Ērkšķogu ievārījums 2

 
Autors: Iveta Skaba, 17.08.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Ērkšķogas,
  • ķiršu lapas,
  • ūdens,
  • cukurs.

Pagatavošana:

Apmēram 1 kg ērkšķogu nelielā ūdens daudzumā savāra ar sauju ķiršu lapu. Pēc tam ķiršu lapas izņem un pievieno cukuru ( uz 1 kg ogu - 800g - 1 kg) un vāra, kamēr ievārījums gatavs. Ķiršu lapas noņem ērkšķogu stiprumu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ērkšķogu ievārījums - džems

0 min.
Pievienoja: Gita Krampe

Ērkšķogas notīra, nomazgā. Liek katlā, pielej nedaudz ūdeni, lai var sākt vārīt. Vārot,visu laiku maisa. Vārīšanu beidz, kad ogas ir izjukušas un ir izveidojusies ogu "putriņa". Šo masu karstu izberž caur sietu.…

1 kg ērkšķogu biezenis 1 kg cukurs

Ērkšķogu un banānu ievārījums

0 min.
Pievienoja: Kristīne Cērpa

Vāra ērkšķogas ar cukuru. Kad tās gandrīz gatavas, pievieno sagrieztus banānus un vāra, līdz izveidojas viendabīga masa.

1kg ērkšķogu 300g banānu 700g cukura

Ērkšķogu ievārījums

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Nomazgātas, notīrītas ogas plaucē 3-4 min verdošā ūdenī. Plaucētās ogas pārlej ar karstu sīrupu un vāra apm. 10 min. uz lēnas uguns, pēc tam to visu atstāj lai nostāvas uz 4 st. Tā atkārto 4 reizes , līdz ievārījums gatavs.Pēc…

1l sīrupam vajag: 600 g cukura o,6 l ūdens uz 1 kg ogu ņem 1l šāda sīrupa uz 1 kg ogu…
Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

30 min.
Pievienoja: Dansukker

Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkos gabaliņos. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Mizas gabaliņus, sagrieztās daiviņas,…

1 apelsīns, 600 g sarkano jāņogu, 400 g upeņu, 100 ml ūdens, 1 kg Dansukker ievārījumu…
Aliču un apelsīnu ievārījums

Aliču un apelsīnu ievārījums

30 min.
Pievienoja: Dansukker

Aličām izņem kauliņus, ieliek katliņā. Pievieno uz smalkas rīvītes sarīvētu apelsīna miziņu. Vāra aptuveni 10 – 15 minūtes, tad pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 2-10 minūtes*. Var pievienot arī pašu apelsīnu, pirms tam…

1 kg aliču, 1 apelsīns, 1 kg Dansukker Ievārījuma cukura (var aizstāt ar 500 g Dansukker…
Ēdiena veids: konservi.
Galvenās sastāvdaļas: ērkšķogas, ķiršu lapas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
11184 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 4470