latviešu virtuve

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Cepta siļķe marinādē6

60 min.
Pievienoja: Gunārs Heinsbergs

Siļķi iztīra, atbrīvo no galvenās asakas, pārējās asakas izņem cik pietiek pacietības. Novelk zivij ādu. Sagriež siļķi gabalos, apviļā miltos un liek uz pannas. Izceptu zivi kārto bļodā, pa virsu saliek ripiņās sagrieztus…

1kg.siļķes drusku milti četri sīpoli etiķa esence dzeramais ūdens

Mājas rupjmaize

90 min.
Pievienoja: L

2 litri rupjie rudzu milti 2 litri ūdens –apm. 50 grādi silts 2 saujas ķimenes + ieraugs - visu kārtīgi sajauc uzber kārtu miltu un noliek siltumā pa nakti. No rīta - liek ½ paciņu rauga , vai nedaudz mazāk, ½ tējk.…

Mājas rupjmaize 3 l rupjie rudzu milti 1-1,5 l kviešu milti 2 l ūdens 2 saujas…

Sīpolu plācenīši ar krējuma un mārutku mērci

1 min.
Pievienoja: Austra Jaunslaviete

sīpolus sarīvē,sajauc ar miltiem,olām,sāliun sviectācep 40 minūtes.(no masas jāizveido plācenīši)

10 vidēja lieluma sīpoli 2 olas 300 g skābā krējuma sauja miltu mārrutki pēc garšas

Mājas biezpiens

40 min.
Pievienoja: Mareks

Lauku pienam jāļauj pārvērsties rūgušpienā - 3-5 dienas nosegtā traukā istabbas temperatūrā.Lai taptu biezpiens, tam jābūt sarūgušam gabalā, bet jo ilgāk stāvēs, jo skābāks būs. Tāpēc pagaršot, un, kad skābums apmierina, liet…

Lauku piens 6 litri.

Mazie neklausigie kartupelisi

30 min.
Pievienoja: viktorija jekabsone

kartupelisus samerce ella (nedrikst folijs arpuses but ar ellu) pec tam kartupelus ietin folija vis apkart.ir jabut iekurinatai karasni jotulai vai kaminam kas jums ir.kartupelus iemet jotula un apmeram gaida 10 vai 20…

mazie kartupelisi folijs krasns, jotula,kamins ella(vis labak rasu ella bet jus…

Kurzemes skābputra (vecmamiņu recepte)

30 min.
Pievienoja: Alona Nazarova

Noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie gandrīz mīksti. Tad karstā putrā ar karoti liek stingras konsistences rūgušpienu (nemaisa). Rūgušpienam sarecot , rodas kunkuļi. Pēc tam putru liek siltā vietā un…

300 g ūdens 20 g miežu putraimu 200 g rūgušpiena 25 g skāba krējuma vai paniņu

Mājas siers no lauku piena

60 min.
Pievienoja: Mareks

Pienu ielej katlā un karsē, sakulj olas un vienmērīgi ielej karstajā pienā, to maisot. Var pielikt ķimenes, dilles, vienlaicīgi ar olām. kad piens uzkarsis tik tālu, ka sāk virmot, tūlīt metīs pirmo burbuli, tad pielej jau mazā…

- 8 litri piens; - 2 olas; - 2 deserta karotes citronskābe.

Cūkgaļas stilbiņš

150 min.
Pievienoja: Olga Kondratenko

Nomazgāt stilbiņu, ielikt to kastroļī, pievienot garšvielas, sāli un pieliet ūdeni tadā veidā, lai stilbs viss būtu ūdenī. Vārīt stilbiņu ap 1.5 stundam lēnā ugunī līdz gaļas gatavībai. Stilbu noņemt no kastroļa, pārlikt to uz …

Cūkgaļas stilbiņš- 1 vai 2 gab. Garšvielas (lauru lapas, sīpoli, būrkāni, mēlnie pipari,…

Brūni sīpolu gredzeni

20 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

sīpolus notīra sagriež gredzenos. olas sakuļ pievieno sāli. sīpolu gredzenus iemērc olā, tad miltos cep sakarsētā eļļā pannā - pasniedz pie gaļas zivju ēdieniem

sīpoli olas milti

Kotletes ar cepurīti

20 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

visas sastāvdaļas sajauc kopā pieber klāt sāli vai vegetu. liek uz cešpannas un sakarsētā krāsnī cep gatavus pašās beigās uzsmērē majonēzi. sanāk tādu baltu cepurīti

malta gaļa1.kg 3.karotes krējuma 2.olas 1.kartupelis (rīvēts) majonēze 2.ēkamkarotes miltu

Štiovēti kāposti

20 min.
Pievienoja: Santa Salcevi

Nospiež kāpostiem sulu, liek tos katliņā un pielej nedaudz ūdens. Vāra apmēram pusstundu. Pa to laiku pannā uzkarsē taukus, kam pievieno ripiņās sagrieztu sīpolu, sarīvētu burkānu un tomātu mērci. Cep kāmēr sīpoli kļūst zeltaini…

apmēram 1 kg skābētu kāpostu 1 liels burkāns tauki vai augu eļļa 2 -3 ēdamkarotes tomātu…

Cepta cūkgaļas gurna gaļa

60 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

gaļas gabalu satrin ar sāli, vegetu (veikalos ir dažādi maisījumi cepetim) ķiploku iegriež iekšā gaļā gaļās gabalu satin ar auklu liek cepešķrāsni 200grādos uz stundu pārbauda vai gaļā gatava iespraužot dakšu ja asiņaina sula…

gurna gaļas gabals (tāds brangs) vegeta, sāls ķiploķi

Irbītes 2

60 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

karbonādi izklapē uzber virsū vegetu piparus burkānus sagriež salmiņos (paprāvos) tāpat arī taukaināko gaļu karbonādē ieliek iekšā burkānu un gaļu satin ar diegu cep pannā eļļā uz lēnas uguns atdzisušiem noņem diegu var likt uz…

karbonāde burkāns(vārīts) taukains gaļas gabals sāls,vegeta pipari

Štovēti kāposti 2

30 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

katliņā liek kāpostus ielej nedaudz ūdens pavisam maz. uz lēnas uguns vāra pakāpeniski pielie taukus, eļļu vāra kamēr kāposti sāk palikt brūni un jo vairākas reizes tu viņus sildis jo gardāki būs

skābēti kāposti

Viltotais zaķis ar burkāniem

30 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

maltā gaļā liek visas augstāk minētās sastāvdaļas, burkānu sarīvē uz vidējās rīves smalki visu sajauc . veido tādus kā cilindru liek uz cepešpannas un virsiņu nosmērē ar krējumu . cep cepeškrāsnī 200.grādos 40.min

malta gaļa 1kg burkāns 1. ola 1 ciete 2.ēdamkarotes krējums