Cepta desa tumšajā alū

 
Autors: Andris Kesners, 13.07.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 kg cepamās desas
  • tauki cepšanai - pēc vajadzības
  • tumšais alus apliešanai
  • franču sinepes pēc garšas

Pagatavošana:

Desu saritinām ritenīšos atkarībā no ēdāju skaita, uzduram uz iesmiņa. Tā sagatavotu desu lēni apcepam taukos un pēc vajadzības pārlaistam ar alū iemaisītām sinepēm. Mēreni iesildītā cepeškrāsnī sacepam brūnas. Pasniedzam ar kartupeļu biezputru un apbārstām ar ceptiem sīpoliem.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Cepti tomāti ar alu

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Tomātus labi nomazgājam un nomizojam, protams applaucētus, sagriežam biezās šķēlēs un saliekam, vislabāk, cepjamā bļodā. Virsū uzlejam sakultu olu, apkaisām ar rīvētu sieru un uzlejam vismaz 0,3 l alu. Cepam brūnu.

Daži lielāki tomāti, 8 olas, 200 g cieta siera, 5 karotes sviesta, pēc vajadzības…

Trusis tumšajā alū

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Kastrolī izkausējam sviestu un gabaliņos sagrieztu speķi. Smalki sagrieztu sīpolu apcepam zeltainu un uz tā uzliekam porcijās sadalīto trusi, kuru strauji apcepam. Gaļu izņemam, sīpoliem pievienojam garšvielas, sakapātu…

1 neliels trusis, 200 g speķa, 2 sīpoli, 1 l tumšā alus, karote sinepju, karote etiķa,…

Alus kokteilis - "sarkanā acs"

5 min.
Pievienoja: Oskars Šļakota

Alus glāzē ielej alu un tad degvīnu. Pielej tomātu sulu, pievieno šķipsniņu sāls. Pasniedz atdzesētu.

1. gaišais alus, puse glāzes, 2. degvīns, ¼ glāzes, 3. tomātu sula, 4. sāls
Mājas alus no miežu iesala

Mājas alus no miežu iesala

360 min.
Pievienoja: edg@rs

INVENTĀRS Pirmkārt jau vajadzīga plīts un katls vārīšanai. 40L emaljēto katlu, kā šis, Latgalītē var nopirkt pa 5lvl lietotu, vai 15lvl jaunu. Lai atdalītu šķidrumu no iesala ir vajadzīgs trauks filtrēšanai.…

35L ūdens, 5.5kg gaišais iesals, 30gr rūgtie Magnum apiņi, 20gr aromātiskie Traditional…

Zviedru alus zupa

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Alu sajauc, ieliek citrona miziņu un uzvāra. Vienu ēdamkaroti miltu izšķīdina aukstā pienā un pielej zupai. Pēc tam zupai pieliek sāli un cukuru. Olu sakuļ ar miltiem, pielej mazliet piena, labi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu un…

1 pudele gaišā alus 1 pudele tumšā alus citropna miziņa šķipsniņa ingvera 2 ēdamkarotes…
Ēdiena veids: alus ēdieni, cepti ēdieni, desu ēdieni, gaļas ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: alus.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
2073 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 3150