Ceptas reņģes tomātu mērcē

 
Autors: Jugita Tropa, 30.04.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigas reņģes
  • 1 burciņa oriģinālās tomātu mērces (0.5L)
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 2 gl. miltu
  • 1 gl ūdens
  • eļļa cepšanai
  • sāls, citronpipari

Pagatavošana: 40 min.

Iztīram reņģes - noraujam galvas, iztīram ķidas, noskalojam, liekam bļodā un apsālam.

Taisām tomātu mērci - burkānu sarīvējam, liekam pannā, apcepam. Sagriežam smalki sīpolu, liekam pannā pie burkāniem un pacepam visu minūtes 5. Tad pievienojam ūdeni, lauru lapu un visu sautējam vēl minūtes 15. Tad pievienojam tomātu mērci pannā un visu kopā sautājam. Ja burkāns gatavs, tad mērci no pannas var pārliet katliņā, pievieno nedaudz citronpiparus.

Cepam zivis - miltus ieber padziļā platā šķīvi,vai bļodiņā, pievieno nedaudz sāli un piparus.Paņem zivis, apviļā miltos, liek sakarsētā pannā un cep no abām pusēm. Kad zivs skaisti apcepusies, liek katliņā tomātu mērcē. Un tā visas zivis. Katliņu ar zivīm neliek uzreiz aukstumā, bet gan ļauj atdzist nesteidzīgi.

Jebkurā gadījumā ir iespējamas variācijas atkarībā no katra paša gaumes - ja gribas pikantākus, pieliek tomātu mērcei aso pipariņu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Sautēts jūras asaris tomātu mērcē (c) sirmais

30 min.
Pievienoja: Rausis

Liek karsēties cepeškrāsni, uz 210C Tad no sākuma gatavo tomātu mērci, kas ir ēdiena svarīgākā sastāvdaļa. Rozmarīnu sasmalcina un liek uz pannas ar sasmalcinātiem ķiplokiem, apcep bez taukiem, tad pielej eļļu. Tomātus…

Jūras asari - 3 gab, Ķiploks - 4 daivas, Pipari - 1 šķipsna, Olīveļļa - 3 tējkarotes,…

Ātrā tomātu mērce

3 min.
Pievienoja: Nele kārumniece

Sastāvdaļas saber/salej traukā un sajauc. ĻOTI VIENKĀRŠI UN ĀTRI

Mērci var gatavot konkrētai ēdienreizei un var gatavot ilgākam laikam.Recepte domāta…
Mazās kotletītes tomātu mērcē [fotorecepte

Mazās kotletītes tomātu mērcē [fotorecepte

60 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) maltajai gaļai pievienojam garšvielas (sāls, pipari, mustkatrieksts), vienu mazu sīpolu sasmalcinātu, 3 ķiploku daiviņas izspiestas caur spiedi, nelielu rīvētu kartupeli vai mērcētu baltmaizi, svaigus pētersīļus smalki…

500g jauktas maltās gaļas, 2 sīpoli nelieli, 3 ķiploku daiviņas, kartupelis vai mērcēta…

Tomātu mērce pie gaļas

60 min.
Pievienoja: olga nikolajeva

tomātus noplaucē ar varošu ūdeni novelk mizu vidiņus izgriež liek vārities uz lielas uguns vajag iztvaicēt lieko šķidrumu kad masa paliek biezāka sagriež čili smalki, tomātu pastu', ķiplokus iespiež, sāli ,cukuru, eļļu,…

tomāti 5kg čili pipari 3gb mārrutki spilvas 2 burciņas tomātu pasta 1 burciņa ķiploki…

Tītara gabaliņi saldskābā tomātu mērcē

20 min.
Pievienoja: Zane Hajeka

Šis ir klasisks čehu ēdiens, ko es iemācījos gatavot no savas vīra mātes. Man īpaši patika saldskābā garša.

300-500 g tītara, vistas vai truša gaļas, 50 g sviesta, 50 g miltu, 1 sīpols, smalki…
Ēdiena veids: salāti.
Laiks
40 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
6381 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 16250