Franču crepes, jeb plānās pankūkas

 
Autors: Līva Klirta, 06.03.2008
Iesaki:  
Franču crepes, jeb plānās pankūkas

Sastāvdaļas

  • Lai pagatavotu apmēram 8 plānas pankūkas nepieciešams:
  • 1. – 200 g kviešu miltu.
  • 2. – 3 olas.
  • 3. – 1/8 l ūdens
  • 4. – ¼ l piena ‚ vislabāk netrekno)
  • 5. – 2 ēdk. eļļas
  • 6. – ¼ tējkarotes sāls.

Pagatavošana:

Un nu ķersimies pie darba:

1. – Jāņem salātu bļoda, un tajā jāsaputo (var arī samaisīt) miltus ar pienu. (Ļoti jācenšas bez kunkuļiem).

2. – Pie tikko gatavotās masas jāiesit olas, un jāsakuļ.

3. – Tulīt pēc tam pievieno masai sāli, eļļu un atkal samaisa.

4. – Pielej ūdeni, un ļauj mīklai nostāvēties 15 minūtes. (pa starpām nemaisot). (Bet! Mīklai jāsanāk ļoti, ļoti šķidrai, par to nevajag uztraukties, un miltus vēl papildus klāt nevajag bērt. Tāpat arī ar cukuru – to klāt bērt nevajag).

5. – Ietauko pannu, bet ļoti maz jāpievieno eļļa. (Ir pat tādas īpašās pannas kurām ir tādas kā pumpiņas uz iekšu, tām vispār eļļu nevajag). (Pannu var ietaukot ar papīra salveti, vai to darīt ar parasto pārtikas otiņu)

6. – Uz pannas liek 1 kausiņu mīklas, un turot pannu rokā, mīklu izlaista pa visu pannu, tā lai sanāk liels aplis.

7. – Kad apļa maliņas sāk čokuroties un celties uz augšu, tad pankūka jāgriež otrādi. (To var darīt ar lāpstiņu, bet īstiem profesionāļiem, ieteiktu pankūku mest riņķī – tomēr process jau arī uzlabo garšu)

8. – ja neesmu kaut ko piemirsusi, tad vajadzētu sanākt īstām franču plānajām, gandrīz kā pēc Lurdello receptes. Garšīgi tās ēst ar ievārījumu, to ietinot pankūkā iekšā, turpretī lai gatavotu gaļas pankūkas šī recepte neder.

LABU APETĪTI, VIESIEM GARDĒŽIEM!

Franču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkas
Uzturvērtība
Izmaksas: 1,00 Ls

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Jans
Jans
31.10.2010
Pankūkas labas, tikai nesaprotu kāds te sakars arFranciju. Tieši tādas cepa mana vecmamma, mamma. Un tādas cepu arī es. Lai izliktos gudrai nevajag izdomāt visādus brīnumus.
Anny
Anny
09.05.2010  / 
Super pankūkas !
Nii
Nii
09.11.2009  / 
gribēju pateikt lielum lielu plds par jauko recepti. pankūkas izdevās vnk lieliski un tgd kādas pāris dieniņas varēšu kojās neko negatavot :D
Regīnai
Regīnai
09.09.2012
Pārgudrās ir tās , kas visparastākās plānās pankūkas sauc par krepēm un vēl franču un nevis tās, kas visu mūžu tādas cepušas un iznākušas garšīgas plānās pankūkas un nevis kaut kādi ārzemju brīnumi. Var jau arī siļķes saukt par āfrikāņu tuterplenkiem.
Beatrise
Beatrise
31.03.2012  / 
Nu vienkārši šausmīgi, lasot komentārus izskatās ka neviens nav mācējis pankūkas cept, kas jūs no mēnesi esat nokrituši, un bērnībā nekad neko tādu neesat gatavojuši!
Laurai
Laurai
18.09.2012
Nu Francijā lai sauc kaut par vakardienas avīzēm. Baltkrievijā kartupeļus sauc par buļbām, taču nevienam idiotam neienāk prātā kartupeļu biezputru saukt par buļbu putru. Jūti starpību??? Te ir Latvija un nevis Francija. Nav runa par ēdieniem, kam nav latviska tulkojuma.
Jans Beatrisei
Jans Beatrisei
02.04.2012
Tieši tā, visparastākās ikdienas pankūkas! Bet te - franču un vēl crepes.
dīvaini
dīvaini
28.08.2012
Hmm,visparastākās pankūkas,man ir 12 gadu,bet es nolēmu paskatīties,ka varbūt ir arī savādākas receptes pankūkām,paskatoties sapratu ka tas pats vien ir.Visi baigi pēc receptēm te skatās:)
Laurim
Laurim
29.12.2012
Nuja, un baltkjrievi apvainosies ka 'buļbas apsaukā par kartupeļiem, cibuļas par sīpoliem u.t.t. Varbūt pieteiks karu. Vienkāŗši autors gribēja pazīmēties un parastas pankūkas sauc par krepēm. Lai taču tiek, tikai jau pietiekami esam savā valodā pārņēmuši visādus švešus un latviešu mēlei pat neizrunājamus vārdus. Nu cepiet taču garšīgas pankūkas, lai autors cep savas krepes, kaut vai Burkina Faso gaumē
artis
artis
27.08.2014  / 
es domaju ka labāk būtu ar divām olām jo savadk to olu riktigi jut
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Plānās pankūkas

0 min.
Pievienoja: Inga Ozola

Miltus sajauc ar cukuru, sāli, kanēli. Maisot pakāpeniski pievieno piena, medus, olu un ūdens maisījumu. Kad mīkla sajaukta viendabīgā masā, lēnām pielej eļļu un atlikušo ūdens daļu. Ļauj mīklai pusstundu nobriest. Sakarsē…

milti - 390 g, piens - 0,35 ml, olas - 210 g, cukurs - 160 g, eļļa - 0,08 ml, sāls - 9…

Plānās pankūkas ar ievārījumu

0 min.
Pievienoja: Marina Kanonoviča

Olas sakuļ ar sāli, nedaudz cukura, pielej 3/4 no paredzētā piena daudzuma, lej bļodā miltus un samaisa. Pēc tam pielej atlikušo pienu un samaisa viendabīgu (līstošu) mīklu un atstāj 25-30 min., lai milti uzbriest. Pannu…

200 g kviešu miltu, 400-480 g piena, 1-2 olas, sāls, cukurseļļa

Plānās pankūkas

60 min.
Pievienoja: Arturs Jurevics

Sakuļ olas ar cukuru un pievieno pienu. Tad uzmanīgi iesijā miltus, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno nedaudz sāls un nedaudz cepamās eļļas. Uz pannas sakarsē nedaudz eļļas un liek pankūkas cepties. Mīklai jābūt pašķidras…

kviešu milti, olas, piens, sāls, cukurs, eļļa

Plānās pankūkas

30 min.
Pievienoja: vineta auziņa

Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā iesijā miltus, pielej pa daļām atlikušo pienu, izkausētu sviestu, samaisa vienveidīgu pašķidru mīklu un ļauj 25-30 minūtes stāvēt. Mīklu lej ar karoti uz…

120 g piena, 60 g kviešu miltu, 5 g sviesta, 3 g cukura, 1/2 olas, 10 g tauku, sāls

Plaanaas pankuukas ar svaigu zemenju zapti

60 min.
Pievienoja: saules meita

Palielaa traukaa iesit olas, saali un cukuru, visu samaisa un pievieno pienu. samaisa. pieliek klaat miltus. samaisa. pievieno uudeni taa, lai neveidojas kunkulji. miiklu atstaaj uz minuuteem 15 ievilkties. pa to laiku nomazgaa…

4 svaigas olas, saals, 3 eed.karotes cukura, 1 glaaze svaiga piena, 300 - 400 g miltu, 3…
Ēdiena veids: pankūkas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
56571 reizi