Foreļu zupa

 
Autors: Kristīne, 15.05.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamk. sviesta, 1 ēdamk. pilngraudu kviešu miltu, ½ l zivju buljona, 1 kūpinātas filejas forele, 1 ēdamk. Creme fraiche, sāls, pipari, kurkuma, 1 ēdamk. sakulta krējuma, 1 ēdamk. sakapātu estragona lapiņu, neliels gabaliņš svaigu mārrutku.

Pagatavošana:

Sviestu un miltus ieliek pannā, uzkarsē un labi samaisa. Pastāvīgi maisot, pannā izlej zivju buljonu. Ļauj uzvārīties, pēc tam karsē uz nelielas liesmas 10 minūtes pannā ar vāku.

Foreles fileju sagriež mazos gabaliņos, ieliek pannā. Pievieno Creme fraiche, sāli, piparus un kurkumu. Samaisa un vēl 10 minūtes lēni karsē pannā vāku. Pirms pasniegšanas katrai porcijai uzliek piciņu sakulta krējuma. Garnē ar estragonu un svaigi rīvētiem mārrutkiem.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Uz ugunskura vārīta zivju zupa

60 min.
Pievienoja: Sandis (Latvietis)

Stāsts ir tāds, ka šo zupu man iemācīja mans copes kolēģis Terors:))) Tie kas zin sapratīs. Ir tādi pasākumi 1 reizi gadā , kur satiekas Latvijas labākie forelisti. Un tad šī zupa tiek vārīta. Protams no foreles!!!

Sastāvdaļas skatoties cik cilvēki un cik daudz zupiņu vajag. Zivis liekam tikai vienu…

Zupa ar frikadelītēm

40 min.
Pievienoja: kristiāna

1) Gaļu noslauka, liek aukstā ūdenī un uz lēnas liesmas vāra. Pēc putu nosmelšanas pieliek notīrītas garšaknes un sāli. Kad gaļa pusmiksta, pieliek četrstūrainos gabaliņos sagriestus burkānus, kad tie pusmīksti, pieliek…

Zupai: , 500 g ūdens, 100 g liellopu gaļa ar kaulu, 125 g garšsaknes, 50 g sāls,…
Balto pupiņu zupa

Balto pupiņu zupa

60 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

Pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz 7–10 stundām. Ūdeni nolej, pupiņas pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30–40 minūtes, nokāš un 1 glāzi šķidruma saglabā. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, pieber sarkanos piparus, raudeni un 3…

300 g vistas gaļas bez kauliem, 2 tējkarotes eļļas, 1 sīpols, 4 ķiploka daiviņas, 1…
Zupa no garneļu čužām

Zupa no garneļu čužām

100 min.
Pievienoja: Viktorija Puķe

Cik konkrēti man te čaulas ir es nezinu, bet man bija 1kg garneļu. Buljonam vajadzēs pāris burkānu, vienu puravu ( gan balto, gan zaļo daļu), vienu sīpolu un garšaugus(man bija diļļu kāti). Garšvielas ir vieglāk no pagatavotā…

Buljonam:, Garneļu čaulas, 2 burkāni, 1 puravs, 1 sīpols, lauru lapas, pipari, …
Baravaiku un citu sēņu zupa

Baravaiku un citu sēņu zupa

100 min.
Pievienoja: Edijs

1. Liek vārīties sagrieztus kartupeļus. Pa to laiku apcep žāvētu gaļu un sagrieztas ķiploka daiviņas un vienu sīpolu. Kad sīpols un gaļa ir zeltīti brūni, tad liek klāt sēnes. Cep aptuveni 8 minūtes uz vidējas uguns. 2. Kad…

Paprika 1 gab., Sīpols 1 gab., Kartupeļi 5 gab., Dilles 1 neliela buntīte, Burkāni 300…
Galvenās sastāvdaļas: estragons, kurkuma, mārrutki.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
4341 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 8815