Filadelfijas siera kūka

 
Autors: Aldis K., 09.12.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 230 g sviests
  • 200g labi sviesta cepumi (12% tauku saturs)
  • [ja vēlas: 2...3 ēk kakao]
  • 1 kg Filadelfijas siera (treknais, bez piedevām)
  • 2 olas
  • 100...150 g cukurs
  • 3 ēk milti
  • [ja vēlas: vaniļa]

Pagatavošana:

Sviestu sasilda līdz istabas temperatūrai.

Cepeškrāsni ieslēdz uz 200°C.

Cepumus smalki sadrupina (gandrīz kā miltus).

No cepumiem un sviesta [un kakao] pagatavo mīklu. Torters formu (apm. 26 cm) ieziež ar sviestu (vai labāk: malu ieziež ar sviestu, bet pamatni pārklāj pāri malām ar cepamo papīru, tad uzliek formas malu un saspiež).

Mīklu vienmērīgi izrullē formā.

Sieru, cukuru, olas, miltus [un vaniļu] samaisa viendabīgā masā. Siera masu, izberžot caur sietu caur sietu, liek uz mīklas, izlīdzina. Cep apm. 30 minūtes.

PS: ar biezpienu vai citiem aizstājējiem šī kūka nebūs laba. Pirms eksperimentēt kūkā ar augļiem vai citām piedevām - vispirms ieteiktu uzcept orģinālu.

Uzturvērtība

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Paula
Paula
14.02.2011
vai tie cepšanas parametri attiecināmi arī uz gāzes cepeškrāsni? paldies!
Mārcis
Mārcis
17.12.2012
Tikai klausos un skatos TV. Kāpēc šo kūku taisa ar cepumiem nevis smilsu mīklu?
Anete
Anete
01.05.2011  / 
Ļoti garšīga kūka.

Neizmantoju cepampapīru ,bet klāju cepumu+sviesta masu uzreiz formā.

Pilnībā atdzesēju un nekas, nekur nepielipa ņemot nost formas malu un arī pamats nebija pielipis.


Vienīgi nākamreiz likšu mazāk sviestu, nekā norādīts receptē, jo pilna krāsns pietecēja .
Andris
Andris
22.09.2012  / 
Es meegjinaaju Selgas (klasiskie) cepumus kaa pamatni un 200g sviesta - pietiek un ir viegli pieejama alternatiiva cepumiem.

Vel var pieberzt klaat citrona mizu vai sulu un pirms cepshanas miiklaa sagremdeet labi daudz kjirshus no kompota.

Viss shis pasaakums ir baigi eerti sajaucams un uzputojams blenderii - nav nekas jaaberzh caur sietu :-) - tas prieksh slinkjiem

Paldies par recepti, ir super vienkaarshi un ljoti garshiigi - ja neizvirst ar piedevaam, baigi labi iet klaat meerce no zemeneem vai aveneem!
xxx
xxx
30.11.2010
Masu garšas ir lieliskas, taču jautājums par to, kas īsti nepadevās:
1) ievietoju sviestpapīru metāla veidnē, tai virsū izklāju drupaču+ sviesta masu, taču pamatmasa piecepās klāt gan metāla formai, gan mīklai. Mocījos to visu dabūt ārā, mazliet salauzu pamatu. Kur tā papīra jēga vai ko es darīju nepareizi?
2) Drupaču masa īsti neziežas (konsistencei vajadzētu būt līdzīgai kā smilšu mīklai, ko var rullēt, tomēr ne - tā daļēji drūp ar visu to, ka pieliku vairāk sviesta. kas te par noslēpumu?
maiga
maiga
09.07.2013  / 
nee nu ir jaw oks BET ES GRIBU ŠODIEN
zoiii
zoiii
06.06.2011
xxx - ja nu kādreiz te ienāksi, vai noderēs citiem - to cepampapīru/sviestpapīru jāklāj ne tikai apakšā, bet arī sānos, tas būs daudz labāk kā sviests pa sāniem, jo formas ir dažādas un var pieraut. Apakšu kā jau autore rakstīja - uzklāj papīru un iespiež starp formas dibenu un malām, lieko ārpusē nogriež, bet sāniem nogriež strēmeles no cepampapīra, sasmērē ar eļļu, lai drusku taukains, un liek klāt sāniem, ļoti labi pievelkas klāt formai ar to eļļinu un sanāk gludi. kūka attiecīgi nepievelkas, labās kūku formas netiek ar nazi traumētas, kad jākasa nost - papīrs eleganti noņemas :)

Un vēl - 200 grādi ir par stipru, maksimums ieteiktu 180 grādos, tādā temperatūrā ātri apdeg apkārt, bet iekša nepaspēj savilkties kārtīgi. Iesaku cept mazākā temperatūrā un viduci pārbaudīt ar kociņu, nevis turēt to šeit uzrādīto laiku.
zoiii
zoiii
06.06.2011
Un starp citu - sviesta receptē ir stipri par daudz. Uz 200 gramiem cepumu pilnīgi noteikti pietiek ar 75-85 gramiem sviesta, jo es cepu 180 gr ar 60 gr sviesta. 100 grami jau pat ir par daudz. Ja mazāk sviesta, tas pamats ir irdenāks, kā tāds sulīgs kēksiņš sanāk ar selgas cepumiem, piemēram.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Siera kūka ar selgas cepumiem

90 min.
Pievienoja: Lauma Čebotarenoka

Cepumus ļoti smalki sasmalcina un pieliek sviestu, to visu sakuļ viendabīgā masā, pieberot 1 karoti cukura. Saputo sieru, olu dzeltenumus, cukuru, miziņas, pēc tam pievieno miltus un iecilā saputotus olu baltumus. Cepamajā formā…

5 paciņas * 200g Philadelphia siera (bez zaļumiem), 5 olu dzeltenumi, 5 olu baltumi, 10…

Siera kūka

127 min.
Pievienoja: Andra Lunda

Samaļ cepumus, sviestu un kanēli. Ieliek mīklu apaļajā metāla kūkas formā (formas apakšā labāk likt cepamo papīru). Cep 180 grādos ~8 - 10 minūtes. Atdzesē. Atdala olas un samaisa dzeltenumus ar sieru, krējumu, cukuru un citronu…

Apakšai (1.kārta):, 150 g cepumu, 75 g sviesta, ½ tējk. kanēļa, Siera masai (2.kārta):,…

Siera kūka ar kondensēto pienu

0 min.
Pievienoja: Armands Fišmeistars

Sāc ar pamatu. Cepumus sastrādā ar blenderi līdz rīvmaizes konsistencei vai ieliec tos polietilēna maisiņā un sadauzi smalkās drumstalās, piemēram, ar mīklas rulli. Izkausē sviestu un pielej klāt sasmacinātajiem cepumiem. Pieber…

Pamatam:, 75 g cepumu (piemēram, Selga, bez pildījuma un piedevām), 40 g sviesta, 25 g…

Filadelfijas siera kūka ar zaļo tēju (matcha)

0 min.
Pievienoja: Aldis K.

Želatīnu iemērc 2 ēk udens. Cepumus labi sasmalcina, kārtīgi sajauc ar sviestu, izrullē vai izsmērē formā, kurā ir ieklāta partikas plēve vai cepamais papīrs. Filadelfijas sieru maisa ar cukuru līdz cukurs izkusis. Pa daļai…

18 cm torte forma 5 g želatīns 50 g sviests istabas temperatūrā 100 g labi sviesta…

Filadelfijas siera kūka ar karameļu garšu

0 min.
Pievienoja: Aldis K.

Želatīnu iemērc 2 ēk udens. Cepumus labi sasmalcina, kārtīgi sajauc ar sviestu, izrullē vai izsmērē formā, kurā ir ieklāta partikas plēve vai cepamais papīrs. Filadelfijas sieru maisa ar cukuru (80 g) līdz cukurs izkusis. Pa…

18 cm tortes forma 5 g želatīns 50 g sviests istabas temperatūrā 100 g labi sviesta…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, kūkas, pīrāgi, rauši.
Galvenās sastāvdaļas: filadelfijas siers, sviesta cepumi.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
52094 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 5940