03.2014
Lkm sanaca bet man loti garso...
Mana mila recepte!!
Teiksma
Teiksma
18.12.2010  / 
Pameginaju un sanaca ljoti labi!
Sintija
Sintija
08.01.2012
Taisiju visu precīzi pēc receptes,bet man iznāca rūgtas,garšoja pēc rauga,kautarī raudzēju vēl ilgāk nekā bija rakstīts,atstāju raudzēties līdz rītam bet vienalga tas pats. Kāpēc tā? Milti nebija rūkti!
Elina
Elina
02.08.2011
Izmeginashu sodien!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rauga pankūkas ar saldējumu un šokolādi

20 min.
Pievienoja: Anitra Zīle

Siltam pienam pieliek raugu, piesijā miltus, samaisa, uzraudzē. Uzrūgušai mīklai pieliek sāli, ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, kausētu sviestu, pierīvē citrona miziņu, pieliek saputotus olu baltumus, visu viegli samaisa un…

1 glāze piens, 10 g raugs, 300 g milti, 1 apelsīns, 80 g sviests, 2 ēd. karotes cukurs,…
Rauga pankūkas

Rauga pankūkas

50 min.
Pievienoja: Ilma Hermansone

Raugu atšķaida remdenā pienā. Miltus iesijā bļodā, pievieno pienu ar raugu un olu dzeltenumus, pieliek sāli, cukuru, visu labi sakuļ un raudzē 30 min. Pēc tam pievieno saldo krējumu un saputotus olu baltumus.…

300 g miltu, 250 g piena, 3 olas, 100 g saldā krējuma, 20 g rauga, 1 ēdamk. cukura, naža…

Rauga pankūkas 2

0 min.
Pievienoja: Ilma Hermansone

No griķu miltiem un rauga (atšķaida remdenā pienā) iemaisa ieraugu un pārsegtu raudzē siltā vietā 40 – 60 min. Tad olu dzeltenumus ar sviestu, cukuru un sāli sakuļ, pieliek izsijātus miltus, maisot pielej skābo krējumu un…

250 g griķu miltu, 250 g kviešu miltu, 200 g piena, 200 g salda krējuma, 200 g skāba…

Rauga pankūkas

0 min.
Pievienoja: Antra Apanasjonoka

Olas sakuļ, pievieno uzsildītu pienu, cukuru, sāli, atšķaidītu raugu, izsijātus miltus, samaisa un siltā vietā uzraudzē. Uzrūgušu mīklu ar karoti liek pannā sakarsētos taukos un cep gatavus.

2 glāzes miltu, 1.5 glāze piena, 2 olas, 1 ēdamkarote cukura, sāls, 1 tējkarote raugatauki

Ābolu rauga pankūkas

0 min.
Pievienoja: Andra Lunda

Olas un cukuru saputo. Pievieno pienu, sāli un miltus. Krietni samaisa. Raugu izkausē siltā ūdenī un iemaisa mīklā. Pieber ābolus (āboli nomizoti, sagriezti šķēlītēs). Uzraudzē siltā vietā 30 – 40 min. Cep labas kvalitātes eļļā.

600 g miltu, 3 olas, 100 g cukura, 450 g piena vai ūdens, ½ tējk. sāls, 20 g rauga, 4-5…
Ēdiena veids: pankūkas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
20439 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 15981