Dzērieni - kanēļa standziņas

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Ingvera tēja ar citronu un kanēli

18 min.
Pievienoja: Agris Po

1) Uzvāra ūdeni, citronus sagriež ar visu mizu, ingveru notīra un sarīvē, un liek vārošā ūdenī. Pievieno kanēļa standziņu, cukuru. Vāra ~15 minūtes. 2) Noņem no uguns, pievieno medu un zaļo tēju. Kad tēja ir ievilkusies, caur…

0,75 - 1 l ūdens, 2 citroni, Ingvera gabaliņš 5 cm, 5 - 7 ēd.k. cukurs ( pēc gaumes ),…

Karsta kanēļa kafija

7 min.
Pievienoja: Krista Mihelsone

Tiem kam garšo kafija! Lai labi garšo!

100 ml piens, 1 ēdamkarotes medus, pustējkarote kanēlis, 1 tējkarote kakao, 100 ml…

Vīns" ßrīvdienas klāt"

15 min.
Pievienoja: Inese Zemlinska

kastrolī lēnām karsē medu,piejauc sastāvdaļas un lej glāzēs garnē...

2tejk.šķidra bišu medus, 3krustnagliņas, citrona mizas spirāli, pusi kanēļa standziņas,…

Ziemassvētku liķieris

0 min.
Pievienoja: Vnk kārumniece

Ieliec augļus burkās un pārlej ar pusi alkohola. Burkas aizvāko un ļauj pastāvēt istabas temperatūrā 2–3 diennaktis. Nolej šķidrumu. Ielej burkā atlikušo degvīnu, kā arī cukuru un garšvielas. Ļauj pastāvēt četras…

100 g žāvētu aprikozu 100 g žāvētu dateļu 125 g žāvētu plūmju ½ ēdamkarote vaniļas…

"mčs"

0 min.
Pievienoja: Laine Kalvāne

Visas kokteiļa sastāvdaļas samaisiet šeikerī ar ledu. Lejiet "highball" glāzē un pa virsu beriet maltu kanēli. Pasniedziet.

Piens: 150 ml. Kafijas sīrups vai šokolādes sīrups: 30 ml. Olas dzeltenumi: 1 gb. Malts…

Karstais ābolu punšs

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Ābolu sulu ar sīrupu uzkarsē, pievieno kanēļa un citrona miziņu, citrona sulu un ābolu šķēlītes. Atstāj nedaudz ievilkties, tad vēlreiz uzkarsē, pievieno brendiju, lej glāzēs un grezno ar ā'bolu šķēlītēm. Pēc vēlēšanas…

litrs ābolu sulas 2 āboli ¼ - ½ gl. aveņu vai ķiršu sīrupa kanēļa miziņa puscitronu sula…

Rabarberu kokteilis

0 min.
Pievienoja: Zane Balode

Rabarberus notīra un smalki sagriež. Kanēļa miziņu, apelsīna miziņu, rabarberus saber katliņā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes. Piecas minūtes līdz vārīšanās beigām pievieno karkade tēju. Gatavo…

300 g rabarberu Kanēļa miziņa Apelsīna miziņa 500 ml ūdens Ēdamkarote karkāde ziedu…

Spoku punsš

0 min.
Pievienoja: Arta Grabcika

1. sulas un sīrupu salej katlā ,pievieno garšvielas.lēni uzsilda. 2.pievieno zaļo krāsvielu; punsš kļūst spocīgi zaļš. sito punšu lej glāzēs.(šo maisījumu var dzert arī aukstu - kā atsvaidzinošu boli.)

vajadzīgs (6 porcijām) 1 pudele dabiskas, nedzirdinātas ābolu sulas 1 l ingveras…

Padzēriens aukstā ziemas vakarā

10 min.
Pievienoja: zaiga līkloce

Sulu ielej zemā katliņā un maisa ,līdz sāk vārīties . Pakāpeniski pieliek klāt sasmalcinātas krustnagliņas,kanēli un medu. Dzert siltu ar salmiņu. Palīdz kakla iekaisumu ārstēšanā. *kanēļa vietā var likt citas garšvielas

1l upeņu sula 2 gab. krustnagliņu 3 ēdamkarotes medus 1 tējkarote kanēļa

Kalvadoss

180 min.
Pievienoja: Laila Kalderauska

Ābolu sulā izšķīdina cukuru, pieliek garšvielas. Šo maisījumu uzkarsē līdz 60-70°C un karstam pielej spirtu. Notur 3 nedēļas, tad filtrē un - gatavs.

1.75l ābolu sula 9 deserta karotes cukura 9krustnagliņas 1/3 muskatrieksta(vai 5-7…

Dzirkstošais sidrsi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sidru sajauc ar šampanieti, pievieno kanēli un krustnagliņas...samaisa un glāzi var rotāt ar svaigām dzērvenēm, kanēļa standziņu

50gr ābola sidra, 150gr šampanieša vai dzirkstošā vīna, šķipsniņa kanēļa, šķipsniņa…

Ranisas iecienītaisi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

2daļas brendija,1dalja sulas un virsū šķipsniņa kanēļa....mmm ziemassvētkos pa pirmo

brendijs,ābolu sula,kanēlis

Šokokoi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Ieliek blenderī saldējumu, tad pa gabaliņiem pievieno banānus, kad kļūst pārāk biezs, uz izjūtu pievieno pienu. Beigās burtiski mazliet kanēli ar cukuru

šokolādes saldējums, kanēlis ar cukuru, 2 banāni, piens.

Karstais dzēriens ar vīnui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sīrupu kopā ar garšvielām un ūdeni uzvāra, pielej vīnu, izkāš un atkal uzvāra. Pielej konjaku un pasniedzot karstvīnā liek ābola šķēlīti, var arī citrona ripiņu

Galda vīns 100 Konjaks 20 Ābolu sīrups 30 Ābola šķēlīte 1 Ūdens 50 Kanēlis 0,1…

Šokolādes dzēriens meksikāņu gaumēi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Olas dzeltenumu puto ar cukuru un nedaudz piena. Rīvēto šokolādi iemaisa karstā pienā, pievieno kanēli, un maisot visu uzkarsē. Noņem no uguns un iejauc saputoto olas dzeltenumu. Pasniedz karstu

2 glāzes piena, 60 g rīvētas rūgtās šokolādes, 1 tējk. malta kanēļa, 1 olas…