Dzērveņu uzpūtenis

 
Autors: Marina Kanonoviča, 15.04.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 150 g dzērveņu
  • 400 g ūdens
  • 100 g cukura60 g mannas

Pagatavošana:

Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu. Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes. Uzpūteni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu. Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Dzērveņu uzpūtenis 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu. Čagām (masa, kas paliek pāri izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad…

150 g dzērveņu 400 g ūdens 100 g cukurs 60 g mannas

Dzērveņu - aveņu uzpūtenis

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Avenes izspiež caur sietu un izmet sēklas. Ja nepieciešams, izspiestajām avenēm pielej ūdeni, lai būtu 375 ml. Lielā katlā sajauc ar dzērvenēm un 125 ml cukura, pārkaisa ar želatīnu un atstāj 5 minūtes. Liek uz mērenas…

450 g avenes, svaigas vai sasaldētas un atkausētas 500 ml dzērvenes 250 ml…

Dzervenu frandzipane kuka

60 min.
Pievienoja: Anita Vogelius

1.Sakuma taisam dzervenu massu, kas tautas valoda runajot ir majas taisits dzervenju ievarijums. Liekam dzervenes panna un aplejam ar udeni un karsejam uz ljoti lenas uguns lidz samas izskidusas, tad pievienojam visas…

Miklai(kas ir ka salda smilsu mikla)-, 60 gr pudercukura, 270 gr miltu, 135 gr miksta…

Meduskūka ar dzērveņu ievārijumu un valriekstiem

60 min.
Pievienoja: Jelena Viluma

ūdens peldē silda sviestu + cukurs + medus+ olas + soda, paralēli visu laiku maisīt līdz parādās viendabīga gaisīga masa, ņem nost no ūdens peldes un pievieno miltus, iemīca mīklu, ļauj mīklai 20 min. atpūsties lai uzbriest. tad…

200 gr. sviests 200 gr. cukurs 2 ēd.kar. medus 2 olas 600 gr. milti 1 tējkar. soda 200…
Dzērveņu ķīselis

Dzērveņu ķīselis

20 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Dzērvenes noskalo, saspaida, pārlej ar ūdeni un uzvāra, izkāš, šķidrumam pievieno cukuru, citrona vai apelsīna miziņu,vanilīnu, kartupeļu cieti un uzvāra, lej traukā, pārkaisa ar cukuru un atdzesē. Pasniedz ar pienu vai…

100 g dzērveņu, 400 g ūdens, 50 g cukura, 30 g kartupeļu cietes, garšvielas(citronu…
Ēdiena veids: deserti, krēmi.
Galvenās sastāvdaļas: manna.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
15433 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 851