Haizivs folijā

 
Autors: jurka, 08.10.2012
Iesaki:  
Haizivs folijā
Vairāk

Sastāvdaļas

  • Haizivs
  • Citrons
  • Dilles
  • Citronpipari
  • Alumīnija plēve

Pagatavošana: 25 min.

* Ik pa laikam arī pie mums kaut kas neierastāks ir iegādājams,piemēram, haizivs. Tā kā viņas mums neganās pie Lielupes ietekas jūrā, tad, protams, ir saldētas un tas bija iemesls, kāpēc netaisīju steiku klasiski, bet gan zivi folijā, un tā arī ir mazāka iespēja to salaist dēlī, vienīgi jāseko uzmanīgi pagatavošanas laikam.

Haizivs folijā 1

1) Zivs saldēta. tāpēc jāatlaidina, interesanti, ka jēla tā nesmaržo pēc zivs, bet gan drusku pēc kalmāriem, drusku pēc krabja gaļas.

Haizivs folijā 2

2) Šāda zivs katru dienu netiek ēsta un tāpēc nebūs nekādas stipri nomācošas piedevas vai marinādes - siers, majonēze un sojas mērce lai paliek citām reizēm. Šoreiz pa klasisko - zivs, drusku jūras sāls, mazliet citronpiparu, drusku dilles un plāna citrona šķēlīte. Var vēl askētiskāk un iztikt ar sāli un melnajiem/maltajiem pipariem.

Haizivs folijā 3

Nu vienu drusku asāku ar divām čillī ripiņām - priekš sevis.

Haizivs folijā 4

3) Nu tālāk jāietin folijā, jāprovē tā, lai sanāktu kaut kas konvertveitīgs ar locījumu uz augšu, lai būtu gana blīvi un šķidrums netecētu ārā, kad tiks gatavots. No manis locītājs kā no Bērziņa orators, bet beigās sanāca.

Haizivs folijā 5

4) Un tagad - viss -, atliek ielikt jau uzkarsētā krāsnī, kurā ir 180 grādi uz 15 minūtēm, jāskatās pēc gabalu lieluma, bet tādiem ne visai lieliem gabaliem tas būtu optimāls laiks šim pagatavošanas veidam - viens pīpes - karpa, lasis vai kas cits no zivīm.

Haizivs folijā 6

5) Nu re, var ēst.

Labu apetīti!

Haizivs folijā 7

Haizivs folijā
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Haizivs steiks

180 min.
Pievienoja: Santa

Iepriekšējā vakārā atbrīvoju steiku no ādas un steiku iemarinēju majonēzē ar zivju garšvielu. Nākamajā dienā ietinam folijā un liekam cepeškrāsnī 200 grādos. Pa to laiku sataisam marinādīti - saspiestas 3 daiviņas ķiploka,…

Haizivs steiks vai fileja, Majonēze, Ķiploki, Sīpols, Pētersīļi, Loki, Citrons vai…

Vienkāršie kartupeļi ar gaļu folijā

40 min.
Pievienoja: Santa Zelča

Ļoti vienkāršs un garšīgs ēdiens!!! Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no ēdāju skaita. Mums parasti pietiek ar diviem trim nelieliem kartupeļiem uz vienu cilvēku. Pagatavošana: Kartupeļus nomizo un pārgriež uz pusēm, tā lai…

1. kartupeļi, 2. žāvēta cauraugusi cūkas krūtiņa vai jebkura cita gaļa, 3.folijs.

Lasis folijā ar sīpoliem 4 cilv

30 min.
Pievienoja: Aija

1. Paņem foliju un uzliek lasi ar ādu uz folijas, apber ar citronpipariem un sāli (ja lasis nav bijis sālīts) 2. Sagriež salmiņos sīpolu un uzber virsū lasim, foliju aizloka ciet. 3. Liek krāsnī uz 250grādiem cepties uz kādām…

1/2kg svaigs vai sālīts lasis, 1 sīpols, citronpipari, sāls, folija

Grilēts haizivs steiks margarita

120 min.
Pievienoja: Salas Zivis

Samaisa visas marinādei paredzētās sastāvdaļas. Steikus noskalo un sagriež 3 - 5 cm biezos gabalos, ievieto marinādē un tur 90 min. Steikus izņem no marinādes. Pagatavo vēl vienu porciju marinādes un noliek malā. Pārpalikušo…

2 haizivs steiki, 3 ēdamk. skābā krējuma, Marinādei:, 4 ēdamk. tekilas, 3 ēdamk. laima…

Haizivs kebabs

70 min.
Pievienoja: Salas Zivis

Ananāsu gabaliņus nosusina. No ananāsu sulas, sojas mērces, heresa, brūnā cukura, ingvera, saspiesta ķiploka un sinepju pulvera pagatavo marinādi. Sagriež zivi 3 cm lielos gabalos, liek bļodā un pārlej ar marinādi, marinē vismaz…

1 kg haizivs gaļas, 450 g konservētu ananāsu gabaliņu, 8 ēdamk. sojas mērces, 4 ēdamk.…
Ēdiena veids: zivis.
Galvenās sastāvdaļas: citroni, dilles, zivis.
Laiks
25 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
957 reizes