Gaisīgā ābolkūka

 
Autors: Dēlia Gardēde, 01.03.2007
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 150gr cukura
  • 90gr míksta sviesta
  • 3 olas
  • 150gr kviešu miltu
  • 2 tējk.cepamā pulvera
  • 1 maza citrona sula un sarīvēta miziņa
  • 3 āboli sazgriezti smalkos gabaliņos
  • 1 tējk.kanēļa sajaukta ar 2 ēd.kar.cukura
  • 50gr rupji samaltu lazdu riekstu vai mandeļu

Pagatavošana: 30 min.

1.Saputo cukuru ar sviestu labi kopā.

2.Pamazām pievieno olas un turpina putot.

3.Tad iesija miltus un cepampulveri.Pievieno citrona miziņu un sulu, visu samaisa.

4.Iemaisa mīklā sagrieztos abolus.

5.Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu tajā.

6.Pārkaisa ar kanēļa- cukura maisījumu un samaltajiem riekstiem.

7.Liek cepties uzkarsētā 180C cepeškrāsnī 25-30 minūtes.

8.Gatavību var parbaudīt ar pirkstu paspiežot ābolkūku, tai jābūt pastingrai.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Kido
Kido
21.09.2010  / 
Baig labaa! Citrons piedod interesanto garshu un kopaa ar aabolu super. Jaapameegjina buus ar laimu, kaa Gunde iesaka. Rieksti pa virsu vareetu arii nebuut, bet nu par cik kaut kam ir jaabuut, tad ir ok :)
Ilona
Ilona
17.05.2011  / 
Ljoti garshiigi! Man gan liekas, ka tie rieksti vai mandeles pa virsu piedod tieshi veelamo efektu. Kraukshkiiga virsinja!
nu nu
nu nu
31.05.2009
Patika variants ar mandeļu skaidiņāmm. Paldies!
Mellene
Mellene
24.10.2010  / 
Patīkama, mājās ceptas kūkas sajūta. Viegli pagatavot, un sanāca labi arī bez cepampapīra un citrona vai laima (vienkārši nebija).
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gaisīgās mēlītes

40 min.
Pievienoja: Inese Šneidere

Sarīvē margarīnu, pievieno miltus, krējumu samīca ,ieliek ledusskapī uz 2 stundām. Izrullē, uzber pa virsu cukuru, norullē, sagriež rombiņos. (Ja slikti rullējas pievieno krējumu) Cep cepeškrāsnī 180- 200 grādos. Sanāk…

200 g margarīna (atdzesēta), 200 g krējuma, 2 glāzes miltu, cukurs

Ātrā ābolkūka

30 min.
Pievienoja: Gundega Brīnuma

Miltus ar sviestu un krējumu samīca viendabīgā masā, līdz tā nelīp pie rokām. Sadala 2 daļās. Vienu daļu izrullē, noklāj ar smalki sagrieztiem āboliem, pārkaisa ar kanēli un cukuru. Liek virsū otru mīklas daļu un pārsmērē ar…

5 ēdamkarotes skābā krējuma, 1 paciņa sviesta, 2-4 ēdamkarotes miltu, 3-4 skābi āboli, 1…

Ābolkūka

0 min.
Pievienoja: Arturs Jurevics

Saputo olas ar cukuru, pielej kefīru, samaisa. Pieber miltus, sāli, sodu. Mīklu lej formā, pa virsu saliek plānos gabaliņos sagrieztus ābolus, pārber ar cukuru un kanēli.

2 olas, 2 glāzes cukura, 1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 tējkarote sodas, sāls,…

Ābolkūka "vecrīgas"

0 min.
Pievienoja: Grieta

Aukstu margarīnu ar rupjo sakņu rīvi ierīvē miltos,pieliek šķipsnu sāls un kŗējumu. Sastrādā mīklā.Sadala uz pusi un ieliek saldētavā uz 30 min. Uz cepamā papīra katru daļu plāni izrullē,vienai daļai pārliek sagrieztus ābolus…

300 gr margarīna 3 glāzes miltu sāls 1 glāze vai 200 gr skāba krējuma Āboli,cukurs,kanēlis

Ābolkūka ar mandelēm

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Sviestu saputo ar cukuru un pievieno olu, vēl puto. Pieliek garšvielas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Uz plāts uz klāj pergamentu, uz tā uzlej mīklu. Mīklu bagātīgi noklāj ar sagrieztiem āboliem, pārber ar kanēli un…

200 g sviesta, 200 g cukura, 275 g miltu, 1 ola, citrona miziņa, 1 tējk. cepamā pulvera,…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, kūkas, pīrāgi, rauši.
Galvenās sastāvdaļas: citroni, kanēļa mizas, kanēļa standziņas, lazanjas plāksnes, mandeles.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
27085 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 12235