Cepti āboli alū

 
Autors: Andris Kesners, 14.07.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Lieli āboli
  • Cukurs
  • Kanēlis
  • Krustnagliņas
  • gaišais alus
  • šerijs

Pagatavošana:

Lieliem āboliem nogriežam augšu, izņemam serdi, tukšumu piepildām ar cukurā iejauktu kanēli vai cukuru, sajauktu ar sadrupinātām krustnagliņām. Uzliekam nogriezto daļu, kārtojam ietaukotā pannā un mēreni sasildītā cepeškrāsnī cepam zem vāka 20 - 30 minūtes. Pēc tam saceptos ābolus pārlejam ar alū iemaisītu šeriju un noliekam uz dažām stundām silā cepeš krāsnī zem vāka nostāvēties.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Cepti āboli ar kanēļcukuru

Cepti āboli ar kanēļcukuru

40 min.
Pievienoja: Jolanta,Selezņeva

Protams šī recepte ir apspēlēta dažādi,bet mēs ģimenē esam iecienījuši šo un parasti līdz vakaram vairs pāri nekas nepaliek!

16 gab. āboli, 250 g cukurs, Kanēlis (pēc patikšanas), 1 l saldējums

Ceptu ābolu un brī siera deserts

30 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Ābolus nomizo, griež šķēlēs un uz pannas apcep sviestā. Kad āboli apcepušies, virsū liek veselu rituli Brī siera. Uzliek vāku un cep, līdz siera iekšpuse mīksta, bet baktēriju apmale vēl cieta. 2) Sieru servē kopā ar…

5 āboli (skābi), 3 ēdamkarotes sviests, 1 kg Brī siers, Persiku–Kaukāza plūmīšu (vai…

Ceptas sēnes alus mīklā

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Sēnes rūpīgi notīrām un sagriežam palielos gabaliņos, mazākām nogriežam cepurītes un kātus pārgriežam gareniski. Apsālām un noliekam brīdi nostāvēties. Pa to laiku sakuļam olas, pēc garšas pieliekam sāli un, nepārtraukti maisot,…

Uz 0,5 kg cietāku sēņu:, sāls, 3 olas, 0,5 l gaišā alus, pēc vajadzības smalko vai…

Alus brūža vēršgaļa alū

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Gaļu sagriežam garenos gabaliņos, apsālam, pieliekam piparus, strēmelēs sagrieztu speķi ieliekam kastrolī, cepam līdz speķis caurspīdīgs un izņemam. Iztecējušajiem taukiem pielejam eļļu un apcepam smalki sagrieztus sīpolus.…

1 kg liellopa gaļas mīkstuma (no ciskas), sāls, pipari, gabaliņš speķa, 3 karotes eļļas,…

Cepti sīpoli alus mīklā

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Notīrītus sīpolus sagriežam biezās ripās, apkaisām ar sāli un garšvielām. No miltiem, olām un alus samaisām mīklu, kuru pēc garšas sasālām. Kastrolī sakarsējam lielu daudzumu eļļas, sagatavotās sīpolu porcijas mērcam mīklā un…

5 lieli sīpoli, 5 olas, pēc vajadzības smalkie milti, pēc vajadzības gaišais alus, sāls,…
Ēdiena veids: alus ēdieni, augļu uzkodas, deserti, uzkodas.
Galvenās sastāvdaļas: alus, kanēļa mizas, kanēļa standziņas, šerijs.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
1390 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 3181