itāļu ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Fussili makaroni ar zilo sieru un sarkanajiem sīpoliem

Fussili makaroni ar zilo sieru un sarkanajiem sīpoliem

20 min.
Pievienoja: Ozzīc

Uzturvērtība aprēķināta vienai porcijai! Recepti atradu burvīgajā mājaslapā bbcgoodfood.com, lai arī stipri pārveidoju savai veģetāriskajai gaumei ;)

2 sarkanie sīpoli, sagriezti plānās šķēlītēs, 1 tēj. k. cukurs, 2 ēd. k. balsamico…

Itāļu sautējums ar vistu

35 min.
Pievienoja: Jana Krieviņa

Daudzums makaroniem-dārzeņiem, cik nu kuram vajadzīgs :) Liek vārīties makaronus, kad puslīdz gatavi, pievieno saldētos dārzeņus. Vāra kamēr gatavi (bez sāls) Uz sakarsētas pannas lej eļļu, liek virsū konservētus tomātus un…

Makaroni (spirālveida), Saldētie dārzeņi (pēc izvēles), Bazilika lapas, Konservēti…

Itāļu salāti "gardums"

10 min.
Pievienoja: Sanita Vijupe

Ātri un vienkārši! Nomazgā produktus. Traukā klāj pirmos sagrieztus ledus salātus, tad sagrieztu papriku, tad nākamo kārtu ar sagrieztiem tomātiem, pēc tam iekrāj ripiņās sagrieztu sīpolu, pārkaisa ar sarīvēto sieru un rukolas…

100g Ledus salāti, 100g siers, 1 gab. zilais sīpols, 1/2 paprika, 30 g rukolas lapas, 3…

Ātra un lēta pica

30 min.
Pievienoja: Evija Balode

Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā. Mīklu mīca ar rokām, veidojot apaļīgu pikuci, kuru uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī. Sagriež salami desu, tomātus plānās šķēlēs. Sarīvē sieru. Izrullē mīklu, izklāj uz pannas. Vispirms…

Mīklai:, *100 g miltu, *2 ēdamkarotes sviesta (der arī margarīns), *1 ola, *sāls,…
Tiramisu ar rīgas melno balzāmu

Tiramisu ar rīgas melno balzāmu

30 min.
Pievienoja: Kristīne

Klasiskais itāļu tiramisu ar latviešu piesitienu.

250g Mascarpone siers, 20 cepumi Lady Fingers, 100 g cukura, tasīte espresso kafijas,…

Cannelloni

60 min.
Pievienoja: Santa

Pirmo reizi iepazinu šo ēdienu strādājot ārzemēs, un ņemot vērā to, ka esmu liels lazanjas cienītājs, tad šī ir brīnišķīga recepte, kas līdzinās tai. :)

Vakariņas 2 personām, 1 kārba Cannelloni makaroni, 500 g Maltās gaļas, 1 spilvas mērce…

Ķiploku bagete

25 min.
Pievienoja: Ieva Upmace

1) Bagetei šķērsām iegriež šķēles, bet nesagriež līdz apakšai - tā, lai visa bagete tomēr turas kopā. 2) Mazā bļodiņā sajauc ķiplokus ar eļļu. 3) Citā bļodiņā sajauc sieru un garšvielas. 4) Bagetes katru iegriezumu…

1 bagete, 2 - 3 ķiploka daiviņas, saspiestas, 4 - 5 ēdamkarotes olīveļļas, 1 tējk…

Gandrīz īstā boloņas mērce ar sarkanvīnu

40 min.
Pievienoja: E-witch

Sastāvdaļu proporcijas var mainīt pēc izvēles, jo parasti visu ņemu "uz aci", tāpēc šie ir tikai vispārīgi daudzumu norādījumi. Ēdiena "sāls" ir sarkanvīnā + tomātos, jo tā ir neizsakāmi gardāka kombinācija…

500 g liellopa maltā gaļa (vēlams no šķiņķa), 2 vidēji tomāti, 1 vidējs sīpols, 2…

Jūras veltes ķiploku sviesta mērcē

20 min.
Pievienoja: Līga Federiči

Pagatavošana. Jūras veltes atkausē, liek starp papīra dvieļiem un nosusina, lai no tām vairs neizdalītos lieks mitrums. Uz sakarsētas pannas liek apm. pusi paciņas sviesta (var nedaudz vairāk). Kad tas izkusis, pievieno…

Sastāvdaļas: 1 paciņa sviesta, 3-4 lielākas daiviņas ķiploka, šķipsniņa timiāna,…

Pasta al pomodoro (spageti tomaatu meercee)

15 min.
Pievienoja: Baiba

Ielej pannaa oliivellju, tik daudz, lai pannas dibens buutu pilniibaa nosegts.Kad taa ir jau karsta, liec pannaa uz puseem paargrieztu kiploka daivinju.Pagaidi lai taa apcepas skaisti zeltaini bruuna, tad pievieno tomaatu…

½ paka makaronu (spageti,penne u.c) 1 kaarba konserveetu tomaatu 1 daivinja…
Vienkāršā gaspačo zupa seviļas gaumē pasniegta ar siltu ķiplokmaizi

Vienkāršā gaspačo zupa seviļas gaumē pasniegta ar siltu ķiplokmaizi

30 min.
Pievienoja: Ilze Ozoliņa

1) Sīpolu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī; 2) Ķiploka daiviņu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī; 3) Gurķus nomizo, sagriež smalki un liek blenderī; 4) Tomātus no kārbas, saspiežot iepriekš rokās virs blendera,…

1 liels sīpols, 1 paliela daiviņa ķiploka, 1 daiviņa ķiploka (priekš maizes), 3 svaigi…

Cukīni zupa

30 min.
Pievienoja: Aija Gazijeva

Cukīni notīrīt,tievi sagriezt un sautēt pienā,kamēr paliek mīksti.Noliet.Puravus sagriezt gredzenos un apcept olīveļļā.Pievienot buljonu,rīsus,cukīni un sautēt 20 min. Pievienot saldo krējumu,pārbērt zaļumus.

150g rīsi; 200g cukīni; 0,5l piena; 200g puravu; olīveļļa; 1l buljona; 3 ēd.kar. saldā…

Lazanja ar šampinjoniem

90 min.
Pievienoja: Zane Ozola

Uz pannas liek cepties maltajai gaļai. Cep kamēr gaļa ir nedaudz apcepta un tad pievieno klāt sakapātus sīpolus un pēc tam arī garšvielas. Pa to laiku ir jasagriež šampinjoni un gurķi (vēlams ne īpaši lielos gabalos, bet tos var…

Lazanjas plāksnes ~ 800g maltās gaļas 1 burku marinētu šampinjonu 1 vidēja lieluma…

Broileri itāļu gaumē

60 min.
Pievienoja: Svetlana

Broilerus sagriez gabalos,apcept cepeškrāsnī.Tomātus applaucēt ar karsto ūdeni, noņemt miziņu un sagriezt. Katliņā uzkarsēt sviestu, apcept sīpolu, pievieno tomātus, visu apcep,tad pievieno broileru gabaliņus, citronu sulu,…

Broileris 2 gab. tomāti 4 1 neliels sīpols lauru lapa citronu sula 1-2…

Spaghetti alla carbonara

60 min.
Pievienoja: Aldis K.

/4 porcijas/ Lielā katlā uzliek vārīties ūdeni makaroniem. Pancettu sagriež smalkos kubiņos un maigi apcep olīveļļā, izzvejo no taukiem. Tauki paliek pannā. Kad ūdens vārās, kārtīgi sasāla ūdeni un vāra spagetti al dente pēc…

100g pancetta (salīts, gaisā kaltets cūkas vēdera speķis no Italijas) 2 ēk olīveļļa 2…